Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Más de un centenar de asistentes acuden a las ‘Jornadas Técnicas de Automatización y Seguridad’
Coorganitzades per Kuka, Schmersal, SMC i Bihl Wiedemann

Més d'un centenar d'assistents acudeixen a les ‘Jornades Tècniques d'Automatització i Seguretat’

Redacció Interempresas21/03/2014
Més d'un centenar de professionals van assistir a sengles ‘Jornades Tècniques d'Automatització i Seguretat’, celebrades a Àlaba (Vitòria) i Barcelona els dies 12 i 13 de març, respectivament. Les empreses organitzadores de les jornades apunten a l'increment de l'interès per la seguretat industrial i a un remarcable increment de les exportacions de maquinària com a motius per a aquest èxit de participació.

Kuka Robots Ibèrica va ser, juntament amb les companyies Schmersal, Bihl Wiedemann i SMC, coorganizadora de les jornades, on més d'un centenar de persones van poder rebre informació de primera mà sobre les últimes tendències i novetats en l'àmbit de l'automatització i seguretat industrial. En tenir un caràcter eminentment pràctic, els assistents van poder participar activament en l'intercanvi d'informació entre professionals del sector. Tot això amb la col·laboració de quatre moderadors amb quatre experiències sobre el tema solapadas: Schmersal, sobre seguretat de detecció i lògica de comandament; Kuka, sobre robòtica; Bihl Wiedemann, sobre comunicacions de seguretat; i finalment SMC sobre actuacions de seguretat.

Així mateix, durant la jornada, a través d'un exemple real, es van ser veient les fases de desenvolupament de la seguretat en una màquina; comprenent realitats, adquirint coneixement i evitant trastorns per falta de comprensió de directives i normatives.

Les jornades es van celebrar a Àlaba i Barcelona a mitjan març
Les jornades es van celebrar a Àlaba i Barcelona a mitjan març.

El bon acolliment d'aquestes jornades, que són gratuïtes per als assistents, ha portat a les empreses organitzadores a planificar dos esdeveniments més per abans dels mesos d'estiu. Aquestes noves jornades, i mancant la confirmació en ferma de l'organització, se celebrarien a la fi de maig a Madrid i Zaragoza.

La seguretat industrial, en l'ordre del dia

L'èxit de participació en les jornades és una mostra, d'una banda, de l'interès de les empreses per disminuir a zero la seva sinistralitat laboral, evitant, lògicament, els accidents greus en l'àmbit industrial. I és que, segons dades d'Unipresalud, la sinistralitat laboral li costa 15.000 milions anuals a Espanya, l'equivalent a l'1,5% del PIB espanyol. Malgrat això, es noten remarcablement els esforços del sector industrial a reduir els seus accidents: segons les dades del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, l'índex d'incidència, que té en compte el nombre d'accidents mortals en relació a la població afiliada a la Seguretat Social, la taxa ha passat del 9,4 en 1999 al 3,1 en el mateix període entre 2012 i 2013.

Els assistents van obtenir informació de primera mà sobre les últimes tendències i novetats en l'àmbit de l'automatització i seguretat industrial...
Els assistents van obtenir informació de primera mà sobre les últimes tendències i novetats en l'àmbit de l'automatització i seguretat industrial.

Però no només l'interès lògic per la seguretat laboral explicaria l'èxit de les jornades. També ho fa que la xifra d'exportació de maquinària segueix creixent i que, en sectors concrets, ha suposat un salvavides enfront de la caiguda del mercat interior. Així, la seguretat i l'augment de l'exportació són qüestions que fan patent la necessitat d'estar al dia quant a legalitat, seguretat, eficiència, costos i qualitat en la construcció de maquinària i instal·lacions.

Empreses o entitats relacionades

Kuka Ibéria, S.A.U.
Schmersal Ibérica, S.L.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    03/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    26/06/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAdvanced Machine ToolsX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis