Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Diversos conceptos de automatización tienen resultados positivos en común
Els clients requereixen proveïdors de sistemes que es facin responsables de la solució completa

Diversos conceptes d'automatització tenen resultats positius en comú

Redacció MU13/03/2007
Les interfícies són una de les claus de l'automatització. El primer pas per a una bona automatització és un flux de materials fiable. No obstant això, per als fabricants de màquines-eina, la manipulació de robots suposa tan sols una part de l'automatització. Els canviadors de palets, els sistemes de prestatgeries i els magatzems d'eines i peces són una part imprescindible d'aquesta automatització. A la interfície "automatització" coincideixen distribuïdors de diferents sectors especialitzats, fabricants de màquines-eina o equips de manipulació i també distribuïdors de tècniques de transport i emmagatzematge. No importa qui sigui el proveïdor: els clients requereixen socis de sistemes que es facin responsables de la solució completa.
Fa temps que la càrrega i descàrrega no són les úniques tasques que poden realitzar els robots...
Fa temps que la càrrega i descàrrega no són les úniques tasques que poden realitzar els robots. En l'entorn d'una màquina eina encara queden moltes coses per fer.
No és que els distribuïdors a la millor solució d'automatització no tinguin experiència pràctica. HandlingTech, Stuttgart-Möhring, és en certa manera un cas especial, perquè l'empresa fundada per Jörg Hutzel fa uns deu anys comercialitza en principi el know how acumulat en el propi grup d'empreses amb l'automatització de màquines-eina. A les empreses filials de la casa de sistemes es fan servir més de 200 màquines-eina, una gran part d'elles automatitzades. A més dels clàssics dispositius de càrrega pneumàtics per torns hi ha solucions de portal com fa alguns anys els robots articulats per automatització.

HandlingTech no pot negar les seves arrels com a empresa de subcontractació per a treballs de tornejat. El concepte d'automatització s'ha ajustat de manera corresponent. Amb el know how d'uns centenars d'instal • lacions, l'empresa de gran expansió ha desenvolupat ara unes cèl·lules estandarditzades, les anomenades "cèl·lules Robax".

En totes les automatitzacions, Hermle deixa la porta oberta als seus usuaris: les màquines automatitzades també poden carregar-se completament a mà...
En totes les automatitzacions, Hermle deixa la porta oberta als seus usuaris: les màquines automatitzades també poden carregar-se completament a mà.
La disposició de les cèl lules és una característica de les actuals tendències d'automatització: hi ha cèl lules de diferents mides, de manera que cada robot es pot adaptar als diferents mides. Les cèl lules de manipulació creixen en funció del creixement de la grandària de les peces que es desitja manipular. "En més del 80 per cent de les aplicacions només són necessàries modificacions de peces a la mà del robot, és a dir, elecció de les pinces i adaptació del dit", diu Jörg Hutzel, director general d'HandlingTech Automations-Systeme. En la versió més bàsica, el robot només serveix per carregar i descarregar la màquina. El canvi de palets es realitza manualment. Gradualment es va pujant de versió fins l'automatització total.

"El 80 per cent" és una magnitud que serveix d'argument a Index-Traub, perquè amb el sistema modular de manipulació d'aquesta empresa ubicada a la localitat de Reichenbach es podrien cobrir quatre de cinc casos de necessitat en la pràctica: el sistema de manipulació modular MHS 1500 de Traub, per exemple, encadena autòmats de tornejat de tipus simple i cobreix la majoria de les aplicacions gràcies a diverses variants de memòria i manipulació. Gràcies a la seva construcció modular fa front a les més diverses situacions de descàrrega. La base del sistema de manipulació són els eixos propulsats per electromotors de Festo. Així, per al muntatge es poden utilitzar en principi diferents eixos, és a dir, els accionaments per cargol o els eixos propulsats per corretja dentada. Els fabricants de màquines-eina han copiat aquest principi als seus companys de treball del sector de la injecció. En ell, els aparells d'extracció confeccionats a partir d'eixos lineals són estàndard i seguint el mateix argument també s'han de carregar i descarregar els eixos lineals pneumàtics o elèctrics de torns o fresadores: "L'accés des de la part superior a la màquina és òptim ja que estalvia espai "és l'argument simple i lògic".

Els robots de portal es demanen abans de res per encadenar màquines-eina. En principi es poden salvar moltes distàncies, si més no es poden connectar diverses màquines unes amb altres. Segons la tasca és suficient amb un sistema de manipulació i unes simples característiques lineals. Per poder realitzar la manipulació de manera flexible al recinte de manipulació, es necessiten altres eixos. Per què no combinar directament un robot de 5 o 6 eixos amb el rail? Instal·lat a la part superior de les màquines, el robot està suspès, la manipulació es realitza, per dir-ho així, "des dels peus" i l'espai al voltant de la màquina queda lliure. En part, els fabricants de robots tenen aquest tipus d'aparells de rails en la seva gamma de productes, en part contracten cases de sistemes per a la realització d'aquest tipus d'aplicacions. Pràcticament ja s'ha arribat al límit. Fins i tot s'han vist ja robots suspesos amb una càrrega de 200 kg. El que ha de transportar més massa, ha d'encarregar a especialistes.

Per Roders, Soltau, per exemple, l'encadenament de diverses màquines amb robots Fanuc sobre un rail de procediments figura entre les solucions més avançades. L'empresa està especialitzada en l'automatització total de cèl lules de fresat HSC i en els últims anys ha automatitzat més de 100 cèl lules, en part amb fins a set màquines. Per això, Roders aspira a solucions del tipus "Plug and Play", com destaca Martin Lindner responsable de la distribució i projecció de les instal·lacions automatitzades: "Per a l'usuari la flexibilitat sempre és decisiva". Per a la fira AMB de Stuttgart, que es va celebrar del 19 al 23 de setembre de 2006 que l'automatització no es va a parar en arribar a la mida de lot 1. s'espera que Roders presenti un nou sistema d'automatització escalable, que completi l'amplitud de les diverses possibilitats.

Un eix de desplaçament proporciona al robot un grau de llibertat addicional i sobretot un abast sobre més màquines
Un eix de desplaçament proporciona al robot un grau de llibertat addicional i sobretot un abast sobre més màquines.
HandlingTech no pot negar les seves arrels com a empresa de subcontractació per a treballs de tornejat. El concepte d'automatització s'ha ajustat de manera corresponent
Amb la seva "ofensiva d'automatització", Hermle aposta per la producció desatesa durant 24 hores al dia. De tota manera, els nous conceptes amb material provat han de proporcionar una major productivitat. Recentment s'ha estrenat la cèl lula de robot RS 60 per a la càrrega i descàrrega completament automàtica de palets i peces. Quan la filial de manipulació, Herme LEIBINGER Systemtechnik, Tuttlingen, evolucioni al seu ritme, l'AMB donarà el següent pas d'ampliació, com a molt tard a finals d'any, tal com assegura Udo Hipp, director de màrqueting de Hermle AG, Gosheim: "El nostre concepte es basa en què totes les màquines sempre han de poder utilitzar també manualment". Així, l'usuari pot treure el màxim rendiment a la màquina, independentment de la mida de lots. El nou sistema de robots està concebut com una cèl lula modular i es crearà en funció dels interessos de cada client, basant-se en uns components estàndard. I quan Udo Hipp diu: "Amb l'ofensiva de l'automatització demostrar el que podem fer", això també significa que el robot, a més de carregar i descarregar la màquina, ha de realitzar altres tasques. Per a aquells als quals el concepte de la completa solució no els convingui, Gosheimer també té alternatives. El sistema de manipulació de peces HS 30 o el sistema Erowid-Robot-Easy són adequats per a peces petites i mitjanes.

Els usuaris mostren en la pràctica que els robots han de treballar de la manera més contínua possible. Per exemple, Eckhard Brandt, director general d'Geiger Feritigungstechnologie GmbH, Pretzfeld, i propietari d'unes 200 màquines de mecanitzat reconeix des de fa temps: "És una pena utilitzar un robot només per carregar i descarregar i, d'aquesta manera, aprofitar només una part d'ell. " Aquest és precisament l'argument amb el qual els fabricants de robots treballen en aquest camp. El que un robot pugui utilitzar per a altres tasques té sentit especialment si els temps de subjecció tenen una durada equivalent.

Un, lineal i tot i així flexible: A sobre de la màquina hi ha lloc suficient per a un aparell de manipulació
Un, lineal i tot i així flexible: A sobre de la màquina hi ha lloc suficient per a un aparell de manipulació.
El producte estrella de Chiron, Tuttlingen, és la nova sèrie "Quattrocell", un centre de fabricació amb dos eixos dobles, opcionalment independent o sincrònic. La manipulació de les peces està directament integrada en la màquina. La càrrega i descàrrega de peces brutes i acabades, per tant, s'ha de fer en uns pocs segons. A més de la màquina treballa, juntament amb el procés de mecanitzat per arrencada de ferritja, un robot i s'encarrega del flux de materials. Però als desenvolupadors de Chiron encara se'ls ocorren molts més arguments a favor dels robots: "El robot fa en cas de necessitat altres tasques com el desbarbat, la neteja o la mesura de peces acabades". Si a més s'adapta un magatzem de peces, Quattrocell permet una producció desatesa durant diverses hores.

Segurament, una forma constructiva que s'ha vist afavorida pels fabricants de màquines i de robots fa uns pocs anys, amb prou feines tindrà futur: posar el robot just dins d'una màquina ja no és tan bona idea, perquè si el procés canvia, s'assoleixen ràpidament els límits de flexibilitat.

Si el robot està ben instal lat a la sala de màquines, sol faltar la possibilitat d'incloure eficientment els voltants en el procés. En aquest sentit, els robots encara tenen molt què millorar.

Empreses o entitats relacionades

Chiron Iberia, S.A.U.
FANUC Iberia, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

X JornadasMatelec - IFEMAAdvanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis