Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una nueva herramienta en el campo del plegado
Estimada proposa dues configuracions per a l'ús del programari "AP100"

Una nova eina en el camp del plegat

Carlos Molinero. Enginyer tècnic industrial, director tècnic de Mecos01/06/2005

El programari "AP100" inclou una solució 2D/3D CAD-CAM integrada, desenvolupada al 100% per Estimada. Desenvolupat específicament per a la indústria del metall, per professionals per a professionals. Aquest programari permet crear, generar i simular programes de plegat en un PC d'oficina, totalment independent

Simplificació de càlculs de desenvolupament

Creació manual

En la creació manual del desenvolupament de la peça, en procediment normal, el programador analitza la peça tridimensional i crea manualment el desenvolupament de la peça. Hi ha la possibilitat de cometre errors en el càlcul del desenvolupament tant en les dimensions internes com externes, relacionats amb les diferents obertures i atributs de plegat utilitzats.

L'operari comprova totes les dimensions crítiques a partir del desenvolupament tridimensional de la peça en la màquina. El seu treball és vital per determinar si hi ha errors en el desenvolupament de la peça i així evitar realitzar, peces errònies sobretot, abans d'entrar en plena producció. Si es detecta un error, cal que el programador torni a generar el desenvolupament de la peça i es reiniciï tot el procediment, amb la consegüent pèrdua de temps de producció.

L'operari determina la seqüència de plegat, les eines a utilitzar per obtenir la peça i crea el programa de producció d'aquesta peça, en el control de la màquina.

Posteriorment, comprova la viabilitat de producció directament a la màquina. Tot això comporta una tremenda pèrdua de temps en el còmput de temps total de producció de la màquina.

Imagen

Solució que proposa Estimada

En la solució que proposa Estimada, creant un desenvolupament utilitzant un programari CAD pensat per a la mecanització de xapa, el programador importa les dades CAD de la peça subministrada pel client. Selecciona les cares que seran plegades i posteriorment, uneix una cara amb l'altra de forma molt senzilla. El programari simultàniament genera la peça desenvolupada i un model Solid 3D de la peça.

Aquest mètode redueix considerablement el temps de concepció i programació de la peça a mecanitzar.

Aquest procediment permet:

  • Importació de dibuixos en CAD (DXF, DWG, IGES)
  • Elecció de les cares a plegar
  • Mentre es crea el desenvolupament de la peça, el programari genera automàticament la peça sòlida en 3D.
  • Detecció automàtica de col·lisions i gestió de maneres oberts
  • Edició dels atributs de plegat
  • Desenvolupament de peça llest per a producció

En un entorn computeritzat 3D, el programador comprova totes les dimensions crítiques de la peça amb gran facilitat i exactitud. En realitat, amb un sol clic del ratolí és suficient per visualitzar la majoria de les dimensions de forma automàtica. Cada dimensió crítica definida pel client, pot ser visualitzada manualment.

També pot fàcilment editar qualsevol atribut en qualsevol moment en 3D i seguir obtenint de forma molt senzilla el desenvolupament de la peça.

El programador confirma la viabilitat de producció de la peça des del seu PC. La manera operatiu és intuïtiu, proveint al programador d'una plegadora virtual i un model sòlid en 3D amb les seqüències de plegat calculades automàticament, tenint en compte possibles col·lisions de la peça amb les eines i la màquina.

El programador pot utilitzar el programa de simulació 3D i comprovar tots els aspectes relacionats amb la viabilitat de producció de la peça. Tota la informació s'emmagatzema en una base de dades específica SDD. Finalment, es genera un codi de barres per al programa permetent l'operari descarregar aquest programa de manera instantània en el control "AMNC" de la màquina mitjançant el lector del codi de barres.

Estimada ha desenvolupat al 100% una solució programari integrant 2D/3D CAD-CAM

Major productivitat i reducció de costos

Des de les dades de CAD, un post processador crea els programes de plegat de forma automàtica per a les plegadores Estimada equipades amb controls numèrics "AMNC", "OP2000", "OP2", o "CD2000". Aquest post processador integrat en el programari "AP100", allibera de treballs de programació en la plegadora, de manera que pot dedicar íntegrament el temps a produir.

Empreses o entitats relacionades

Amada Maquinaria Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Automatización y Componentes

    04/09/2024

  • Newsletter Automatización y Componentes

    31/07/2024

Enllaços destacats

Advanced FactoriesX JornadasMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis