Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Dalkia crea en Aragón una central de producción de biomasa de referencia en España

Dalkia crea a Aragó una central de producció de biomassa de referència a Espanya

09/04/2013

9 d'abril de 2013

La presidenta d'Aragó, Luisa Fernanda Rudi, el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Medi ambient de la regió, Modest Lobón, el president de la Mancomunitat Forestal d'Ansó-Fago (Osca), Félix José Ipas, i el conseller delegat de Dalkia Espanya, Hervé Péneau, han inaugurat en Ansó (Osca) la primera planta de producció de biomassa d'Aragó. Afpurna, que ha comptat amb una inversió de quatre milions d'euros, produeix actualment 10.500 tones de biomassa a l'any gràcies a la transformació dels recursos forestals dels boscos de la Mancomunitat, al Pirineu oscense, en pellets i estelles que són usats com a material de combustió. La planta està equipada per arribar a produir 15.000 tones de biocombustible a l'any, substituint així el combustible importat per combustible local.

La instal·lació i engegada d'aquesta planta de biomassa, que forma part d'un projecte de revitalització de zones rurals, té un important potencial econòmic per a aquestes comarques, ja que funciona com a “factor d'arrossegament” d'inversió per a altres indústries. Cada milió d'euros invertit a l'any en Afpurna ha generat almenys un altre milió d'inversió en altres sectors, com el d'instal·lacions de xarxes de calor i de béns d'equip. En aquest sentit, ja s'han dut a terme més de cinquanta instal·lacions de calderes i xarxes de calor a la comarca de la Jacetania i l'Alt Gállego (com la xarxa de calor de Biescas, d'immediata engegada), que han mobilitzat més de cinc milions d'euros d'inversió en tecnologia.

Inauguració de la nova planta
Inauguració de la nova planta.
Hervé Péneau ha ressaltat la importància d'Afpurna, iniciativa de referència a Espanya amb un model 100% exportable. Nombroses comarques rurals nacionals i internacionals ja han mostrat el seu interès en el projecte a causa dels beneficis ambientals, potencial econòmic i generació d'ocupació en zones rurals.

Les centrals destinades a l'aprofitament de biomassa en funcionament a Espanya generen una ocupació directa i indirecte de prop de 23.000 llocs de treball, segons la Unió per la Biomassa i l'Associació de Productors d'Energies Renovables (APPA). Si el govern aixeca la suspensió temporal de les ajudes a la producció de biomassa previstes en el PER 2011-2020, les plantes actuals i les noves generarien prop de 56.000 ocupacions en la seva construcció i prop de 16.000 en el seu manteniment. Quant al Valor afegit Brut, l'aportació total seria de 2.946 milions d'euros en la seva construcció, i 1.016 milions anuals en el seu manteniment.

La planta d'Afpurna és un referent de col·laboració públic-privada al nostre país, ja que en el projecte participen Dalkia Espanya, com a soci tecnològic de referència; la Mancomunitat Forestal d'Ansó-Fago (propietària de les 24.424 d'hectàrees de muntanya); Aspurnas Ecoenergía (responsable dels treballs forestals i subministradora de la matèria primera); i Geoforesta (que presta assessorament i serveis d'enginyeria).

Afpurna, en ple funcionament des de novembre de 2012, compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat. Les muntanyes dels quals s'obtenen la fusta i la biomassa resultant –amb una extensió de 24.424 hectàrees- posseeixen des del passat mes de gener amb la Certificació Forestal, sent els primers d'Aragó a obtenir el segell PEFC, confirmant-los, així com a Afpurna, com a exemples de projecte sostenible. De fet, l'activitat de la planta resol la gestió de les muntanyes de la Mancomunitat, que van deixar de treballar-se després del tancament de la serradora local, donant solució a la correcta conservació de la muntanya: neteja, risc d'incendis, plagues, etc. Afpurna aposta per la fabricació d'un biocombustible de màxima qualitat que garanteixi el bon funcionament de les calderes i estufes, per la qual cosa el pellet es produeix d'acord a les exigències de qualitat de la normativa europea ENplus. El material produït per la planta assegura un poder calorífic elevat, i un baix percentatge de cendres que poden ser reutilitzades com a abonament.

Empreses o entitats relacionades

Veolia España, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

Grúas

NEWSLETTERS

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    08/10/2024

  • Newsletter Reciclaje y Gestión de Residuos

    01/10/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beAsociación Española de Recicladores Recuperadores de Papel y CartónTechsolids

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis