Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los productos de CNC de GE Fanuc protegen tanto al personal, como a las máquinas
Treballant amb rapidesa i seguretat

Els productes de CNC de GE Fanuc protegeixen tant al personal, com a les màquines

Redacció MU15/11/2006

Les màquines-eina han anat evolucionant fins a convertir-se en màquines cada vegada més eficaços i més ràpides, i de la mateixa manera han de progressar les mesures de seguretat instal·lades en aquestes. Per aconseguir-ho, GE Fanuc ha integrat dues funcions en la seva nova generació de productes de CNC: la funció de comprovació de Interferències en 3D per prevenir col·lisions i la funció de seguretat amb doble Comprovació per protegir l'operador.

En els últims anys, el desenvolupament experimentat per les màquines eina ha donat com a resultat màquines d'altes prestacions amb acceleracions axials, que en ocasions superen diverses vegades l'acceleració de la gravetat. Les velocitats del moviment són així mateix tan elevades, que cada vegada resulta més difícil seguir visualment els processos rotatoris, de fresat o mandrinatge. També la complexitat de les màquines ha augmentat considerablement. Com a conseqüència, si cinc o més eixos són controlats simultàniament, l'eina aconsegueix una mobilitat que, a més de nombrosos avantatges, ofereix també l'inconvenient d'un alt risc de col·lisió a alta velocitat.

Juntament amb la capacitat de les màquines, la complexitat dels components a mecanitzar ha augmentat i els requisits de personal i programes per a la màquina s'han incrementat notablement. És en aquest aspecte, en el qual els productes de CNC d'alta tecnologia poden prestar un gran servei.

L'espai obert de treball és una font de perill...
L'espai obert de treball és una font de perill: amb la funció de seguretat amb doble Comprovació de GE Fanuc, les portes necessàries per a la seguretat estan connectades a les dues CPU, i les dos verificar si estan obertes o no. Si una porta està oberta, el sistema de control es commuta a una manera de seguretat, que permet moviments només en rangs i velocitats predefinits.

La funció de comprovació de Interferències en 3D prevé les col·lisions durant el procés de preparació

Amb els seus CNCS de les Sèries 30i Model A i 31i Model A/A5, així com les corresponents CNCS Oberts 300i i 310i, GE Fanuc, líder mundial en productes de CNC, ofereix un sistema en temps real integrat especial que prevé les col·lisions entre els components de la màquina i la peça durant les operacions en automàtic i en manual. Aquesta funció, anomenada "Comprovació de Interferències en 3D", és especialment útil durant la preparació de la màquina, sobretot si s'han de processar components complexos.

Mentre per a la mecanització automàtic durant la producció generalment s'utilitza un programa ja comprovat, el perill de col·lisió és significativament més gran durant el procediment de preparació. L'operador de la màquina ha d'efectuar la posada en marxa amb diferents punts utilitzant calibradors, o "explorar" la peça per designar el punt zero. No obstant això, si es tracta de peces complexes dels moviments de l'eina necessaris per a aquest procediment són complicats i no sempre previsibles.

Fiable i innovador

Els productes de CNC de GE Fanuc són els de major fiabilitat de tot el món. Aquesta característica va lligada a un alt grau d'innovació, com pot apreciar-se en un altre gran nombre d'importants desenvolupaments, així com en les funcions de seguretat que han estat presentades. Per a tota la gamma d'aplicacions, des de torns de nivell bàsic fins a màquines complexes de 5 eixos, nous productes de maquinari i programari ofereixen més prestacions, un maneig més fàcil i una millora de la productivitat als fabricants de màquines eina i usuaris finals. A més, elements essencials en la gamma de productes de GE Fanuc són els productes de tecnologia d'accionament, entre els quals hi ha motors lineals i d'alt parell.

Els productes de CNC Obert permeten la simulació visual en temps real

Per tal d'evitar col·lisions, l'operador pot protegir la peça i els dispositius que la subjecten per mitjà de la Comprovació de Interferències en 3D. Per això l'operador haurà primerament definir els objectes que tenen risc de col·lisió. Això s'aconsegueix mitjançant la utilització de geometries cúbiques circumdants, anomenades àrees d'interferència, que envolten a la peça i al seu mecanisme de subjecció. Actuen a manera d'interruptors de límits per software, parant els moviments dels eixos immediatament després d'un 'contacte'. Els elements de la màquina (per exemple, la taula) es troben ja definits com a àrees d'interferència pel fabricant de la màquina. L'àrea d'interferència de l'eina, inclòs el amarratge, és determinada pel sistema de control utilitzant les dades de longitud i diàmetre introduïts.

Hi ha dues maneres d'introduir les àrees d'interferència per a la peça i el seu amarratge: per a productes de CNC estàndard de GE Fanuc, l'operador ha d'especificar els valors dels paràmetres. Els productes de CNC Obert de GE Fanuc de les sèries 300i i 310i, equipats amb un PC industrial addicional, ofereixen encara més facilitats. Una funció de llibreria (interfície FOCAS2) permet a l'operador programar amb suport visual les àrees protegides i un programari de simulació li indica el moviment de l'eina en temps real. Si es produeix alguna interferència en les àrees protegides, la màquina s'atura immediatament impedint una col·lisió, tant amb els productes de CNC estàndard, com amb els de CNC Obert. En el PC, les àrees de risc es visualitzen més de forma intermitent i en color.

Amb els seus CNCS de les Sèries 30i Model A i 31i Model A/A5, així com els seus corresponents productes de CNC Obert 300i i 310i, GE Fanuc...
Amb els seus CNCS de les Sèries 30i Model A i 31i Model A/A5, així com els seus corresponents productes de CNC Obert 300i i 310i, GE Fanuc, líder mundial en productes de CNC, ofereix un sistema en temps real integrat especial, anomenat "Comprovació d'Interferències en 3D ", que preveu les col·lisions entre els components de la màquina i la peça durant les operacions automàtica i manual.

Seguretat activa per al personal i les màquines

La potència, mobilitat i velocitat d'una màquina eina moderna no només posen en perill a la peça ia la pròpia màquina, sinó que representen també un considerable perill potencial per a l'operador. Per aquesta raó, les màquines eina han de complir actualment la normativa de Seguretat Categoria 3 (EN 954-1) per garantir la seguretat de la màquina i de l'operador. En lloc d'utilitzar precaucions mecàniques de seguretat, els moderns productes de CNC poden ocupar també d'aquesta tasca.

Una funció especial integrada en els productes de CNC de GE Fanuc, denominada Seguretat amb Doble Comprovació, contribueix a la seguretat "de manera activa". A diferència dels mecanismes de seguretat "passius", consistents en components mecànics i elèctrics acoblats, com ara portes protectores i interruptors de seguretat, els mecanismes actius estan integrats en el sistema de control de la màquina. Per mitjà de sensors el CNC monitoritza l'accés a la màquina i tots els moviments que aquesta executa. Compara les velocitats i posicions actuals de les peces de la màquina en moviment (eixos i capçals) amb les dades de velocitat i posició especificats en els paràmetres de seguretat. Aquests paràmetres es seguretat estan protegits contra l'accés no autoritzat. En cas necessari i en situacions d'emergència, el CNC per la màquina.

Per mitjà de sensors el CNC monitoritza l'accés a la màquina i tots els moviments que aquesta executa...
Per mitjà de sensors el CNC monitoritza l'accés a la màquina i tots els moviments que aquesta executa. Compara les velocitats i posicions actuals de les peces de la màquina en moviment (eixos i capçals) amb les dades de velocitat i posició especificats en els paràmetres de seguretat, els quals estan protegits contra l'accés no autoritzat

Dos canals per a un 100% de seguretat

Per tal de garantir una seguretat del 100%, el sistema de control ha de monitoritzar la màquina a través de dos canals. Per a això es requereixen dos processadors independents. No obstant això, per als sistemes de control de GE Fanuc, això no significa que hagi d'afrontar costos addicionals, ja que disposen d'una CPU del CNC i una CPU de monitorització, que supervisen els motors, així com els senyals d'E / S relatives a la seguretat. A més, la CPU del CNC, el nucli de tot el sistema, permet disposar dels algorismes i tècniques de programació del CNC. A través de canals separats, les CPU reben els senyals que indiquen l'estat de la màquina. Cadascuna té els seus dades RAM i té coneixement de com té lloc l'intercanvi de dades de l'altra CPU amb motors i amplificadors. D'aquesta manera, cada CPU compara les seves pròpies dades amb els de l'altre processador.

Les portes necessàries per a la seguretat estan connectades a les dues CPUs, podent ambdues verificar si estan obertes o no. Si una porta està oberta, el sistema de control es commuta a una manera de seguretat, que permet moviments només en rangs i velocitats predefinits. En cas que les dades actuals no coincideixin amb les dades programats, la CPU activa la condició de desconnexió d'emergència, que posa la màquina en una posició neutral de seguretat com més aviat millor.

L'avantatge de les precaucions actives de seguretat, com la funció de Seguretat amb doble comprovació, és que es pot prescindir de molts dispositius com, per ejemplofinales de carrera, així com del seu cablejat i programació. Amb això s'estalvia espai, possibles errors i treball a l'armari de maniobra. El CNC ha, de tota manera, controlar la velocitat dels motors, de manera que tot el que s'ha afegit són algunes tasques auxiliars de comprovació per programari. Això suposa un estalvi en els costos per al fabricant de la màquina eina, que, al seu torn, beneficia a l'usuari final.

Si cinc o més eixos són controlats simultàniament, l'eina aconsegueix una mobilitat que, a més de nombrosos avantatges...
Si cinc o més eixos són controlats simultàniament, l'eina aconsegueix una mobilitat que, a més de nombrosos avantatges, ofereix també l'inconvenient d'un alt risc de col·lisió a alta velocitat. Els productes de CNC de GE Fanuc protegeixen al personal i les màquines.

Empreses o entitats relacionades

FANUC Iberia, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

X JornadasMatelec - IFEMAAdvanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis