Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Hannover Messe 2014 ofrece nuevos pasos hacia la integración industrial

‘Integrated Industry – Next Steps’, lema de la propera edició de la fira

Hannover Messe 2014 ofereix nous passos cap a la integració industrial

David Muñoz21/01/2014

El passat 16 de gener, Mele Serveis Firals, representant de Deutsche Messe a Espanya, va organitzar una roda de premsa a Madrid per donar a conèixer les principals novetats de la propera edició de Hannover Messe, considerada com la “fira industrial més destacada del món”. En la trobada van participar Marc Siemering, director d'Àrea de Negoci d'Hannover Messe, Reinhard Hüppe, director executiu de l'Agrupació d'Automatització en ZVEI, Roberto Sastre, director de Màrqueting de l'empresa Arteche (expositor habitual en aquesta fira) i Christian Guarin, director comercial en Mele Serveis Firals.

Del 7 a l'11 d'abril d'aquest any, Hannover Messe 2014 reunirà sota un mateix sostre set fires destacades en el sector industrial: Industrial Automation, Energy, MobiliTec, Digital Factory, Industrial Supply, Industrial GreenTec i Reseach&Technology. Per a l'edició d'aquest any l'organització ha escollit el lema ‘Integrated Industry – Next Steps’ buscant amb això donar nous passos en la integració dels diferents àmbits de la indústria i aconseguir amb això fàbriques cada vegada més intel·ligents i autònomes.

“A Hannover Messe 2014 s'exposaran diferents solucions encaminades al fet que les indústries puguin fabricar els seus productes més ràpidament però sense perdre en qualitat, a través de la sincronització i integració en els seus sistemes productius de les noves tecnologies, per avançar en el que es coneix com la Indústria 4.0”, assenyalava Marc Siemering, director d'Àrea de Negoci d'Hannover Messe.

D'esquerra a dreta: Dr...
D'esquerra a dreta: Dr. Reinhard Hüppe, director executiu de l'Agrupació d'Automatització en ZVEI, Marc Siemering, director d'Àrea de Negoci d'Hannover Messe, Christian Guarin, director comercial en Mele Serveis Firals, i Roberto Sastre, director de Màrqueting de l'empresa Arteche.

Quatre seran els temes centrals de l'Hannover Messe 2014. En primer lloc, l'automatització industrial i les TIC, amb l'exposició de les últimes innovacions destinades a fabricar de forma més eficient i adaptant-se als ràpids canvis que està experimentant el mercat. En aquest sentit, la robotización tornarà a jugar un paper clarament protagonista en aquesta edició.

Com a segon tema destacat s'apunta a les tecnologies de l'energia i del medi ambient. De fet, una quarta part dels expositors es dediquen als àmbits de la generació, distribució o emmagatzematge de l'energia. A Hannover Messe 2014 s'aprofundirà en la transformació que estan vivint els sistemes energètics i en noves fórmules que permetin combinar les fonts energètiques tradicionals amb les puixants energies renovables. L'objectiu final, com indicava Marc Siemering, és poder comptar amb un sistema energètic “verd i intel·ligent que garanteixi un proveïment fiable, competitiu i ecològic”. En aquesta aposta per la sostenibilitat també cal contemplar MobiliTec (fira de referència en solucions de mobilitat híbrides i elèctriques,així com en el magatzematge d'energia) i l'espai denominat ‘Metropolitan Solutions’ en el qual s'abordaran diferents assumptes relacionats amb la sostenibilitat en el desenvolupament urbà: mobilitat, canvi climàtic, aigua, smart cities…

Industrial Automation 2013
Industrial Automation 2013.

El tercer tema clau a Hannover Messe 2014 serà el subministrament industrial, tornant a destacar la importància que té en el producte final tota la cadena de proveïdors. Aquest assumpte es tocarà sota la perspectiva del lema central d'aquesta edició, la indústria integrada, amb la intenció de buscar noves fórmules que permetin comptar amb fàbriques cada vegada més flexibles i adaptables, en temps real, a les fluctuacions de les vendes i als requeriments individuals dels diferents clients. Per aconseguir-ho, tots els components implicats, des de les peces fins als sistemes de transport, passant per les pròpies màquines, s'han d'interconnectar en una xarxa que permeti la comunicació entre tots ells.

I com a quart i últim tema, l'Hannover Messe 2014, abastarà la temàtica de la recerca i el desenvolupament, aportant diferents formats que facilitin la transferència de coneixements en l'àmbit industrial.

Bones expectatives per aquest any

Des de l'organització d'Hannover Messe s'espera que l'edició d'aquest any torni a ser tot un èxit. En 2013, la fira ja va comptar amb 6.000 expositors arribats de més de 60 països, i amb més de 200.000 visitants de 90 nacionalitats diferents, sent en la seva gran part europeus (63%), asiàtics (23%) i americans (9%). Espanya va aportar prop d'1.000 visitants.

Energy 2013

Energy 2013.

Per perfils professionals, la major part dels visitants de l'Hannover Messe pertanyen a les indústries transformadora i energètica, encara que també rep la visita d'un bon nombre de professionals relacionats amb els serveis, el comerç, instituts de recerca i entitats públiques.

Com a país convidat, Hannover Messe 2014 compta amb la participació d'Holanda, “garantia de qualitat i innovació en la construcció de màquines, instal·lacions i tècniques energètiques”, indicava Marc Siemering. Aquest és un país que segueix guanyant pes en la fira com demostren les 80 empreses holandeses que van estar ja presents en 2012 ocupant una superfície de 2.200 metres quadrats.

Per les dades aportades en la roda de premsa, Espanya és a més un dels països que més poden veure's beneficiats per l'elecció d'Holanda com a país convidat ja que manté amb ell un intens flux comercial (12.000 milions en importacions i 7.000 milions en exportacions) i compte en la seva massa empresarial amb 1.900 societats en les quals un holandès té una participació igual o superior al 30% de les accions.

Electricitat i electrònica

Reinhard Hüppe, director executiu de l'Agrupació d'Automatització en ZVEI, associació alemanya de fabricants de productes elèctrics i electrònics que representa a prop d'1.600 empreses, va aprofitar la seva intervenció per donar una visió global de la situació que travessa aquest mercat i sobre les previsions per al futur més immediat. Segons els estudis que maneja aquesta associació, les comandes a Europa d'aquest tipus de productes van créixer en el 2013 un 2,1%. Això va fer que la producció durant el passat any seguís una tendència positiva que, des de la ZVEI, s'espera mantenir durant el 2014. A això se suma un clima de negoci optimista i una bona evolució de les exportacions.

Respecte a dues dels principals temes que s'abastaran a Hannover Messe 2014, l'energia i l'automatització, el Dr. Reinhard Hüppe va destacar la gran capacitat exportadora que ofereix en tots dos sectors Alemanya, amb capacitats de producció molt superiors a les seves demandes internes.

Industrial Supply 2013
Industrial Supply 2013.

Arteche, expositor espanyol a Hannover Messe 2014

Entre els 60 expositors espanyols que tindrà Hannover Messe 2014 tornarà a estar l'empresa biscaina Arteche, especialista des de 1946 en la fabricació d'equips per a la indústria elèctrica, amb una plantilla de 2.300 persones i una facturació superior als 300 milions d'euros.

Com ressaltava el seu director de Màrqueting, Roberto Sastre, l'experiència d'Arteche en la fira Hannover Messe durant els més de 20 anys que porta assistint és “molt positiva”, si bé és cert que els objectius de la seva presència han canviat al llarg dels últims anys. Mentre que inicialment la seva presència com a expositor a Hannover Messe tenia com a fi primordial potenciar l'estratègia d'internacionalització de la companyia, afavorint les exportacions i creant una xarxa de representants i contactes internacionals (avui té productes instal·lats en 150 països, i fàbriques i oficines a Europa, Amèrica, Àsia i Oceania), actualment els seus objectius en la fira passen, sobretot, per presentar les seves últimes innovacions. De fet, per a aquesta edició anuncia el llançament a Alemanya d'una nova línia de negoci (automatització de subestacions), un nou disseny de transformadors especials i una nova gamma de productes dirigida especialment al mercat alemany.

Roberto Sastre destacava a més de l'Hannover Messe la qualitat dels seus visitants, que permet a Arteche, per exemple, haver aconseguit en la passada edició més de 50 nous contactes, i establir prop de 40 reunions.

Deutsche Messe convoca el premi Hermes Award

L'Hermes Award és un dels guardons tecnològics més importants i es troba entre els premis industrials més cobejats a escala mundial. Les empreses i institucions que presenten les seves innovacions a Hannover Messe 2014 poden lliurar ja la seva sol·licitud de participació. El premi està dotat amb un paquet de RRPP per valor de 100.000 euros, aproximadament.

Els productes presentats a concurs han de ser comprovats i/o aplicats actualment a nivell industrial, així com ser valorats com especialment innovadors des del punt de vista de la seva realització tècnica i econòmica. El termini de sol·licitud venç el 6 de febrer.

“L'Hermes Award reflecteix el senyal d'identitat d'Hannover Messe: Motor d'impuls per a les innovacions tecnològiques. Any rere any, els expositors d'Hannover Messe convencen amb una infinitat de productes nous i importants desenvolupaments. I cinc d'ells aconsegueixen cada any destacar de la resta. Es tracta dels candidats nominats al premi Hermes Award i especialment el guanyador. Per a ells Hannover Messe és un escenari excel·lent on exerceixen el paper principal”, explica Jochen Köckler, membre de la junta directiva de Deutsche Messe Ag.

Empreses o entitats relacionades

Hannover Messe

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    02/10/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    25/09/2024

Enllaços destacats

X JornadasAdvanced FactoriesSick Optic-Electronic, S.A.UMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis