Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El sistema de peletización para PET permite importantes ahorros al producir y cristalizar gránulos

El sistema de peletización per PET permet importants estalvis en produir i cristal·litzar grànuls

10/03/2014

10 de març de 2014

Un sistema integrat que usa l'energia tèrmica del polímer fos en la peletización de PET per a la cristal·lització, elimina els problemes causats per l'aglomeració de material amorf i redueix substancialment els costos d'energia per a formulació o reciclat de compostos, segons Nordson BKG. El procés patentat CrystallCut evita la necessitat de refredar el PET després de la peletización i després recalentarlo per a la cristal·lització.

Per ser una xarxa integrada que incorpora la peletización, l'assecat i la cristal·lització sota l'aigua, està dissenyada per a un control precís de temperatures de materials en tot el procés, la qual cosa evita els problemes de producció i qualitat causats per una cristal·lització insuficient i nivells excessius de material amorf. L'eficiència en energia del sistema CrystallCut pot estalviar més de 3.000.000 € en costos d'energia anuals per a una planta de resina PET típica i gairebé 200.000 € per a una línia d'extrusió que recicli escates d'ampolles de PET, segons exemples esmentats per Nordson BKG basats en instal·lacions comercials reals (vegi en la gràfica un exemple relacionat amb la polimerització).

El sistema CrystallCut de Nordson BKG usa energia del processament de material fos per cristal·litzar PET i estalviar el cost de refredar i...
El sistema CrystallCut de Nordson BKG usa energia del processament de material fos per cristal·litzar PET i estalviar el cost de refredar i recalentar, i brinda un granulado uniforme i que flueix lliurement.
“El sistema CrystallCut ofereix un alleujament substancial dels costos de la polimerització i el reciclat de PET, especialment quan els preus del PET cauen”, va comentar Ralf Simon, director executiu de Nordson BKG. “A més, a causa que el sistema usa l'energia tèrmica residual dins del material per cristal·litzar els grànuls de dins cap a fora, produeix una estructura cristal·lina millorada que al seu torn ofereix costos d'energia més baixos per tornar a fondre el material”.

En el sistema CrystallCut, el material granulado de PET calent produït per la placa de cort del peletizador sota l'aigua es transporta ràpidament a l'assecador de grànuls en aigua calenta (fins a 95 °C) a través de tubs de transport tancats, on ocorre el refredament i la solidificació dels grànuls. Aquest mitjà de transport i la distància curta entre la placa del capçal i l'assecador són clau per conservar la calor del processament de material fos. Els grànuls estan a una temperatura de 150 a 160 °C quan surten de l'assecador en un transportador vibratori. Això manté als grànuls en moviment constant, genera una distribució uniforme d'energia tèrmica i evita que els grànuls s'adhereixin entre si. En acabar el procés, els grànuls tenen una temperatura d'aproximadament 180 °C, aconsegueixen una cristalinidad de fins a 40 % i es poden transferir directament a la policondensación d'estat sòlid (SSP).

A més d'estalviar costos d'energia i evitar l'aglomeració de PET amorf, el sistema CrystallCut proporciona un producte gairebé totalment lliure de pols i augmenta la densitat del material a orri en 8% pel que fa a un procés convencional. Suposant un cost d'energia mitjana de 12 cèntims/kWh, Nordson BKG calcula que el sistema CrystallCut ofereix estalvis d'energia de fins a 125 kWh o 15 € per tona de PET en una planta de polimerització de PET moderna. ja que una planta pot aconseguir una capacitat de producció de 600 tones per dia, aquests estalvis equivalen a 9000 € diaris i 3.200.000 € per any. Això representa un estalvi d'energia anual de més de 26 gigavatios-hora, o 26.000 megavats-hora. Un altre exemple que va esmentar Nordson BKG és una línia d'extrusió que recicla escates d'ampolles de PET a una velocitat de 1500 kg/h. Els estalvis que es poden aconseguir amb el sistema CrystallCut superen els 180 kWh, o més d'1,4 cèntims/kg. En una operació contínua (24 hores, 365 dies), això equival a 190.000 € per any.

Empreses o entitats relacionades

Nordson EFD - Nordson Ibérica, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    04/09/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

Enllaços destacats

X JornadasAdvanced FactoriesMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis