Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Soluciones de Alfa Laval para los subproductos de carne y pescado

Solucions d'Alfa Laval per als subproductes de carn i peix

15/04/2006
Imagen
Maximitzar el rendiment de les matèries primeres i el seu ús adequat és clau en la altament competitiva cadena actual de producció d'aliments. Els subproductes de la indústria de peix i carn s'utilitzen, cada vegada més freqüentment, per produir proteïnes d'alta qualitat que s'utilitzen com a ingredients alimentaris.

Les sobres del peix, carns i aus de corral a les plantes de procés constitueixen una important, i sovint no aprofitada, font addicional de matèria primera. Avui, la major part d'aquestes sobres s'estan convertint en farina, el component principal dels pinsos animals.

En l'actualitat està augmentant la consciència mundial que aquests processos poden ser, de fet, una font valuosa de proteïnes que poden usar-se de forma profitosa per a altres tipus de productes alimentaris.

Per exemple, amb una nova perspectiva i amb l'equipament apropiat, aquesta matèria excedent es pot convertir en productes de valor afegit i ingredients per al consum humà. Aquest aprofitament de la matèria sobrant pot ser utilitzat per les indústries de peix i carn per crear una nova línia de negoci i augmentar els seus guanys en canviar del sector de pinsos animals, amb poc marge comercial, a un altre sector amb marges considerablement majors.

La fracció proteica de les sobres té un gran potencial encara sense explotar. La tendència actual de reduir el greix en la nostra dieta, fa que aquesta matèria primera sigui summament interessant. Però, tradicionalment, la fosa de greix ha estat el processat habitual en el tractament dels subproductes.

Imagen
Hi ha tres tipus principals de proteïnes comestibles que ofereixen bones oportunitats de negoci: les proteïnes funcionals, que aglutinen l'aigua i el greix, i que obren noves vies per fabricar molts productes, els saboritzants, que milloren el sabor i altres paràmetres clau de la qualitat del producte, i els components bioactius, que serveixen com a complements alimentaris i nutritius, i també com a ingredients biofarmacèutics.

El procés industrial de transformació juga un paper important en la complexa cadena de tractament de la proteïna i Alfa Laval és un dels pocs subministradors en el mercat, que proporciona equips, sistemes i coneixements per a tots els passos del procés, des de la preparació, escalfament, clarificació, separació de sòlids, fraccionament i evaporació, així com un servei eficient de manteniment i recanvis.

La nostra experiència, al costat del desenvolupament de la nova tecnologia d'evaporació i sistemes de membranes, ens ha portat molt més enllà de ser un subministrador de separadores i decantadors en aquest mercat. Gràcies a l'eficàcia dels sistemes de filtració per membranes, la nostra companyia ocupa una posició molt destacada en el mercat de producció de gelatina ".

Els consumidors també es beneficien del desenvolupament de les proteïnes sofisticades, que permeten que els productes de peixos i carns continguin ingredients més purs sense necessitat d'additius, com els derivats de la soja. El meticulós maneig de les matèries primeres també contribueix a aliments més segurs, per exemple, eliminant els riscos de la síndrome de Creutzfeldt-Jacob. Es pot evitar la manipulació de gens i, per la seva capacitat de captar l'aigua, les proteïnes funcionals també poden eliminar la necessitat d'haver d'afegir fosfats als productes, cosa que pot ser que es prohibeixi en el futur.

Així doncs, heus aquí com les sobres del peix, la carn o les aus de corral, poden ser útils per millorar la nostra alimentació, alhora que poden ser una interessant font d'ingressos per a algunes indústries alimentàries.

Empreses o entitats relacionades

Alfa Laval Iberia, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    03/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    26/06/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAdvanced Machine ToolsX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis