Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SSI Schaefer reestructura el centro de distribución europeo de Rudolf Ostermann
Les noves aplicacions i infraestructura de TU proporcionen un control intel·ligent de processos i un bon flux d'informació en el magatzem

SSI Schaefer reestructura el centre de distribució europeu de Rudolf Ostermann

Redacció Interempresas03/06/2013
La companyia alemanya de Rudolf Ostermann ha confiat en SSI Schaefer per millorar la funcionalitat del seu centre de distribució europeu. La reestrucción ha aconseguit optimitzar el sistema de manutenció i integració SAP, tot amb un únic proveïdor. Això s'ha reflectit en un control dirigit i millorat en relació al temps i al recorregut dels processos de magatzematge, una gestió d'existències transparent i a temps real, així com un processament de comandes eficient en termes de recursos, més ràpid i més precís en un entorn homogeni de sistemes SAP.
L'empresa Rudolf Ostermann GmbH (Bocholt, Alemanya), distribuïdora d'una línia completa de fusteria i construcció d'interior i principal distribuïdora europea de cants i herrajes, va planejar una àmplia reestructuració del seu centre de distribució europeu. A causa del creixement de l'empresa, calia optimitzar els processos realitzats fins llavors manualment, començant per implantar una solució SAP de transmissió de dades per ràdio. Per a això, es va realitzar el projecte en diverses fases. La segona fase tenia com a objectiu automatitzar els fluxos de mercaderies entre l'entrada i la sortida de mercaderies mitjançant un concepte ampli de flux de materials, la instal·lació d'un nou magatzem de paletización a gran altura i la tècnica de transport, i que SAP WM/TRM dugués a terme el control directe. Aquest gran esforç logístic va ser a càrrec de SSI Schaefer, que va obtenir l'adjudicació de tot el projecte com a contractista general.
El concepte de flux de materials de SSI Schaefer, amb la solució de transmissió de dades per radi i l'automatització i el control de processos del sistema SAP, ha aconseguit que el magatzem de distribució sigui sostenible i competitiu. Gràcies a això, al voltant de 12.000 cants diferents (cubrecantos) i altres 15.000 articles com a tiradors per a mobles, manijas i poms, penja-robes, taules de treball, portes corredisses, llums i persianes estan disponibles al centre de distribució en Bocholt. La gamma està destinada sobretot a fusters, empreses d'interiorisme i condicionament de locals comercials, revestidores de sòls i serveis de muntatge. La tecnologia SAP ha aconseguit que Ostermann agiliti el subministrament de petites quantitats i el proveïment de clients en 24 hores. "Totes les comandes rebudes fins a les 16h surten del magatzem el mateix dia", explica Johannes Deckers, director logístic d'Ostermann.
Un operari realitza diverses comprovacions amb la rapidesa i comoditat que proporciona la tecnologia SAP
Un operari realitza diverses comprovacions amb la rapidesa i comoditat que proporciona la tecnologia SAP.
En la fase d'execució, el primer pas va ser convertir el procés de magatzematge en magatzems de peces petites, de prestatgeries i de palets en una transmissió de dades per radi amb control online de flux de materials. La integració i el control dels processos amb SAP WM/ TRM van proporcionar així les condicions necessàries per al processament 'online' i una coordinació optimitzada de magatzematge, preparació de comandes, proveïment intern i conducció de carretons. "Activar el component estàndard SAP TRM fa possible que es processin les comandes de transport de SAP WM com a úniques tasques del magatzem", informa Martin Fröschl, gestor de projectes SAP de SSI Schaefer. "El component TRM, la seva adaptació a les condicions físiques del centre de distribució i la configuració del control de recursos, estableixen la base per a la integració d'altres zones automàtiques i per al control directe de processos en el SAP WM existent”, conclou, Fröschl.

La tecnologia SAP permet la creació d'un magatzem de gran altura altament productiu i competitiu

El sistema de transport i el nou magatzem de gran altura es van instal·lar en la segona fase del projecte. Després d'un període de vuit mesos de construcció, el nou magatzem de l'especialista en cants en Bocholt va poder posar-se en funcionament al maig de 2012. Amb més de 10.000 ubicacions addicionals d'emmagatzematge per palets, Ostermann pràcticament ha duplicat la seva capacitat de magatzematge en l'emplaçament i ara compta amb un total de 22.000 ubicacions d'emmagatzematge per palets. El magatzem de gran altura, realitzat amb un disseny autoportante, 2 passadissos i profunditat doble (120 m x 15 m x 24 m), es controla completament mitjançant el sistema SAP WM/TRM. "Una integració completa i perfecta, en el nostre sistema SAP, sense aquests components intermedis sempre vulnerables a conflictes entre interfícies. Tota la instal·lació i el control del sistema amb SAP funcionen sense problemes", explica Johannes Teriete, director de TU d'Ostermann, i afegeix: "l'equip de SAP de SSI Schaefer ha fet un treball excel·lent".
“Solament amb el processament automatitzat d'entrada de mercaderies i les noves TU hem guanyat molt en velocitat”, indica Deckers, director logístic d'Ostermann. “El gran aprofitament de la superfície i els processos automatitzats a través del magatzem de gran altura han augmentat clarament la disponibilitat del producte i la facilitat de lliurament. Amb el nivell de rendiment actual, estem preparats per seguir creixent i ampliar el nostre nivell de servei”, informa, Deckers.
La imatge mostra la nova estructuració de Shaeffer per a major fluïdesa d'entrada i sortida de mercancia en el magatzem
La imatge mostra la nova estructuració de Shaeffer per a major fluïdesa d'entrada i sortida de mercancia en el magatzem.

Empreses o entitats relacionades

SSI Schaefer Sistemas Internacional, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    04/09/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

Enllaços destacats

X JornadasMatelec - IFEMAAdvanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis