Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un interruptor de nivel universal para todos los productos (sólidos y fluidos)
El nou interruptor de nivell és adequat per a la pràctica totalitat de productes, inclosos els líquids, granulados i fins i tot mitjans amb càrrega electrostàtica

Un interruptor de nivell universal per a tots els productes (sòlids i fluids)

Redacció Interempresas26/11/2013

Els dipòsits d'emmagatzematge, compensació i emmagatzematge de la indústria de transformació, alimentària o fins i tot en les plantes d'energia eòlica, solen necessitar un control de màxim i un altre de mínim nivell dels dipòsits. Els interruptors de nivell utilitzats són tan variopintos com els diversos mitjans que controlen. Amb l'interruptor CleverLevel LBFS/LFFS, Baumer ha desenvolupat un veritable tot terreny universal que utilitza la tecnologia de microones.

Aquest mètode aprofita el fet que tots els materials, independentment de la seva consistència, tenen una constant dielèctrica específica d'aquest mitjà. Això fa que el nou interruptor de nivell sigui adequat per a la pràctica totalitat de productes, inclosos els líquids, granulados i fins i tot mitjans amb càrrega electrostàtica. Al mateix temps, no li afecten les escumes, gasos, bombolles, pressurització o substàncies adhesives que poden conduir a errors de commutació en pràcticament la totalitat de les altres tecnologies. Això fa que el CleverLevel sigui més que un mer substitut de la forqueta vibradora o diapasó tradicional utilitzada en el control de nivell. La configuració és possible mitjançant un senzill programador o en el mateix sensor. És més convenient amb el programari Flex Programmer, que permet la visualització al mateix temps. La informació que es mostra pot comunicar-se a un controlador de nivell superior, si és necessari i allí interpretar-se d'acord amb la fase d'operació.

Control de nivell en un recipient
Control de nivell en un recipient.

La detecció de nivell és de gran importància en la indústria de transformació. Se supervisen els valors màxim i mínim dels nivells d'ompliment dels tancs de producte o s'usa com a protecció contra el rebosamiento o protecció en sec. Una sèrie d'interruptors de final de carrera estan disponibles, basats en diferents tecnologies. L'aplicació específica determina la selecció, perquè fins ara no era possible cobrir totes les aplicacions amb un interruptor de nivell. Ara les coses són diferents. Un interruptor de nivell nou, que utilitza la tecnologia de microones, resulta ser un tot terreny universal orientat pràcticament para gairebé tots els mitjans possibles.

Les exigències dels interruptors de nivell poden variar considerablement segons l'aplicació. Hi ha nombrosos factors específics a tenir en compte, tals com la formació d'escuma, l'agressivitat o la inflamabilitat dels mitjans a detectar, les substàncies adhesives, les condicions d'instal·lació desfavorables, la velocitat del procés d'ompliment i, per descomptat, la precisió requerida. Les forquetes vibradoras o de diapasó no necessàriament ofereixen les millors condicions. Algunes tenen components de dimensions considerables. Poden sorgir errors de mesurament, ja que els materials d'alta viscositat tendeixen a adherir-se a les forquetes, els mitjans granulars gruixos poden allotjar-se fàcilment entre les forquetes i causar també errors de mesurament. Les forquetes són difícils de netejar i els líquids i les substàncies en pols requereixen diferents versions. Fins ara, era impossible cobrir totes les aplicacions amb un sol interruptor de nivell.

La sèrie d'interruptors de nivell CleverLevel utilitza la tecnologia de microones i pot detectar amb fiabilitat mitjans molt diferents...
La sèrie d'interruptors de nivell CleverLevel utilitza la tecnologia de microones i pot detectar amb fiabilitat mitjans molt diferents. Les lectures no es veuen afectades per les substàncies adhesives o l'escuma.

Sensor versàtil de configuració elegant

Ara la sèrie d'interruptors de nivell CleverLevel de Baumer omple aquest buit. Es basa a la tecnologia d'escombratge de freqüències o microones. El sensor analitza la freqüència de ressonància del circuit oscilante afectada per la constant dielèctrica del mitjà per sota de la punta del sensor. Això permet suprimir l'efecte de la substància adhesiva sobre la punta del sensor o de l'escuma. L'alta sensibilitat en un marge de mesurament gran, per a constants dielèctriques d'1,5 a més de 100, permet la detecció del límit de tot tipus de pólvores, granulados i líquids amb una instal·lació senzilla.

La configuració de fàbrica, per defecte, ja reconeix la majoria de productes. La funció de ‘acte cheking’, ajuda en cas de dubte i la configuració més complexa es converteix en un senzill procés amb el programari FlexProgrammer, perquè l'usuari pot pràcticament ‘veure’ el mateix que el sensor. El marge de commutació es pot ajustar segons es requereixi; per exemple, per fer cas omís de les escumes en la supervisió de màxim o mínim. El mateix pot dir-se si el sensor necessita ignorar substàncies adhesives; els dipòsits amb xocolata líquida són un exemple típic, fins i tot quan estan buits, ja que les parets del sensor i del recipient estan recobertes de xocolata. Quan es configura adequadament, el CleverLevel segueix commutant solament quan el dipòsit està realment ple o buit. L'adherència electrostàtica, que amb freqüència cal tenir en compte en la detecció de les substàncies en pols, també pot ser ignorada per l'ajust adequat del marge de commutació.

El senzill programari de configuració contribueix realment a la facilitat del seu ús. Per exemple, és possible observar el senyal intern del sensor, mentre s'ajusten els llindars amb un clic del ratolí en la representació gràfica. Això no només fa el mètode de configuració intuïtiu i fàcil d'aprendre, sinó que també millora considerablement la fiabilitat dels resultats, ja que poden revisar-se gràficament a qualsevol moment. Això també és possible amb mètodes de configuració estesos que tenen en compte la conductivitat del mitjà, fins i tot si dos mitjans tenen la mateixa constant dielèctrica.

Fins i tot es poden detectar diferents mitjans en la mateixa línia de procés o dipòsit de procés per diferenciar el producte final; per exemple, diferents tipus de salsa de peix, diferents cerveses, etc. Amb aquest propòsit, es pot emetre un senyal de manera que les diferents constants dielèctriques a través dels diferents els mitjans, escumes o substàncies adhesives puguin diferenciar-se en el control. Això permet detectar si un mitjà és contaminat per un altre, per exemple, oli contaminat amb aigua.

Avaluació dels resultats de mesurament i planificació de manteniment

La informació que es visualitza amb l'ajuda de programari també pot transferir-se al controlador de nivell superior. Llavors es pot avaluar el senyal de mesurament. Se sap en última instància si la posició del punt de commutació es desplaça a causa de la presència d'un altre mitjà en el dipòsit durant el rentat, per exemple. La brutícia en el tanc també pot detectar-se d'aquesta manera i, en conseqüència, programar la neteja. Avui, moltes àrees d'aplicació depenen d'aquesta informació. Les centrals eòliques són un exemple típic d'això, ja que el manteniment ‘espontani’ dels recipients de lubrificant és molt costós i només pot dur-se a terme a un cost injustificable. El mateix pot dir-se de les locomotores, vaixells o maquinària agrícola, per exemple.

Un altre punt fort del sensor de nivell de supervisió resulta particularment evident en els dipòsits mòbils. Normalment, treballa amb un temps de resposta de 0,1 s, la qual cosa permet processos d'ompliment d'alta velocitat i el manteniment precís dels nivells d'ompliment. No obstant això, això es converteix en un desavantatge si el dipòsit està en moviment i el contingut xipolleja al voltant. En tals casos, es pot ajustar un retard de commutació de fins a 10 s per evitar senyals falsos deguts al moviment del tanc.

Usant el programari Flex Programmer...
Usant el programari Flex Programmer, el marge de commutació es pot ajustar segons sigui necessari per fer cas omís de l'escuma durant la supervisió de màxim o mínim.

Robust, higiènic, amb aprovació ATEX

Però la nova sèrie CleverLevel ofereix encara més. Els interruptors de nivell poden instal·lar-se en qualsevol posició, fins i tot en llocs bastant inaccessibles. El LED que indica el procés de commutació és molt visible en totes les adreces. El sensor funciona en silenci, el compliment dels requisits de protecció IP67 és estàndard i és adequat per a temperatures ambienti entre -40°C i 200°C. El funcionament tampoc es veu afectat per les vibracions. Això últim, per exemple, és important quan l'interruptor de nivell es col·loca prop d'una bomba com a protecció contra el funcionament en sec. La petita profunditat d'inserció, de tan sol 15 mm, és també una característica positiva en aquestes circumstàncies. Cabal i pressió amb prou feines es veuen afectats. A més, gràcies a la instal·lació sense buits i la punta suau gens pot adherir-se al sensor.

A més de les connexions per a processos industrials, també hi ha versions amb aprovació EHEDG i una versió ATEX per a zones exper a aplicacions amb requisits d'higiene estrictes. Hi ha un sens fi de possibilitats d'aplicació d'aquest interruptor de nivell de tot terrè. La indústria alimentària i de begudes pot beneficiar-se de les seves possibilitats tant com qualsevol altra, des de les de productes farmacèutics, químics i petroquímics, i tot l'espectre de l'enginyeria de processos, fins als camps del subministrament d'aigua i de les aigües residuals. Altres àrees d'aplicació es troben en les plantes d'energia eòlica, maquinària mòbil, molins de cereals o les instal·lacions de neteja i els sistemes de bombament.

Hi ha un sens fi d'àrees d'aplicació d'aquest sensor de nivell d'ompliment tot terrè, com el farciment de xocolata líquida...
Hi ha un sens fi d'àrees d'aplicació d'aquest sensor de nivell d'ompliment tot terrè, com el farciment de xocolata líquida.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    09/10/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    02/10/2024

Enllaços destacats

Advanced FactoriesMatelec - IFEMAX JornadasSick Optic-Electronic, S.A.U

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis