Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La jornada robótica de Leitat cuelga el cartel de ‘completo’
Robòtica, sistemes de visió i seguretat integrats en un únic entorn d'automatització

La jornada robòtica de Leitat penja el cartell de ‘complet’

Redacció Interempresas11/01/2013
Una jornada de robòtica celebrada el passat mes de novembre en el centre tecnològic Leitat (Barcelona) en la qual van participar importants empreses del món de l'automatització va resultar en un èxit de participació. Això demostra que, d'una banda, el sector té interès per l'automatització, i per un altre, que les signatures amfitriones: B&R, Stäubli i Cognex, tenen força i més que credibilitat. La segona jornada d'Arrasate (Guipúscoa) va collir el mateix èxit de participació. El secret? Un producte tecnològic amb una sòlida base tecnològica i una estreta col·laboració amb el client.
Les jornades van demostrar el creixent interès pels sistemes automatitzats
Les jornades van demostrar el creixent interès pels sistemes automatitzats.

Aquestes jornades estaven destinades a enginyers a la recerca de noves solucions que els permetin abordar aplicacions amb aquests sistemes. Els assistents van obtenir una visió clara i pràctica de les possibilitats d'integració. Així mateix, la jornada va servir perquè els assistents mostressin les seves inquietuds després de cada intervenció. Kepa Gorriti de Staübli va presentar la gamma de robots i especialització per segments mentre que Josep Maria Serra, director general de la signatura va donar a conèixer uniVAL, la plataforma oberta per a controls genèrics. La signatura comercialitza una àmplia gamma de productes, des de robots petits de tipus Scara fins a grans robots de 6 eixos, capaços de manipular càrregues superiors a 250 kg.

Josep Maria Serra, director general de la signatura va donar a conèixer uniVAL, entre altres novetats
Josep Maria Serra, director general de la signatura va donar a conèixer uniVAL, entre altres novetats.

De mà de Josep Mª Serra els assistents van poder conèixer la solució uniVAL drive, desenvolupada per als fabricants de maquinària que ja disposen d'un controlador d'eixos externs i pretenen realitzar una integració completa en una única plataforma, incloent el control del propi braç. La connectivitat està assegurada mitjançant un bus de temps real com Powerlink, Ethercat o Sercos III.

La solució ha estat desenvolupada per als fabricants de maquinària que ja disposen d'un controlador d'eixos externs
La solució ha estat desenvolupada per als fabricants de maquinària que ja disposen d'un controlador d'eixos externs.

Els robots Stäubli ara poden operar-se directament amb controls de B&R gràcies a l'interfície Powerlink en els drivers uniVAL de Stäubli, el qual permet transferir els programes de Generic Motion Control dels controladors de B&R als robots.

El sistema Unival de Stäubli permet l'ús de sistemes genèrics de motion control. Els controladors Unival utilitzen la manera passiva que els permet comprovar cuales dels comandos que li arriben són vàlids pel que fa a cinemàtica i seguretat. L'interfície d'operació uniforme significa que els programadors del sistema poden estalviar temps, diners i treball durant l'engegada.

Ramón Díaz va presentar l'Ethernet-Powerlink i open Safety estàndards per a la integració i el GMC (Generic Motion Control) - Robòtica, Motion i CNC...
Ramón Díaz va presentar l'Ethernet-Powerlink i open Safety estàndards per a la integració i el GMC (Generic Motion Control) - Robòtica, Motion i CNC.

Cognex, de la mà de Toni García, va presentar les noves tendències aplicacions en visió (3D) i la Insight7000, la nova generació de càmeres compactes. Aquestes implementen un port de Powerlink integrat de sèrie, i que a més de les seves eines potents de visió incorpora enfocament automàtic, captura d'imatges més veloç, il·luminació i lent integrat així com capacitat d'alimentar i controlar il·luminació externa.

Stäubli i B&R, dos socis en l'automatització
Stäubli i B&R, dos socis en l'automatització.

Per part de B&R Ramón Díaz va presentar l'Ethernet-Powerlink i open Safety estàndards per a la integració i el GMC (Generic Motion Control) - Robòtica, Motion i CNC. Powerlink Vision System permet la fàcil integració en sistemes B&R, una millor millor sincronització i reducció de cablejat.

B&R ofereix en la seva plataforma Automation Studio amb Powerlink la possibilitat d'integrar aquests sistemes incorporant a més la seguretat. La reducció de temps de rebot en solucions de visió així com la integració d'accionaments addicionals a una aplicació de robòtica, i fins i tot el control de diversos robots en un únic control ofereix uns avantatges inqüestionables.

Els assistents van mostrar interès per les solucions de les tres signatures
Els assistents van mostrar interès per les solucions de les tres signatures.
El Powerlink Vision System permet la fàcil integració en sistemes B&R, una millor millor sincronització i reducció de cablejat.
B&R compta amb una àmplia experiència en automatització integrada en nombrosos sectors. Ofereix solucions d'automatització per al control de màquines, processos i sistemes de producció. Una solució completa des d'una única font.

Empreses o entitats relacionades

B & R Industrial Automation Ibérica, S.L.U.
Cognex España
Leitat - Centre tecnològic
Stäubli Española, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    04/09/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAdvanced FactoriesX Jornadas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis