Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Rüdiger Sonntag, key technology manager de Kuka Robotics
“Les aplicacions amb plàstic segueixen en augment i aniran reemplaçant cada vegada més a materials clàssics com a vidre i metall”

Entrevista a Rüdiger Sonntag, key technology manager de Kuka Robotics

Kuka Robotics28/11/2013

Kuka Robotics ha posat de manifest la seva rellevància per al sector del plàstic en la Fira K 2013 celebrada en Düsseldorf, Alemanya. Rüdiger Sonntag, key technology manager per a la indústria del plàstic en Kuka, explica en la següent entrevista per què els robots de braç d'articulat de Kuka cobren cada vegada major importància en aquest sector.

Imagen

Vostè treballa per Kuka Robotics com Key Technology Manager per al sector del plàstic. Quin paper juguen els robots en la indústria del plàstic?

Un cada vegada més important! Gràcies a l'automatització mitjançant robots de sis eixos és possible estandarditzar processos de producció, augmentar la flexibilitat i estabilitzar la qualitat. Els costos i l'esforç logístic disminueixen, els cicles de producció s'escurcen. Tot això són factors elementals per a la competitivitat de les empreses industrials. Per això entrem en contacte amb moltes empreses per les quals no només explica la quantitat, sinó sobretot la qualitat. A preus assequibles. L'automatització ja porta jugant un paper molt important des de fa dècades, l'ocupació del robot de sis eixos és la resposta tecnològica de l'automatització al creixement de les exigències per a les peces.

Quins avantatges concrets ofereix als clients amb l'automatització? Què és el que fan els robots millor?

Els robots de braç articulat poden repetir seqüències de treball programades amb màxima precisió, per exemple en màquines de modelo per injecció. Independentment de la tasca que es tracti: càrrega, descàrrega, cort, tractament amb flama, fresat o qualsevol altra manipulació. La qualitat roman sempre constant, fins i tot després de milers de seqüències. A això cal sumar que els nostres robots són molt ràpids i poden cobrir grans abastos de forma fiable en cicles molt breus. I no cal oblidar la seva flexibilitat d'aplicació. El robot no s'adquireix com una màquina per la qual resulta treballós ajustar els paràmetres de producció. La programació dels nostres robots brinda una flexibilitat que permet reaccionar davant canvis en les condicions de producció o en el nombre d'articles a produir.

No implica l'ocupació de robots la pèrdua de llocs de treball?

Tot el contrari. La nostra experiència, així com estudis publicats sobre aquest tema a nivell nacional i internacional, demostren que la productivitat augmenta allí on s'empren robots juntament amb màquines de modelo de plàstic. Les empreses guanyen en productivitat i competitivitat, podent en conseqüència oferir més llocs de treball que abans. A més, els robots són molt segurs i estan predestinados per a tasques que poden resultar molt fatigoses o perilloses per als empleats.

Com a fabricant de robots, quins potencial veu vostè en els propers anys per a la indústria del plàstic?

Les aplicacions amb plàstic segueixen en augment i aniran reemplaçant cada vegada més a materials clàssics com a vidre i metall. Això ja queda patent en exemples de la indústria automobilística com a aplicacions glazing o revestiments en maleters i portes. També en la indústria aeronàutica i espacial, així com en molts altres sectors, els materials híbrids estan substituint a materials com l'acer o l'alumini. En la fabricació d'aquests materials, la precisió i la repetibilidad juguen un paper decisiu en el procés de mecanitzat, convertint aquest sector en el marc idoni per a l'automatització mitjançant robot. El plàstic pesa menys, és resistent a la corrosió, emmotllable en tres dimensions i fàcil de mecanitzar en cicles considerablement més curts. A això se sumeixi, a més, l'elevada rigidesa del plàstic en funció de la seva composició, que li permet absorbir l'energia en cas de cops i, per tant, evitar danys majors. Tot això va a seguir augmentant el seu nivell d'influència amb el temps. L'automatització intel·ligent de la fabricació de plàstics amb robots de sis eixos evoluciona a l'una.

En la fira K s'ha exposat fins i tot una aplicació artística. Els robots creen obres d'art juntament amb una extrusora. Com és que un proveïdor de la indústria produeix de sobte art modern?

La idea era mostrar la versatilitat i creativitat. El lema de la nostra exposició en el stand de Kuka era 'The Art of Plastics'. Amb aquest lema hem tendit el pont entre l'art ingenieril de la robòtica de Kuka i les Arts Plàstiques: els nostres robots són veritables artistes, i no només pel que fa a rapidesa, precisió i eficiència energètica. Sinó també en les Arts Plàstiques: juntament amb l'empresa de disseny ETTO i l'empresa IDE hem desenvolupat una aplicació per crear obres d'art mitjançant extrusió. Amb ella hem pogut demostrar amb brillantor el grau de flexibilitat que pot aconseguir un robot durant les seves aplicacions si no se li posen límits a la creativitat a l'hora de buscar una solució. Això és aplicable a moltes situacions, no només a l'ocupació industrial del robot en les plantes de producció dels nostres clients.

Empreses o entitats relacionades

Kuka Iberia, S.A.U.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    16/10/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    09/10/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAX JornadasSick Optic-Electronic, S.A.UAdvanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis