Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Mayor flexibilidad a la soldadura por láser
Una solució pensada per a peces de grans dimensions

Major flexibilitat a la soldadura per làser

Font: Kuka05/12/2012
En l'acadèmia Innova de Laitila (Finlàndia) es troba una de les cèl·lules de soldadura per làser més modernes i flexibles d'Europa. Kuka Roboter GmbH, la seva companyia col·laboradora Kine Robot Solutions, i l'acadèmia Innova van unir la seva experiència i els seus coneixements, creant la cèl·lula làser d'alta tecnologia ‘Innova Lasepro’.

Els robots Kuka poden treballar tant per separat com amb taules de posicionament o en equip, permetent el mecanitzat de peces particularment grans. Ja es tracti de la soldadura o cort per làser o de la soldadura làser híbrida, tots els processos són controlats mitjançant càmeres.

Innova rep regularment encàrrecs d'investigació de diferents sectors, molts d'ells procedents del sector de la construcció naval. Les peces són, amb freqüència, molt grans i voluminoses i en una instal·lació convencional no tindrien cabuda.

Imagen

La solució

Sobre un eix lineal Kuka, que permet un recorregut de deu metres, es troba un robot Kuka KR 30 HA muntat cap a baix. Es tracta d'una construcció especial de l'empresa que, igual que el robot, ha estat optimitzada quant a precisió.

El KR 30 HA (HA = ‘high accuracy’) ha estat concebut per complir els més elevats requisits de precisió i s'empra especialment en aplicacions làser o per al mesurament de peces. El robot i l'eix lineal presenten una exactitud de +/-0,20 mm.

Un robot Kuka del tipus KR 210 s'ocupa de la manipulació de les peces i pot formar equip amb el KR 30 HA. Això és possible gràcies a una tecnologia denominada Kuka RoboTeam que permet la col·laboració dels robots en temps real mitjançant l'intercanvi de dades. Aquesta tecnologia renuncia conscientment als blocs de control rígids i utilitza en el seu lloc unitats de control estàndard autònomes i interconnectades per mitjà d'una xarxa intel·ligent. La possibilitat de combinar aquestes unitats permet compondre un grup de robots cooperants òptimament adaptat a cada concepte de producció. Les unitats de control de cadascun dels robots poden agrupar-se creant qualsevol configuració. Una taula de posicionament DKP 2000 de Kuka permet, a més, el mecanitzat de peces amb un diàmetre de dos metres i mitjà i un pes de dues tones. La paret i el sostre de la cèl·lula poden obrir-se de forma automàtica, permetent la col·locació de grans peces en la cèl·lula amb ajuda d'una grua.

Components del sistema

La instal·lació inclou diferents paquets tecnològics: Kuka.LaserTec i Kuka.LaserhybridTec. A més del sistema làser d'Apricon, dotat d'un làser de Trumpf, està equipat amb capçals de soldadura de Cloos i Precitec i amb un capçal de cort tridimensional de Precitec. La instal·lació completa està composta per robots, taula giratòria basculant, eix lineal, làser i dispositius perifèrics i és controlada i coordinada per una unitat de control Kuka KR C2.

La instal·lació ofereix una solució flexible i innovadora per a les tasques de soldadura per làser en peces de grans dimensions.

Empreses o entitats relacionades

Kuka Iberia, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    16/10/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    09/10/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAX JornadasSick Optic-Electronic, S.A.UAdvanced Factories

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis