Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SMA Solar Technology AG confía en SSI Schaefer para su nuevo centro logístico

SMA Solar Technology AG confia en SSI Schaefer per al seu nou centre logístic

16/10/2013

16 d'octubre de 2013

En una nau d'uns 47.000 metres quadrats l'empresa agrupa i optimitza els seus processos logístics per al proveïment de materials de la producció...
En una nau d'uns 47.000 metres quadrats l'empresa agrupa i optimitza els seus processos logístics per al proveïment de materials de la producció.

A mitjan abril de 2012 l'empresa SMA Solar Technology AG, capdavantera del mercat mundial d'inversors fotovoltaics, va posar en servei el seu nou centre logístic al parc Magna Park Kassel. En una nau d'uns 47.000 metres quadrats l'empresa agrupa i optimitza els seus processos logístics per al proveïment de materials de la producció.

El grup SSI Schaefer va acompanyar aquest projecte com a soci encarregat d'implementar les instal·lacions intralogísticas. “El concepte global ens ha convençut pel que fa a la qualitat, flexibilitat i capacitat de reacció”, afirma dr. Armin Lohse, vice president launch management & supply chain de SMA. Tenint en compte també el termini molt just, la decisió de SMA havia estat correcta. “Des de la planificació fins a la primera posada en servei parcial han passat amb prou feines 10 mesos. Per poder realitzar aquest projecte necessitem un soci fiable amb la mateixa professionalitat i la mateixa visió que les nostres”.

Relació comercial amb molta tradició: des de fa 15 anys SMA utilitza contenidors i tecnologia de prestatgeries de SSI Schaefer, per exemple, prestatgeries de panells, de paletización i prestatgeries per gravetat. També la major part de les prestatgeries servides manualment o amb carretons al nou centre logístic procedeix del proveïdor de sistemes de Neunkirchen. Una importància especial en la cadena logística de SMA la té el magatzem miniload automàtic amb 5 passadissos a l'àrea de servei així com un sistema de magatzematge semiautomàtic per a contenidors per a càrregues petites (KLT). Aquest últim serveix per al proveïment “just a temps” de tots els centres de producció.

En un primer moment els inversors defectuosos enviats pels clients es capturen i s'emmagatzemen provisionalment a l'àrea de servei. El programari Wamas de SSI Schaefer connectat a SAP representa l'estructura del magatzem inclusivament l'ocupació dels prestatges o mòduls. Sobre la base d'aquestes informacions, el sistema determina mòduls lliures i té en compte, entri entres coses, les classes d'altura, els graus d'ompliment, la distribució i la disponibilitat. A continuació, les unitats de càrrega són transportades mitjançant les cintes transportadoras en bucle al passadís assignat on són carregades pel corresponent transelevador i emmagatzemades en una de les 9.940 ubicacions del magatzem miniload. Al mateix temps té lloc la confirmació o resposta a SAP.

El desalmacenamiento es duu a terme segons dos principis diferents: El desalmacenamiento d'inversors defectuosos és iniciat pel sistema de control de fabricació i transferit via SAP al sistema de control del magatzem. Després de la seva reparació els inversors són emmagatzemats de nou provisionalment en el magatzem miniload. El procés de desalmacenamiento dels equips de recanvi reparats es realitza, en canvi, segons informacions específiques com, per exemple, els nombres de sèrie continguts en les ordres generades per SAP.

Els cinc transelevadores del tipus SMC 2 són equips de dues columnes compactes. Amb una velocitat de marxa de fins a 5 metres i una velocitat d'elevació de fins a 4 metres per segon es poden emmagatzemar i desalmacenar uns 62 aparells per hora i per passadís. L'accés als suports dels aparells de diferents grandàries s'efectua mitjançant un dispositiu tomacargas dissenyat com a taula telescòpica combinada amb dispositiu d'intercanvi.

Una ulterior flexibilització es va aconseguir gràcies al magatzem miniload semiautomàtic de 3 plantes amb una solució especial del sistema de transport continu per a contenidors i caixes. L'altell amb prestatgeries per gravetat per a embalums integrats ha estat inserit dins d'una prestatgeria de paletización amb 460 ubicacions. En el sistema de magatzematge de contenidors per a càrregues petites, el proveïment dels trens de remolcs serveix a la producció. Per aquest motiu, resulta especialment important la seguretat dels processos. En el cas que sorgissin problemes en la instal·lació, la producció es deté en totes les fàbriques dues hores després, com a màxim, ja que aquestes no disposen d'existències de materials. “Per tant, hem optat només per un sistema d'automatització parcial”, explica el director de projecte SMA dr. Lohse. “D'aquesta forma no veiem minvada la nostra flexibilitat i podem controlar els nostres recursos de forma adequada.”

Els contenidors preparats en la prestatgeria per gravetat per a embalums són proveïts d'un codi de barres, col·locats manualment en el sistema de transport continu per a contenidors amb capacitat de descàrrega electrostàtica i desviats a una de les vuit cintes de destinació.

“La solució global de SSI Schaefer correspon exactament als nostres requeriments pel que fa a una configuració dels processos flexible i esvelta”, resumeix el sr. Lohse.

Empreses o entitats relacionades

SSI Schaefer Sistemas Internacional, S.L.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    04/09/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

Enllaços destacats

X JornadasMatelec - IFEMAAdvanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis