Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Agus Durán, Centrotécnica
“L'augment de mercats com el del packaging fa que la internacionalització sigui més factible, almenys en l'àmbit europeu”

Entrevista a Agus Durán, Centrotécnica

23/02/2012
Imagen

Les notícies en els mitjans sobre l'economia espanyola són molt negatives. No obstant això, sembla que hi ha una lleu recuperació de la indústria dels plàstics, pensa que això és efectivament així?

Relativament sí. No podem dir que en general hi hagi una recuperació però sí que les indústries que han sobreviscut a aquesta crisi, sens dubte, han sanejat els seus comptes i estructura. En molts casos han focalitzat la seva producció en un producte concret i s'han especialitzat. La lleugera recuperació ve marcada per inversió en tecnologia, renovació de maquinària obsoleta i l'adquisició d'equips especials per a productes de major valor afegit. La inversió en sistemes d'automatització i perifèrics que optimitzin la producció obliga també a tenir un parc de maquinària concorde a aquesta especialització i això ha mantingut el mercat en certa manera viu.

Creu que els transformadors de plàstics espanyols estan orientant les seves estratègies cap a la internacionalització?

Sens dubte, amb la dràstica reducció de la demanda i la producció en el nostre sector, moltes empreses han desaparegut i les grans indústries que donaven treball a tercers han recuperat la producció a nivell intern. Això fa que es redueixi el nombre de proveïdors per part dels clients finals. Per tant, la demanda queda coberta a nivell nacional de forma més o menys fàcil i moltes empreses que precisen produir més per mantenir la seva estructura estan tractant d'internacionalitzar-se, encara que no resulta fàcil. La competència dels països de l'Est segueix sent fort, si ben també estan sofrint la crisi i presenten inconvenients en alguns casos quant a qualitat de producció o tecnologia de mitjans i aquesta és la basa que poden jugar les empreses espanyoles. L'augment de mercats com el del packaging fa també que aquesta internacionalització sigui més factible, almenys en l'àmbit europeu.

S'estan venent ara màquines d'un major valor que abans o màquines més equipades?

En gran part sí. Se sol·liciten màquines més especials, equipades o enfocades a un producte o camp concret. Això fa que augmenti el valor general de la maquinària subministrada i s'inverteix més en equips més especialitzats per produir peça tècnica o aconseguir major productivitat i reducció de costos.

Empreses o entitats relacionades

Centrotécnica - C.T. Servicio, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    08/10/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    01/10/2024

Enllaços destacats

Asociación Española de Recicladores Recuperadores de Papel y CartónTechsolidsAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis