Boge Compresores Ibérica, S.L.U. - Altres equips per a la indústria del plàstic

Boge FlexPET

Sistemes de compressió: per a fabricants d'ampolles PET

Fotografia de Sistemes de compressió

La instal·lació per a aire de bufat FlexPET de Boge és una aplicació específica per a fabricants d'ampolles PET que ja és un estàndard del sector i que proporciona importants estalvis energètics.

Boge disposa d'11 models diferents, amb capacitats des de 93 fins a 1.076 m3/h, que permeten adaptar-se de manera molt flexible a les necessitats de producció de cada empresa i a les diferents grandàries d'ampolles PET.

El concepte és molt simple i es basa en la generació d'aire comprimit en etapes.

- Pressió de baixa a 10 bar per a maniobra, estiratge i presoplado.

- Pressió d'alta 30 - 36 - 40 bar per al bufat.

D'aquesta forma s'estalvia fins a un 40% d'aire d'alta, disminuint la inversió i el consum elèctric. Són fàcils d'instal·lar, ja que els compressors Boge no requereixen fonamentació ni ancoratges de cap tipus. Així mateix, tots els equips són refrigerats per aire, evitant la instal·lació d'aigua, torres de refrigeració, problemes de congelació, etc.

Boge FlexPET genera en una primera etapa aire d'11 bar de pressió com a pas previ a una posterior recompresión a 40 bar. Aquest pas intermedi ens permet aquest important estalvi. Grandàries flexibles de compressors de cargol permeten generar diferents quantitats d'aire de baixa amb un punt de rosada de -40 °C. El compressor de cargol Boge FlexPET posseeix regulació contínua de potència. Això significa que pràcticament no hi haurà períodes de marxa en buit, la pressió de servei serà constant sense sobrepressió i amb un corrent d'arrencada d'un valor equivalent a la intensitat nominal. Com a conseqüència desapareixen també altres costos innecessaris. L'aire comprimit generat pansa per un separador cicló amb purgador de condensat capacitiu, assecador d'adsorció amb punt de rosada de -40 °C, amb pre i posfiltro, abans d'acumular-ho en el recipient de baixa pressió.

La pressió de baixa pels booster la subministra el compressor de cargol, o també de la xarxa d'aire comprimit ja existent. L'aire comprimit generat pels booster s'acumula en un recipient d'aire d'alta a 40 bar. Segons la quantitat d'aire de bufat que es requereixi treballaran el nombre de booster necessaris. Finalment una estació de filtrat composta per filtres fi i ultrafino per a alta pressió i filtre de carbó actiu proporcionarà aire de bufat sec i tècnicament exempt d'oli.