Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a: Víctor Oliveira, administrador y director general de Moliporex

Entrevista a: Víctor Oliveira, administrador i director general de Moliporex

15/03/2005

"Aquesta nova realitat apunta a una necessitat sistemàtica d'innovació, optimització de procés i agressivitat comercial"

A les parets de vius colors de la planta de Moliporex a Marinha Grand'es poden llegir frases d'escriptors cèlebres com Víctor Hugo que d'alguna manera resumeixen la filosofia d'empresa d'aquesta companyia motllista. Estructurats amb bon gust, cada departament de la planta manté una especial atenció al disseny gràcies a Víctor Oliveira, administrador i director general de Moliporex.

Quan i com es crea Moliporex?

El Grup Vangest és un grup empresarial que afegeix actualment 16 empreses que responen de forma integrada a una filosofia de complementarietat al cicle complet del desenvolupament del producte. Tenint com a cultura a base el plàstic per inherència al fet que originalment som exclusivament motllistes, avui el grup Vangest té una oferta transversal única des del disseny fins a la peça de plàstic passant per l'enginyeria, prototipatge i motlle prototip o motlle de producció.

Fundat el 1986 el grup compta avui amb 250 col·laboradors directes recorrent a subcontractacions en funció dels projectes i les seves especialitats en una xarxa de socis qualificats i homologats segons els més alts paràmetres de qualitat.

Quin tipus de motlles fabriquen?

Amb una oferta d'àmplia gamma des motlles molt tècnics fins a motlles de gran dimensió, el grup Vangest està preparat per respondre a necessitats de projectes de gran dimensió des de la indústria de l'automoció fins a productes de consum, electrodomèstics, embalatge i electrònica, entre d'altres.

A quins sectors dirigeix el seu producte?

Els principals sectors als quals ens dirigim avui són, l'automoció, l'electrònica, els electrodomèstics i l'embalatge.

En cada sector les demandes són molt diferents ...

Sí El que marca la diferència és fonamentalment el nivell de projecte i la cultura de qualitat de l'empresa que pot adaptar a diferents tipus de motlles independentment del sector a què es destina. Aquesta filosofia ens permet desenvolupar i fabricar motlles per a diferents sectors responent als més alts nivells d'exigència.
Imagen

Com ha evolucionat la indústria motllista portuguesa?

L'evolució del sector i en especial la de la nostra empresa es destina cap a una oferta cada vegada més transversal amb un valor afegit creixent. En realitat el nostre grup s'ha anat transformant en els últims sis anys des d'un motllista convencional a una entitat amb la capacitat d'oferir al mercat global un servei integrat. En aquesta lògica seguim creient que la cooperació interempresarial és fonamental, considerant que el client i el subministrador han d'assumir cada vegada més una postura d'associació i cooperació.

A què amenaces s'enfronta el sector avui dia?

El sector s'enfronta a amenaces cada cop més evidents relacionades amb el preu i el termini d'execució. Aquesta nova realitat apunta a una necessitat sistemàtica d'innovació, de soptimización de procés i d'agressivitat comercial reposicionant una indústria que fins ara es dedicava exclusivament a respondre a una necessitat puntual del cicle de desenvolupament d'un producte, i ara ha d'augmentar el valor de la seva oferta.

Com és el seu parc de màquines?

En els nostres tallers a Portugal comptem actualment amb nou centres de mecanitzat d'alta velocitat de 3 i 5 eixos fins recorregut de 3.600mm. Tots ells són de marca Deckel Maho d'origen alemanya.

A més d'aquests mitjans tenim un parc de màquines d'electroerosió de penetració i fil Charmilles, Agie i Fanuc.

Tenim també els típics equips de fresat convencional, rectificació, control de qualitat, enginyeria inversa (digitalitzat làser), premses d'ajust i també màquina d'injecció per a assajos dels motlles produïts.

A més d'això, disposem internament de màquines exclusivament dedicades al prototipat ràpid - 1 màquina STL, 3 màquines per a producció de motlles de silicona, 1 màquina de RIM, departament de pintura de prototips entre altres mitjans complementaris. Tenim una màquina injectora Engel per a les proves dels nostres motlles.

És important oferir serveis d'ingeneiría?

La nostra activitat està fortament fonamentada i es basa en l'enginyeria. Per enginyeria entenem el projecte de motlle, però també i fonamentalment de peça. Aquest és un dels aspectes en que tenim una forta aposta, cada vegada més ens involucrats amb els nostres clients en la part de disseny, enginyeria, prototipat i emmotllament.

Els sistemes de CAD / CAM / CAE que utilitzem són majoritàriament Catia i Unigraphics, procurant adaptar el sistema que utilitzem a l'exigència del client i en la particularitat de cada projecte. En el sector de CAD, CAM i CAE comptem avui amb un total de 93 llocs.

En aquesta línia, construeixen motlles especials?

Desenvolupem solucions a la mida del client encara que no siguin estàndard o no estiguin disponibles en el mercat independentment del nivell de complexitat.

Per a què mercats geogràfics treballa?

Treballem per: Benelux, Brasil, Canadà, Espanya, Finlàndia, França, Alemanya, Anglaterra, Iran, Israel, Mèxic, Noruega, Sud-àfrica, Suècia, Suïssa, Turquia i els EUA Al Brasil tenim també un taller de motlles que treballa fonamentalment per a la indústria automòbil.

El mercat d'Espanya representa avui un 10% del nostre volum de negocis.

Com va ser l'any 2003 per Moliporex?

Va ser un any d'evolució a nivell de creixement, important en la línia de cooperació amb els nostres clients ia nivell de desenvolupament de solucions integrades el que ens ha permès créixer en un any de descens econòmic.

Cap a on creu que s'ha d'avançar per ser més competitiu?

La qualitat és avui dia un factor fonamental en l'oferta de qualsevol empresa en aquesta àrea de negoci. Seguim creient que la nostra estratègia integradora és fonamental en el camí que determinem seguir.

El "time to market", és a dir, el temps més curt que el mercat exigeix per fer sortir cada vegada més productes amb cicles de vida també més curts, ens fa avui plantejar seriosament l'optimització i reenginyeria de processos i mitjans, que ens permetran seguir i consolidar la nostra posició com a líder de mercat.

Empreses o entitats relacionades

DMG Mori Ibérica, S.L.U.
FANUC Iberia, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    24/07/2024

Enllaços destacats

X JornadasMatelec - IFEMAAdvanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis