Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El rebabado de piezas de fundición, un proceso que se puede robotizar
El sistema es complementa amb un programa de realitat virtual

El rebava de peces de fosa, un procés que es pot robotitzar

Redacció MU15/11/2006

Inserció Robòtica, S.A. ha desenvolupat un nou producte per a resoldre el problema de l'eliminació de rebava de peces de metall injectades a pressió. La solució que proposa passa per recórrer a un robot que manipula l'eina sobre la peça fixa i lligada per un utillatge dissenyat a aquest efecte.

El rebava de peces mecanitzades és una tasca tediosa que a partir d'ara pot ser robotitzada amb èxit i de manera desatesa. Les empreses que treballen amb motlles coneixen bé les dificultats que comporta el rebava. Les rebaves no són evitables, la seva eliminació és necessària, la seva posició correspon a la junta del motlle i de mascles mòbils, la magnitud de la rebava varia contínuament durant la vida del motlle... Per tant un sistema robotitzat de rebava hauria d'adaptar contínuament a les variacions de posició i magnitud de les rebaves.

L'aplicació s'ha resolt amb un robot manipulant l'eina sobre la peça fixa i lligada per un utillatge dissenyat a aquest efecte. La càrrega i descàrrega de peces és manual i s'està estudiant una segona fase en què tot és automàtic, amb l'ajuda d'un tercer robot.

Un operari, prèvia inspecció visual i pesatge de les peces, càrrega amb elles en una estació, els utillatges d'una taula posicionadora giratòria de dues estacions, mentre en l'altra, dos robots equipats amb eines pneumàtiques flotants realitzen l'operació de rebava de les peces.

El control i el llenguatge de programació AS dels robots Kawasaki, han permès el desenvolupament de programes parametritzats que permeten l'ajust ràpid de les principals variables del sistema: velocitat de desplaçament, orientació de l'eina, pressió, etc., De manera que les proves i ajustos davant canvis de peça o d'especificacions d'acabat, es realitzen de forma fàcil i intuïtiva.

A més,-i aquí rau el més nou-aquest sistema robotitzat es complementa amb un programa de realitat virtual desenvolupat per Inserció Robòtica específicament per al rebava. Facilita totes les tasques referides a la generació de trajectòries de rebava sobre la peça, amb les següents característiques principals:

  • Programació off-line en 3D de les trajectòries.
  • Modificació de trajectòries simple.
  • Corba d'aprenentatge ràpida i intuïtiva.
  • Formació en robòtica molt bàsica.
  • En utillatges múltiples només cal programar una peça.
  • Eliminació de col·lisions del robot.
foto

Empreses o entitats relacionades

Inser Robótica, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    04/09/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAdvanced FactoriesX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis