Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Idinova 2007 reúne en Valencia las últimas novedades en I+D+i
Fira de Recerca, Desenvolupament i Innovació

IDINOVA 2007 reuneix a València les últimes novetats en R + D + i

Redacció PU15/06/2007
Un total de 63 empreses expositores van presentar a la Fira de Recerca, Desenvolupament i Innovació, celebrada entre 30 de maig i l'1 de juny a la Fira de València, productes, serveis i solucions relacionats amb la investigació, el desenvolupament i la innovació. Paral·lelament, el recinte també va acollir la quarta edició del Congrés Innovació i disseny en les Pimes.
Del 30 de maig al'1 de juny es va celebrar la Fira de Recerca, Desenvolupament i Innovació, IDINOVA, una iniciativa de caràcter anual que aglutina serveis de qualitat adreçats a l'empresa. Al llarg de les tres jornades, gerents d'empreses, enginyers, caps de compres, responsables de desenvolupament de producte i responsables de disseny van assistir a la presentació de productes i serveis de 63 empreses (61 nacionals i 2 estrangeres) que ajuden a dissenyar i desenvolupar nous productes, des de la seva concepció a la comercialització, així com a millorar la qualitat de la producció ia minimitzar costos.

Per tal d'oferir a les pimes les últimes novetats i solucions relacionades amb la investigació, el desenvolupament i la innovació, la fira va reunir empreses de disseny de producte, de programari, de materials, motlles i matrius, de preservar i de processos de sèries curtes, així com enginyeries, centres tecnològics, associacions i universitats.

Imagen
IDINOVA 2007 es va desenvolupar juntament amb la Fira de la Qualitat, Calibratge, Metrologia i Instrumentació (Qualimetrics), la Fira de l'Aigua, aire, sòl i els Residus, Serveis i Tecnologies (Ecofira) i la Fira Integral de la Prevenció, Protecció, Seguretat i Salut Laboral (Laboralia).

Inditec: l'avantguarda de la innovació i el disseny

El recinte firal també va acollir la quarta edició del Congrés Innovació i Disseny a les Pimes, Inditec, concebut per difondre la cultura de l'R + D + I i en el qual es van tractar temes com materials innovadors, eines i maquinàries inèdites o tecnologies d'última generació. En ell, van participar ponents amb l'objectiu de "transmetre la seva experiència i coneixements, descriure quins aspectes poden permetre com innovar i ser més competitius i mostrar casos pràctics de desenvolupament de producte". Per això, el congrés va comptar amb la participació responsables de l'àrea de disseny d'empreses com Sony, Roca, Indus o Laboratoris Puig, dissenyadors com Alberto Lievore; experts en innovació (Alfons Cornellà, Marc Van Hout o Robert Bau), i fins i tot dissenyadors de videojocs com Gonzo Suárez.

Productes propers i "tecnolujuria"

Jesús Moreno, director sènior de màrqueting de Sony Home Electronics Europe, va advertir del perill que per a ell suposa el que va anomenar la "tecnolujuria", és a dir, "la temptació d'incorporar al producte utilitats innecessàries, creient que així es fa més atractiu , quan en realitat són utilitats que mai seran demandades ". Així mateix, va assegurar en la seva intervenció que "els departaments de màrqueting i disseny han de tenir molt present el punt de vista del client. En un mercat saturat i en productes on el preu no és determinant, l'usuari es decantarà per aquells articles que senti més pròxims ".

En aquesta línia, l'holandès Marc Van Hout, membre actiu de la Societat Design & Emotion, on és responsable de promoure la contractació de projectes, aposta per "aprofitar l'experiència de l'usuari per incorporar-lo al disseny". Van Hout, expert en disseny emocional, aplica els seus coneixements a millorar marques i serveis. Paral·lelament, Inditec organitzar taules rodones i workshop, en què es van analitzar "casos d'èxit empresarial".

Imagen

Novetats i productes

Durant l'esdeveniment vam poder veure diverses novetats i productes de les empreses expositores. Alguns d'ells són els que detallem a continuació:

C.T. Servei, S.A.

Un dels protagonistes de la jornada va ser C.T.Servei, S.Al fet que va dur a terme la presentació oficial a Espanya la nova sèrie EC NII d'inyectoras elèctriques Toshiba Machine, que va suposar un gran èxit i va motivar la visita dels visitants a conèixer les prestacions del model EC 100 NII. Durant tot l'horari d'obertura de la fira, es trobava en producció amb un motlle de la signatura suïssa Schottli; en un cicle de 7 segons, injectant 24 èmbols de xeringa d'alta precisió. Els visitants van tenir l'oportunitat de contemplar la repetibilidad invariable d'aquesta màquina tan precisa; i van ser informats de l'àmplia gamma d'inyectoras elèctriques, amb forces de tancament que van des de 20 fins a 850 t i la sèrie ED d'inyectoras híbrides, fins a 3.500 tones.

La màquina, equipada amb el control d'última generació Toshiba Injectvisor V-30, un avançat sistema de control per a màquines d'injecció del mercat, basat en entorn Windows XP, permet configuracions adaptades a cada necessitat del transformador, fàcil comprensió i ús de tots els sistemes, ampliacions de programari i maquinari, connexió a intranet i Internet, memorització de paràmetres en targetes de memòria convencionals, connexió de perfiércios als ports USB, etc.

Toshiba Machine garanteix la distribució i servei post venda de les seves inyectoras a Espanya, a través de C.T.Servei, S. a. que amb gairebé 30 anys d'experiència i presència continuada al mercat, disposa de tècnics especialitzats formats a Japó per Toshiba, un ampli estoc de recanvis i documentació; i la possibilitat de contractar un servei permanent per a assistència urgent 24/24h - 365/365d. S'ha creat, a més, un centre tecnològic de Toshiba Machine a Barcelona, per a proves i demostracions de maquinària, i on s'imparteixen cursos de formació i assessorament per a aplicació de noves tecnologies en injecció.

Imagen

Guzmán Polímers

Durant la passada edició de Idinova, Guzmán Polímers presentar el seu nou catàleg de productes per a la indústria del plàstic.

Encara que la distribució de matèries primeres és la seva activitat principal, Guzmán Polímers representa a Espanya diverses marques de referència de maquinària per a la transformació de plàstics, com Rapid Granulator (molins), Wemo (robots) i Main Tech (perifèrics d'alimentació, dosificació i deshumidificació) entre d'altres.

Com a novetat en aquesta edició, durant els dies d'exposició es va posar en funcionament una màquina d'injecció totalment elèctrica de la firma japonesa Fanuc. Les màquines Fanuc Roboshot amb una gamma des de 5 ta 300 tones, s'ajusten perfectament a qualsevol aplicació en què es requereixi un grau màxim de precisió, constància i disponibilitat.

En el certamen es van exposar les últimes novetats de la firma italiana Main Tech com el deshumidificador DR204 el més compacte de la seva sèrie amb dues torres de tamisos per garantir un procés continu i eficient amb un punt de rosada de -45 º C. Gràcies a les seves dimensions compactades, aquest deshumidificador es pot aplicar directament a la tremuja sobre màquina.

Es van realitzar demostracions del funcionament del robot Wemo 4-5, petit manipulador i extractor de colades indicat per a màquines d'injecció de 25 a 150 tones de força de tancament. Posseeix accionament mitjançant motors servo, amb dos moviments simultanis.

De la signatura Rapid Granulator es va presentar la seva nova sèrie de molins Sèries 300, 400 i 500, amb disseny "openhearted" basat en un disseny ergonòmic per a un fàcil i directe accés al cor de la màquina, simplifica significativament el servei, neteja i manteniment.

Imagen

Protecnos

Protecnos va donar a conèixer les seves injectores de termoplàstics sèrie PTX. Dins de la seva àmplia gamma, destaca els nous models PTX 780, PTX 1000, PTX 1300 i PTX 1600 que se sumen als models PTX-60, 90, 130, 170, 210, 270, 310, 370, 470, 570 i 650 .

Per exemple, la injectora PTX-650 té una força de tancament de 6500 kN, un recorregut d'obertura de 900 mm, un min. i màx. d'amplada de motlle 400x 900 mm, una distància entre barres 895x 895 mm, una força del expulsor hidràulic 175 kN, un recorregut del expulsor 260 mm, té 17 expulsors, una potència del motor de 30 +30 kW, potència calefactora 46,45 kW, les dimensions de màquina (llargs x amples x alt) 9,9 x 2,4 x3, 8 m, un pes de la màquina 36 ti la capacitat del dipòsit d'oli de 1.487 litres.

Empreses o entitats relacionades

FANUC Iberia, S.L.U.
Laboralia - Feria de Valencia
Societat Valenciana Fira València, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

X JornadasMatelec - IFEMAAdvanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis