Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Telediagnosis: del espacio al taller

Telediagnosi: l'espai al taller

Redacció15/03/2002
La telediagnosi podria definir com la capacitat de monitoritzar a distància. Se situa el seu naixement com a tecnologia cap als anys 50 amb la posada en marxa d'un projecte de l'agència espacial americana (Programa STARPAHC) que tenia com a objectiu desenvolupar un sistema de monitorització mèdica dels astronautes. Com tants altres sistemes que van tenir les seves primeres aplicacions en l'espai, recordem exemples tan quotidians com el velcro, va acabar per tenir el seu veritable desenvolupament en terra, encara que en aquest cas, han hagut de passar anys i una revolució tecnològica de les comunicacions a distància per que es desenvolupés com un mètod'assequible d'aplicació en la indústria.
Imagen
En el marc estricte de la màquina-eina, la telediagnosi té el seu camp de desenvolupament natural com a servei tècnic "a distància". La idea és que els tècnics de l'empresa que s'encarregui del servei tècnic puguin accedir a la informació corresponent sense necessitat de traslladar-se a l'estació de treball, evitant d'aquesta manera desplaçaments cars, i sobretot innecessaris, dels operaris de l'empresa de manteniment.
De fet, la telediagnosi s'utilitza des de fa bastant anys, tot i que durant molt de temps s'aplicava només a uns pocs equips i solia sortir cara. Aquest primer telemanteniment es realitzava a través d'un control numèric convencional amb una connexió RS-232 i mòdem.
Actualment i com en molts altres camps, s'ha tendit cap a la creació de controls numèrics basats en PC. Això ha permès divulgar considerablement aquesta tecnologia. Aquesta nova tècnica permet que el fabricant del control numèric pugui inspeccionar, diagnosticar, mantenir i reparar la màquina del seu client directament des del seu PC. En realitat, l'única cosa que estaria fent seria entrar al "PC" de la màquina (en aquest cas, el control numèric), des d'un altre PC remot utilitzant una línia telefònica comú. L'últim desenvolupament de Fagor Automation en controls numèrics, el CNC FAGOR 8070, és un exemple del que s'ha exposat ja que admet la telediagnosi i és un sistema basat en PC.
Aquest control, que acaba de sortir al mercat, és un sistema basat en PC especialment dissenyat per mecanitzat d'alta velocitat. Utilitza un microprocessador Pentium i un sistema operatiu basat en Windows 95/98. El control pot operar per tant amb una àmplia gamma d'aplicacions per a PC (tant en Windows com en MS-DOS), posseeix a més una capacitat d'emmagatzematge de mínim 4 Gb El CNC ofereix la possibilitat de connectar-se a una xarxa Ethernet o un moden mitjançant RS-232.
La telediagnosis, o monitoratge del control numèric, pot fer-se de forma remota des de qualsevol PC. La diagnosi abasta una completa gestió d'errors, analitzador lògic i permet el monitoratge dels recursos utilitzats. A això s'afegeix la possibilitat de realitzar referències creuades i estadístiques.
 
Imagen
Elcano és el nom, acrònim en aquest cas, amb el qual era conegut un projecte de telediagnosis del 4 Programa Marco de la Unió Europea. L'acrònim corresponia a les sigles (Intelligent Environment for Customer Services through Machine Remote Control) que consisteix en el desenvolupament d'un sistema de teleservicio que permeti als fabricants de màquines-eina proporcionar als seus clients un servei tècnic molt més àgil i continuat. En el projecte van participar importants empreses de tota Europa i va tenir una durada de 30 mesos, des d'octubre del 1997 fins a març de 2002.
 
Imagen
Aquest control numèric s'ha dissenyat atenent les necessitats del mecanitzat a alta velocitat (MAV), ja que posseeix una elevada potència de càlcul que li permet arribar a temps de procés de bloc per sota d'1 ms. Pot controlar fins a 16 eixos i dos capçals.
Aquest CNC ofereix a més altres prestacions, com look-ahead avançat, control de jerk, horitzó de N blocs programables per evitar el xoc de l'eina i funció HSC / Interpolació "spline" que permet realitzar mecanitzats d'alta precisió en altes velocitats.


Actualment i com en molts altres camps, s'ha tendit cap a la creació de controls numèrics basats en PC. Això ha permès divulgar considerablement aquesta tecnologia

El nou control de Fagor es distingeix també per la facilitat de programació (incorpora un editor conversacional bastant complet, basat en les operacions típiques d'una fresadora) i un entorn Edició / Simulació molt útil a l'hora de verificar peces.
Imagen

Més informació::
www.fagorautomation.com

5) METALUNIVERS Març 2002

Empreses o entitats relacionades

Fagor Automation, S.Coop.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    16/10/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    09/10/2024

Enllaços destacats

Sick Optic-Electronic, S.A.UMatelec - IFEMAAdvanced FactoriesX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis