Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Multicentro D4 de la serie Everest, visto en detalle
Produït per la italiana Daum és comparable amb un centre de treball de 4 eixos

El Multicentre D4 de la sèrie Everest, vist en detall

Redacció MU15/06/2007
El nou Multicentre D4 de la sèrie Everest produït per Daum, empresa ubicada a Pieve di Soligo (Itàlia), és una màquina modular de taula giratòria amb quatre estacions-tres de treball i una de carga/descarga- col·locades al voltant d'una taula giratòria desplaçada amb motor torque. Recentment, l'empresa ILC, de Varese (Itàlia), especialitzada en la producció d'instal lacions de lubricació centralitzada per oli o greix, ha adquirit un d'aquests multi. A Espanya, la comercialització d'aquestes màquines la porta a terme l'empresa SGAR (Programari de Gestió, Autòmats i Robots, S.L.).
Cada estació de treball, del nou Multicentre D4 està formada per una unitat operativa de quatre o cinc eixos controlats que constitueixen un veritable centre CNC de treball, equipat amb un electromandril de 15 kW de potència de 18.000 rev. / min. i proveït d'un magatzem de canvi d'eines amb la possibilitat d'allotjament de 12 a 40 llocs, amb connexió HSK A63.

El Multicentre D4 - explica Michele Andreola, gerent general de Daum - és fill natural de la instal lació Everest de deu estacions - nou de treball i una de càrrega / descàrrega automàtica ja presentada per Daum en Bimu de 2004. Però la nova màquina no es limita a reunir les experiències tecnològiques desenvolupades a les instal·lacions anteriors, sinó que evidencia tres característiques principals per a una màquina de treball:

  • Velocitat i precisió
  • Flexibilitat
  • Rapidesa en el canvi de model a model que cal realitzar (posada a punt de la màquina)

Per tant el Multicentre D4 és una instal·lació que vol sintetitzar les exigències manifestades durant aquests anys per la mateixa clientela de Daum i per les investigacions reunides en els diferents sectors, com l'automobilístic, l'hidràulic, el pneumàtic, etc.

La nova Everest ha mantingut les característiques fonamentals de la màquina original, però està molt a prop de les exigències diàries dels clients pel que fa a la tècnica, la funcionalitat i la economicitat.

"Estem segurs-assenyala Andreola - d'iniciar el 2004 un nou concepte per al treball de components mecànics. El desenvolupament d'aquesta sèrie Multicentre Everest és una gran ajuda per a aquestes empreses que treballen directament o per compte de tercers en la producció de peces mecàniques utilitzades en els sectors més diversos ".

Un exemple de les peces produïdes per l'empresa ILC treballades en el multicentre D4...
Un exemple de les peces produïdes per l'empresa ILC treballades en el multicentre D4. Gràcies a la flexibilitat de la solució les peces són acabades en la màquina partint de la peça bruta tallada de la barra.

Els avantatges del motor torque

Des del punt de vista estructural el Multicentre sèrie EVEREST mod. D4 està constituït per una base realitzada en acer, soldat i treballat en màquines-eines. L'estructura estandarditzada garanteix l'eliminació de totes les tensions residuals causades per les soldadures. A la base està muntat un cilindre buit en el seu interior està allotjat el motor torque per al desplaçament de la taula giratòria. Aquest motor es recolza al seu torn en una rangua de rodets creuats per garantir que no hi hagi deformacions quan les forces en joc provocades per les unitats de treball es descarreguen sobre la taula.

L'experiència de Daum en la utilització del motor ja ha madurat molt i és possible confirmar que, pel conjunt dels avantatges resultants de la mateixa, és una molt bona solució en el desplaçament de taules giratòries de grans dimensions, permet facilitar el projecte del sistema de taula - peça de desplaçament, no es desgasta i no necessita manteniment, és precisa, fiable i permet tenir temps reduïts de trasllat dels satèl·lits portapeces d'una zona operativa a l'altra.

Gràcies al motor torque també s'ha aconseguit optimitzar les dimensions de la taula per deixar un ampli espai entre una estació de treball i l'altra. Per tant l'operador pot pujar a la màquina, arribar fàcilment les àrees de treball on disposa d'un ampli espai de desplaçament per efectuar la substitució de les plantilles portapeces (exercici automàtic del portapeces) per al canvi de producció i gaudir d'amplis espais per els treballs de manteniment programats.

Sobre la taula giratòria estan allotjades les unitats portasatélites, mòduls componibles giratoris en continu (velocitat máx.1200 rev./min- 4t eix de treball) personalitzables en funció del tipus de peces que cal congrenyar.

També el mirall de la taula està proveït, com la resta de la instal·lació, d'amplis espais que permeten realitzar les personalitzacions amb senzillesa d'execució i facilitant els temps de projecte. Totes les personalitzacions són instal amb sistemes de connexió ràpida. Amb unes sèries múltiples de plantilles adequades distribuïdes en la taula és possible obtenir la màxima velocitat de reequipament, passant d'una sèrie a l'altra amb la simple programació al tauler de control segons el tipus de peça que s'ha de treballar.

Daum ha desenvolupat el cinquè eix CNC en les unitats satèl lits per donar la màxima flexibilitat als treballs de les peces. amb la seva pròpia patent proposa la possibilitat d'integrar sota comanda un altre eix per a la rotació de la peça en dos eixos de desplaçament de la mateixa.

Al centre de la taula es troben les unitats de distribució per als fluids de comandament i de potència que alimenten les àrees de treball.

Tres estacions de treball de tres eixos

A la base s'han instal lat les tres estacions de treball de tres eixos xyz.

La interfície de la base - estació de treball s'ha efectuat sobre una superfície treballada amb una màquina-eina, rectificada per mantenir les toleràncies necessàries i desplaçada sobre guies de corrons engabiats. Els desplaçaments es realitzen mitjançant motors sense escombretes que accionen uns eixos a boles rectificats.

Cada estació de treball preveu com estàndard un electromandril (pas del forat per raig sobre eina d'alta pressió) combinat amb un magatzem amb canvi d'eines de diverses posicions, però és personalitzable segons les exigències, aplicant per exemple unes unitats porta eines de revòlver.

Muntatge de la instal lació. Es nota l'estructura monolítica central en la qual es munten els mòduls de treball
Muntatge de la instal lació. Es nota l'estructura monolítica central en la qual es munten els mòduls de treball.
Imagen
El Multicentre sèrie Everest mod. D4 està tancat perimetralment per una sèrie de proteccions circulars que es mouen sobre guies adequades. L'estructura circular permet evitar l'acumulació d'encenalls afavorint la seva fàcil transport cap a la cisterna troncocònica de descàrrega situada al centre de la base i ruixada contínuament per l'aigua emulsionada per facilitar la sortida. Les encenalls s'envien a la instal·lació d'evacuació, separació i filtració del líquid refrigerant.

Una altra característica és el desplaçament de les portes escamotejables, que obren una àmplia finestra d'accés a tota la maquinària i permeten a l'operador entrar i caminar perimetralment al llarg de la màquina. Les posicions de connexió del tauler de control a distància de la instal·lació, situades exteriorment, permeten a l'operador efectuar les operacions de posada a punt de la instal lació en plena llibertat.

Tots els tubs i els cables de distribució dels serveis elèctrics i hidràulics es reuneixen en espais adequats en un suport superior, aïllant-los de la zona de treball per evitar contaminacions amb el líquid refrigerant. Es connecten amb les unitats de treball mitjançant baixades localitzades i englobades en beines flexibles adequades fins a la zona d'entrada de la mateixa unitat.

El grup de desplaçament de la taula giratòria...
El grup de desplaçament de la taula giratòria. El muntatge es realitza per passos successius, començant amb el premuntatge de la carcassa exterior que conté la part estator, completat després per la fixació de la part interior de connexió amb el disc giratori.
Daum ha prestat un interès especial a les dimensions de la instal·lació. L'àrea ocupada per la sèrie Everest, en relació amb les característiques productives indicades, és molt inferior a les instal·lacions de treball tradicionals. És molt compacte estructuralment (àrea ocupada protegida contra el trepig de 15 metres quadrats), després que se li han tret les grades d'accés, es presenta com una unitat monobloc que pot desplaçar-se fàcilment en fase de càrrega i de descàrrega, transportar i posicionar- còmodament on el client, reduint els temps d'instal lació i d'arrencada. La central hidràulica, el grup d'evacuació dels encenalls, la instal lació de refredament dels motors i el tauler elèctric estan situats exteriorment.

El grup electrònic és integrat: els motors, els accionaments, els CNC es subministren com a estàndard de marca Siemens, Fanuc, o altres sota comanda.

El Multicentre sèrie Everest mod. D4 està tancat perimetralment per una sèrie de proteccions circulars que es mouen sobre guies adequades

Un nou concepte de producció

"El Multicentre D4 - continua Andreola - permet a l'usuari realitzar en cada estació tots els treballs efectuats en un centre de treball tradicional, però la disponibilitat de tres estacions permet triplicar les seves prestacions i per tant també la productivitat. A més és possible optimitzar les fases de treball en diverses estacions per reduir el temps de cicle, a favor de la productivitat. Segons el nostre parer tot això representa un gran avantatge pel que fa a les màquines transfer tradicionals que, entre altres coses, han idear-se específicament sobre la base dels grups de peces predefinides que cal treballar. Al Multicentre D4 la galleda de treball, actualment és equivalent a 250 mm de costat: en aquest espai és possible treballar qualsevol peça en sis cares. De tota manera ja estan en fase de desenvolupament versions de dimensions més grans capaços de cobrir un camp de treball superior. Se sap que la possibilitat de treballar peces complexes amb una sola presa a partir del material brut permet obtenir precisions de treball molt altes i amb temps de cicle reduïts dràsticament. En síntesi considerem que el Multicentre D4 pugui representar un nou concepte de producció, que combina en una mateixa instal lació les característiques del centre amb les del transfer, per treballar peces de mitjana i alta complexitat en quantitats variables, mig altes o reduïdes. L'instrument ideal per al client que desitja ser capaç de satisfer ràpidament les exigències volubles del mercat amb costos de producció sempre més competitius. "
El centre de treball de Daum és comparable amb un centre de treball de 4 eixos, 3 en el mòdul portaelectromandril...
El centre de treball de Daum és comparable amb un centre de treball de 4 eixos, 3 en el mòdul portaelectromandril, el 4 ° situat a l'àrea portasatélites.
És habitual que el canvi d'un producte a pot necessitar diverses hores de posada a punt, o diverses represes per acabar algunes operacions. Al Multicentre Everest D4 el canvi de producció complet pot realitzar en 20 a 30 minuts. Un altre punt de força és la flexibilitat de la màquina, de la seva disponibilitat de tenir fins a 40 eines per unitat de treball (per tant la possibilitat de treballar amb la instal lació no vigilada, no només per peces amb temps de cicle de pocs segons sinó també amb peces amb cicles d'alguns minuts), a la substitució automàtica del Portapeces, a la integració de la càrrega descàrrega automàtica de les peces, a la possibilitat de realitzar uns tornejats, a la possibilitat de tenir un 5 ° eix per l'evolució de la peça.
Imagen

Els punts fort del Multicentre sèrie EVEREST model 4D

  • Productivitat: l'usuari pot realitzar en cada estació tots els treballs autoritzats en un centre de treball tradicional, però la disponibilitat de 3 unitats de treball i de 3 mandrils que treballen simultàniament permet triplicar les seves prestacions i per tant també la seva productivitat.
  • Flexibilitat: les 3 estacions de treball poden utilitzar de manera independent una de l'altra, es controlen des de la mateixa posició, es programen una a la vegada per optimitzar el nivell del cicle. L'usuari disposa també d'un alt nombre d'eines (fins a 40), en cada estació té la possibilitat i equilibrar el cicle de treball en les 3 estacions per obtenir el millor resultat. Gràcies a la possibilitat de posar en la taula una sèrie de plantilles per a la fixació dels diferents tipus de peces és possible obtenir la màxima flexibilitat, la màxima velocitat de reequipament i de treball, passant d'una sèrie a l'altra amb la simple programació del CNC segons el tipus de peça que s'ha de treballar. Totes les personalitzacions són instal amb sistemes de connexió ràpid.
  • Velocitat i precisió: gràcies a la disponibilitat d'una taula giratòria contínua amb motor torque. L'elecció, a més de fer més simple el projecte del sistema de taula - peça de desplaçament, no implica desgast, no necessita manteniment, permet obtenir altes precisions, alta fiabilitat, temps reduïts de llimadures a encenall.
  • Versatilitat de treball: gràcies als satèl·lits portapeces amb 4t i 5è eix de control CNC ia les sèries de plantilles distribuïdes a la taula.
  • Llibertat de configuració: gràcies a la disponibilitat d'unitats de treball verticals o horitzontals, caracteritzades per modularitat i per una alta estandardització.
  • Accessibilitat completa i ergonomia operativa: amplis espais assolibles faciliten l'accés de l'operador i l'execució dels treballs de posada a punt, de manteniment, de reequipament ràpid per al canvi de producció. Les posicions de connexió del panell de control a distància de la instal·lació, situades exteriorment, permeten a l'operador efectuar les operacions de posada a punt de la instal·lació en plena llibertat i per tant també davant de l'estació implicada, sense el vincle d'haver de treballar a la zona davantera on es posicionarà el CNC de control.
  • Camp de treball: cub estàndard de 250 mm de costat (incrementable sota comanda).

Empreses o entitats relacionades

FANUC Iberia, S.L.U.
Siemens, S.A. - Smart Infrastructure

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

Advanced FactoriesMatelec - IFEMAX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis