Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Lebario mejora el rectificado de sus moldes
Especialitzada en motlles per injecció d'alumini, ha adquirit una nova rectificadora a MPE

Lebario millora el rectificat dels seus motlles

Ibon Linazisoro01/04/2005

L'empresa biscaïna Indústries Lebario va començar la seva activitat el 1970, però no va ser fins 1973 quan es va dedicar plenament a la construcció de motlles de fosa injectada d'alumini. En l'actualitat construeix motlles que cobreixen la gamma de màquines d'injecció d'alumini des de 300 tones fins a 1.800 tones de força de tancament, dirigits fonamentalment al mercat nacional. Recentment han adquirit una nova rectificadora de pont per a superfícies planes de LGB, representada a Espanya per MPE.

Imagen
El sector dels motlles no està travessant un dels seus millors moments. Empreses com Indústries Lebario no són alienes a aquesta situació, però els seus 32 anys d'experiència, la certificació ISO 9001 i un parc de maquinària adequat a les seves necessitats, que no són altres que les dels seus clients, li permeten mantenir una certa estabilitat per a aquest any 2005.

En l'actualitat Indústries Lebario compta amb 36 treballadors i disposa d'una fàbrica de 1.850 metres quadrats, amb un taller de mecanitzat equipat amb fresadores, torns, màquines d'electroerosió i rectificadores. A més del taller de mecanitzat, l'empresa es distingeix per incorporar una oficina tècnica ben equipada, on realitza el projecte i el disseny del motlle, sempre amb les indicacions del client pel que fa al nombre de peces, distribució.

Automoció, en un 70 per cent, electrodomèstic en un 15 per cent i el 15 per cent restant en el sector de la calefacció són els sectors als quals s'adrecen els motlles de Lebario. En el primer d'ells, normalment se centren en el conjunt de peces que formen part dels elements del motor: entre d'altres, suports de motor, bombes d'oli i d'aigua, filtres... Si bé Indústries Lebario només construeix motlles a les seves instal·lacions de la localitat biscaïna de Izurza, ofereix als seus clients la possibilitat de realitzar proves d'injecció d'alumini i mesurament de peces, tot això a través de la subcontractació d'aquest tipus de serveis.

No es plantegen, segons explica José Luis Gallastegui, director comercial, fer-se amb màquines per poder realitzar les proves en la seva pròpia fàbrica, entre altres motius perquè en aquests moments s'estan fent els primers passos per a la creació d'un centre tecnològic. Participen en el projecte el Centre Tecnològic Inasmet, l'associació Tedfun i alguns motllistes, entre els quals es troba precisament aquesta empresa biscaïna. De fet, el centre ja compta amb un nom, Castpres, tot i que es troba en fase d'inici. El seu objectiu serà la investigació i desenvolupament de tot el relacionat amb l'alumini, motlles d'injecció per a alumini, estudis de materials, de nous aliatges d'alumini, acers per a motlles, tractaments tèrmics per als acers, així com proves, mesura i homologació de motlles. Tot això es considera en Indústries Lebario com fonamental per a poder dirigir els seus productes al mercat tant nacional com d'exportació.

Imagen
Alguns dels seus clients és en el sector automoció: CIE Automotive, Grup JL French, FIAS, Injectats Gabi, etc. En el sector del radiador, Manaut i Incaltec.

"La nostra especialitat és el motlle sofisticat-explica Juan Luis Elguezua-Director Tècnic i de Qualitat. Al voltant del 60 per cent dels nostres motlles són complexos ".

En qualsevol cas, si bé aquesta realitat en altres sectors posiciona millor a una empresa en cas de recessió, Gallastegui explica que, "tal com està el mercat tothom intenta fer de tot. Estem en una dinàmica en què sembla que l'únic que importa és el preu. Això significa que els clients busquen altres nínxols de mercat a preus que nosaltres no podem oferir, principalment en els mercats de l'Est, la Xina o Corea ".

Davant aquesta situació, la tendència en indústries Lebario apunta a una major especialització en motlles més grans i complexos, entre altres coses perquè "els nostres clients també han anat a màquines més grans, la qual cosa ens obliga en certa manera a seguir".

Maquinària adequada

Tots els avenços registrats en els acers avui presents en el mercat i, com no, les cada vegada més severes exigències dels clients, han obligat a aquesta empresa a adaptar-se a les necessitats, especialment en el tipus de maquinària i d'eina necessaris per a mecanitzar acers.

Recentment, fa dos mesos, Indústries Lebario ha adquirit una nova rectificadora de pont per a superfícies planes de LGB, comercialitzada a Espanya per MPE, que substitueix a una altra de la mateixa marca. Per què aquesta i no una altra? "Bé-assenyala el director tècnic-el cert és que el model anterior se'ns ha quedat obsolet, però estàvem molt contents amb el seu rendiment. A més, necessitàvem una mida més gran que la que teníem, particularitat que també ens aporta aquesta nova, però ocupant poc espai i sense perdre en prestacions ". A l'hora d'adquirir-es van barrejar diverses ofertes i finalment es van decantar per LGB, una rectificadora planadora la relació preu prestacions convèncer definitivament a Indústries Lebario.

Elguezua assenyala que "necessitàvem una màquina amb control numèric per automatitzar el procés". A més, havia de reunir les característiques adequades per rectificar el tipus de peces que aquí construïm ".

Té unes dimensions de 1.300 x 2.000 i és de tipus pont, per obtenir la suficient precisió. Com és habitual en la gamma d'aquest fabricant, es tracta d'una rectificadora d'alta precisió i tecnologia.

Empreses o entitats relacionades

Maquinaria de Producción Europea, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    09/10/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    02/10/2024

Enllaços destacats

X JornadasAdvanced FactoriesSick Optic-Electronic, S.A.UMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis