Hertell, S.Coop. - Bombes de buit

Hertell Serie KD

Sistema de greixatge forçat: depresores

Fotografia de Sistema de greixatge forçat
El greixatge de l'interior de les bombes de buit de paletes rotatives és una de les variables més crítiques quant a funcionament correcte dels depresores. Cal tenir en compte que l'oli de greixatge no solament facilita el fregament entre les paletes i el cos de la bomba, sinó que la mateixa pel·lícula d'oli és garant d'un segellat perfecte entre les parts mòbils i fixes per poder arribar als nivells de buit necessaris i poder mantenir amb això els temps de funcionament imprescindibles per al correcte ompliment i buidatge de la cisterna de buit en el qual va muntat aquest equip de succió.

Una de les particularitats dels depresores de la sèrie KD d'Hertell és que cada unitat ve equipada d'una bomba de greixatge encarregada del bombament de l'oli tant en fase de buit com de pressió. Cal recordar que aquest tipus de bombes de buit executa les dues fases de treball en les cisternes de buit gràcies a la vàlvula de 4 vies (distribuïdor d'aire) que porta incorporada a la zona posterior del depressor.

El greixatge en la fase de buit es dóna automàticament ja que la mateixa succió que es genera a l'interior ajuda al fet que l'oli de greixatge entri en el cos de la bomba. Però en la fase de pressió es dóna el fenomen invers, per la qual cosa l'interior no es greixa tret que es forci al sistema amb un tipus de bombament autònom. És per això que tots els depresores KD porten incorporada una bomba d'engranatges connectada al rotor del depressor, de manera que quan el depressor gira al seu règim de funcionament normal fa girar la bomba d'engranatges que garanteix la lubricació de l'interior.

Una particularitat de tots els depresores de la Sèrie KD és que tots els models (a partir del KD-3000 fins al KD-14000 refrigerat per aigua) munten la mateixa bomba de greixatge, la qual cosa facilita la disponibilitat de recanvi tant a fabricants com a distribuïdors i tallers de maquinària.