Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Logística inversa, qué es y cuáles son sus características principales
Les circumstàncies i característiques que presenta el flux en la logística inversa són completament diferents a les quals presenta la logística directa o primària

Logística inversa, què és i quins són les seves característiques principals

Domingo Cap, consultor d'empreses especialista en Logística Inversa i Sostenibilitat Professor Sènior, Fundació ICIL i autor del llibre 'Logística Inversa en la cadena de subministrament' (2012), Editorial Marge Books

20/01/2014

La logística inversa, o com es denomina internacionalment reverse supplyChain, cobreix tot l'ampli ventall del flux de productes i complements que s'inicia després del lliurament del subministrament primari i que, conegut tradicionalment pel nom de “devolucions”, empara l'optimització d'aquest flux invers de productes, embalatges analitzant totes les possibilitats: reutilització en la supplyChain, reparació, restauració, re-manufactura parcial, reciclat de matèries primeres o eliminació definitiva i decidint en cada cas que és el que cal aplicar, i com i quan aplicar-ho.

En la resta dels processos que inclou la logística inversa, els cicles de vida dels productes, cada vegada més curts, l'excés d'oferta i la demanda capritxosa que això provoca i la ja citada legislació mediambiental que hem generat han incrementat i complicat en l'últim decenni aquest flux ‘invers’. Actualment la crisi econòmica ha incrementat exponencialment aquest flux per això en la majoria dels casos, com s'ha indicat, aquest flux ha deixat de ser un ‘enuig’ per constituir un ‘problema’ d'importància creixent.

Domingo Cap
Domingo Cap.

Les circumstàncies i característiques que presenta el flux en la logística inversa són completament diferents a les quals presenta la logística directa o primària i conseqüentment les estratègies i tècniques a implantar per optimitzar el flux invers poc o gens tenen a veure amb les convencionals.

La problemàtica que presenta la 'reverse supplyChain' la podríem definir com d'economia d'escala amb volums molt més petits que sorgeixen d'orígens dispersos pel que aconseguir costos semblants a la 'SupplyChain' directa sembla impossible i l'import econòmic que suposa per a les empreses ja és considerable.

Curiosament, no obstant això, la necessitat de reduir el cost en la casuística de la logística inversa ha estat una de les circumstàncies que han provocat més força el sorgiment de les estratègies que avui són fonamentals per competir en la logística directa. Es tracta de la col·laboració amb els integrants de la pròpia cadena de subministrament, amb prestataris de nous serveis logístics, amb tercers i fins a amb la les empresa de la competència que és on la sinergia que crea la col·laboració és més avantatjosa.

De la importància creixent de la Logística Inversa basti assenyalar l'enfocament que des de les Aules de formació en els programes Màster i Post-grau que es desenvolupen en la Fundació ICIL es dóna de la mateixa:

‘Logística inversa com a motor en les vendes”’

O dit d'una altra manera, com la logística inversa pugues i ha de ser un factor de competitivitat empresarial. Com la gestió de l'obsolescència pot passar de ser un factor de cost en el Compte de Pèrdues i Guanys a convertir-se en un factor d'increment de les vendes.

Figura 1
Figura 1

Què és la logística inversa?

La logística inversa és el conjunt d'activitats logística de recollida, desmuntatge, desmembramiento de productes ja usats o els seus components així com materials de diferent tipus i naturalesa amb l'objecte de maximitzar l'aprofitament del seu valor, en sentit ampli del seu ús sostenible i si no hi ha altre remei la seva destrucció.

Paraules clau:

  • Recollida
  • Maximització del valor
  • Ús sostenible

Cicle de vida d'un producte. Paradigma de la logística inversa

Detinguem-nos aquí un moment i analitzem detalladament l'esquema que apareix en la figura següent referent al cicle de vida d'un producte:

Figura 2

Figura 2

Aquí és on apareix el nou paradigma que no és un altre que: “Qui produeix l'article és qui és responsable en els impactes del cicle de vida”. Això ho ha canviat tot, i ho ha canviat de forma tan profunda que ha fet que cadascun de les baules del cicle de vida del producte tingui molt en compte l'impacte que en termes mediambientals infringeix, i que per extensió és l'empresa productora l'últim responsable.

En una simplificació no eximeix de sentit últim, podríem dir que:

“Qui contamina paga”

Vegem detalladament els canvis que aquest nou paradigma ha propiciat en cadascun de les baules fonamentals del cicle de vida d'un producte:

El disseny ara ha d'anar més enllà de l'abans esmentat, ha de contemplar en la seva naturalesa elements menys contaminants o directament no contaminants, reciclables, reducció de la variació de materials, simplificar el nombre de composicions i facilitat de desmuntatge, així com un disseny dirigit a la reutilització del producte. Les matèries primeres ara han de focalitzar-se a reduir l'impacte en el medi ambient, incorporar a la seva base materials procedents del reciclat dels mateixos, la seva simplificació i estandardització. La fase de producció deu ara posar l'accent no només en la utilitat del producte en si, sinó molt especialment en l'envàs i embalatge que ho acompanya. És notori l'impacte mediambiental d'aquests envasos i embalatges sobretot els de difícil eliminació i/o reciclatge.

Ara el màrqueting i la distribució han de tenir molt en compte, primer l'impacte positiu que sobre la societat té el que un producte sigui no contaminant o impacti en grau mínim sobre el medi ambient, segon alhora s'han de tenir en compte els nous estàndards d'embalatges així com la seva optimització. La fase d'adquisició i ús en la qual com abans esmentàvem és la fase on el producte interactua amb el consumidor, està afectada per la conscienciació creixent del respecte pel medi ambient en tots els seus aspectes facilitant la seva classificació quan arribi el final de vida. Arribant a la fase de final de vida és notable destacar el canvi extraordinari que tota la societat així com l'empresa en particular ha tingut i ha de realitzar si ho comparem amb diguem 30 anys enrere a Espanya i en general al món occidental. És precisament en aquesta fase on la logística inversa ha entrat de ple per gestionar eficaçment aquests productes arribats a aquest punt de finalització de la seva vida útil com a tal.

Han aparegut empreses que operen com a operadors de logística inversa tant per als residus sòlids urbans (RSU) com per als residus industrials, recicladores, etc., que no només solucionen un problema ecològic sinó també i molt important aporten valor i incrementen el nostre Producte Interior Brut (PIB) com a país amb la seva activitat empresarial.

Els 6 camins de la logística inversa

Camino # 1. Reutilització i/o revenda en outlet

Figura 3
Figura 3

Reutilització: consisteix a recuperar el producte en si per donar-li un nou ús, atès que el mateix manté la seva forma i posseeix un nul o escassa deterioració. En aquest cas el producte és sotmès a operacions de neteja i manteniment amb la qual cosa el mateix és aprofitat íntegrament encara que existeixin mínimes diferències amb els productes similars però nous.

En aquest camí # 1 on es concentren els cada vegada més nombres sistemes de revenda en outlet que aprofiten “aigües a baix” productes que per qualsevol circumstància no es van vendre en el temps i format comercial previst i que continuen afegint valor com a productes reutilitzables en sentit logístic.

És interessant afegir que aquest sistema outlet permet augmentar les vendes en donar sortida ordenada i estructurada comercialment a aquests productes al mateix temps que augmenta la rendibilitat intrínseca de l'empresa en tant redueix els estocs, és espai destinat al seu magatzematge així com augmentant la rendibilitat dels punts de vendes. Exemples molt coneguts d'aquest format els tenim en el sector tèxtil, editorial, etc.

Camino # 2. Reparació

Figura 4
Figura 4

Reparació: en aquest cas l'opció és col·locar de nou en funcionament el producte usat. Aquestes operacions són dutes a terme al domicili del client o en els serveis tècnics de reparacions. Neix generalment de la necessitat de substituir alguna peça o component que hagi aconseguit la seva vida útil. Un exemple d'aquest tipus de productes són els petits electrodomèstics, rentadores, assecadores, etc.

Camino # 3. Restauració

Figura 5
Figura 5

Restauració: es tracta de retornar el valor al producte usat mitjançant la utilització de noves tecnologies que permetin ampliar la seva vida útil. Aquest tipus d'alternativa la podem observar en el cas de l'aviació civil i militar, per exemple.

Camino # 4. Refabricación i canibalización

Figura 6
Figura 6

Remanufactura: els productes sotmesos a aquest tipus de recuperació tenen un grau de descomposició mitjà-alt i ofereixen a l'empresa un benefici important atès que s'aconsegueix un cost de fabricació en molts casos proper al 50% d'un producte nou. En altres paraules la companyia empra els seus components en la re manufactura d'un producte original. D'això són exemple la indústria automotriz, l'electrònica, la de telefonia mòbil, etc.

Canibalización: se'ls crida a aquelles operacions de gestió dels productes fora d'ús (Final de Vida) on només es recupera una part mínima dels components que posteriorment podran ser utilitzats en un procés de fabricació. Aquestes parts seran destinades a les operacions de reparació, restauració i re-fabricació. Trobem exemples clàssics en els components electrònics.

Camino # 5. Reciclatge

Figura 7
Figura 7

Reciclatge: en aquest cas es busca una recuperació del material que és un residu d'un altre producte per ser utilitzat posteriorment com a matèria primera en l'elaboració d'un següent que pot aconseguir nivells de qualitat d'un producte original a causa de l'ús de noves tecnologies cada vegada més avançades. És un tractament que permet no solament l'aprofitament de residus amb la qual cosa es redueix el volum d'escombraries, disminueix la utilització d'altres matèries primeres aconseguint un estalvi d'energia i de recursos naturals. A més contribueix directament de forma efectiva a l'increment del PIB (Producte Interior Brut) i per extensió de l'ocupació. Un estudi presentat per l'Associació de Recicladores de Plàstic Europeus determina que es podrien crear 50.000 llocs de treball en tota la Unió Europea si de les actuals dues terceres parts dels residus plàstics generats en el si de la Unió, no s'exportessin directament fora de les fronteres de la Unió i es tractessin adequadament per operadors logístics europeus. (Revista Plàstics i Cautxú nº 658 pàgina 6).

Camino # 6. Incineració i abocador

Figura 8
Figura 8

Abocament controlat: és l'alternativa final per a recuperació i posa punt final al cicle de vida d'un producte. S'empra en el cas que el producte no pugui ser condicionat o utilitzat de cap altra forma. Es realitza en grans terrenys on s'excava i s'emplena alternant capes d'escombraries i de terra que són compactades. A tot moment es tracta de triar una zona geològica i topogràficament adequada per evitar la contaminació en la superfície o les aigües subterrànies. A causa que la descomposició anaeròbica de les deixalles orgàniques genera gasos, el farciment sanitari ha de tenir bona ventilació per evitar explosions. També cal destacar l'aprofitament propi dels residus (biomassa) com a gas combustible.

Incineració: és un procés de combustió controlada a altes temperatures, que transforma la fracció orgànica dels residus en materials inerts (cendres) i gasos. Al llarg del procés s'obté gran quantitat de calor que pot aprofitar-se per a calefacció en ciutats o per generar energia elèctrica. No és un sistema d'eliminació total, ja que genera cendres, escòries i gasos, però determina una important reducció de pes (70%) i volum (80-90%) de les escombraries originals.

Comentaris de l'article/notícia

#1 - Orlando Ecca
22/01/2016 21:30:36
Interesante aporte al material Bibliográfico sobre logistica invwersa

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    02/07/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    25/06/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSalón de gas renovable

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis