FM Grupo Tecnológico - Cabines

FM grupo tecnológico

Sales blanques: cabines de flux i SAS

Fotografia de Sales blanques
Per a l'elaboració, estudi i maneig de mostres, substàncies i fàrmacs existeixen àrees localitzades denominades habitualment com a cabines de flux laminar, on l'operari pot treballar amb un producte i mantenir-ho aïllat de l'entorn que ho envolta. Existeixen diferents tipus de cabines de flux laminar.

Classe I. Existeix una protecció de l'operari i de l'ambient enfront d'agents biològics de baix risc, però no es garanteix l'esterilitat de les mostres.

Classe II. Proporcionen protecció a l'operari, la mostra i ambient de tota classe d'agents biològics de risc baix i moderat. Amb una Classe ISO 5 tipus On un 70% de l'aire és recirculado i el 30% restant expulsat a l'exterior, prèvia filtració Hepa garantint-se la protecció de l'ambient. Les de tipus B el funcionament és el mateix que la descrita anteriorment però amb l'excepció que s'inverteixen els percentatges és a dir, el 70% de l'aire s'expulsa a l'exterior i el 30% es recircula, aquest tipus de cabina està en desús.

Classe III. Proporcionen protecció de l'operari i de l'ambient contra tot tipus d'agents patològics. Són totalment tancades i al seu interior solament s'accedeix mitjançant uns ports amb guants.

Per al pas de materials entre diferents àrees es disposa de SAS de pas, que impedeixen la contaminació creuada. Té un enclavamiento mecànic que impossibilita l'obertura de les dues portes simultàniament. Com a elements opcionals, es disposa d'enclavamiento elèctric addicional, llum ultraviolat per a desinfecció i sistema de filtració absoluta.

FM Grup Tecnològic desenvolupa i implementa aquests equips en el disseny de les sales blanques.