Estaciones Depuradoras, S.A. - Equips per al tractament d'aigües residuals

Tractament de reciclatge d'aigües grises i pluvials: estalvi d'entre un 30% i un 45% d'aigua potable

Les aigües grises són aigües que provenen de la cuina, la bugada, el bany, el lavabo, la pica, la regadora, etc. Es tracta d'aigües que, a primera vista, poden resultar inservibles i que, tanmateix, la seva reutilització aconsegueix disminuir la despesa en aigua potable, així com reduir l'abocament d'aigües residuals.

La solució consisteix en depurar les aigües grises provinents de la higiene personal (dutxes, banyeres i lavabos) per utilitzar-les en aplicacions on no es requereix aigua potable (vàters, rentadores, neteja, reg, etc).

Hi ha sistemes per reutilitzar les aigües grises molt demandats per al seu ús en habitatges unifamiliars, comunitats de veïns, equipaments esportius com camps de futbol o piscines, hotels i universitats. Aquestes instal·lacions consten d'unes canonades independents per on circulen les aigües grises fins a arribar a uns dipòsits, on es fa un tractament de depuració. Gràcies a la depuració, l'aigua es pot reutilitzar per alimentar les cisternes dels inodors, per al reg del jardí o la neteja dels exteriors.

L'equip de reutilització d'aigües grises s'instal · l'als soterranis o les golfes, amb els corresponents bidons que recol · lectaran i tractaran les aigües. També es laran les canonades que es necessiten per recollir l'aigua de la dutxa i del lavabo, i que conduiran l'aigua a tractar, i, d'altra banda, les canonades que portaran l'aigua tractada cap a les cisternes del WC ia una boca de reg, si fos necessària.o que cal afegir el preu de l'obra, per la qual cosa es recomana implantar-aprofitant reformes de la llar.

Els beneficis de la reutilització de les aigües grises inclouen un menor ús de les aigües fresques, un menor cabal a les fosses sèptiques o plantes de tractament, una purificació altament efectiva, una solució per a aquells llocs on no es pot utilitzar un altre tipus de tractament, un menor ús d'energia i químiques per bombament i tractament, la possibilitat de sembrar plantes on no hi ha un altre tipus d'aigua, o la recuperació de nutrients que es perden.