Linde Gas España, S.A.U. -

Linde Gas

Pistola d'injecció de gasos: aplica els gasos que intervenen en els processos d'un celler

Fotografia de Pistola d'injecció de gasos

Abelló Boga, en el seu compromís de millora de la qualitat del vi, presenta una pistola d'injecció de gasos que permet aplicar els gasos que intervenen en els processos d'un celler d'una forma còmoda, senzilla i segura.

Els gasos inerts, especialment el nitrogen, el diòxid de carboni o preferiblement una barreja de tots dos, faciliten l'elaboració d'uns productes amb òptimes qualitats, sense necessitat de recórrer al ús d'additius poc recomanables.

Abelló Boga, a més de subministrar aquests gasos inerts per al mercat enológico (Biogón N, Biogon C i Biogon 2.20), estudia constantment noves tècniques i eines que ajudin al celler a obtenir un producte de major qualitat sense modificar les seves propietats organolépticas.

Amb aquest objectiu, acaba de presentar la pistola d'injecció de gasos i fabricació de neu carbònica l'avantatge principal de la qual és que l'enólogo disposa d'una manera fàcil d'injectar gas inert des de qualsevol punt del celler. A més, es pot treballar amb total seguretat gràcies a la vàlvula de seguretat que evita la sobrepressió.

Els gasos que la pistola injecta faciliten multitud d'aplicacions al mercat enológico, cal destacar la inertización de dipòsits, cubes o premses per preservar al vi del contacte amb l'oxigen de l'aire; o la millora de la maceración pre-fermentiva o la refrigeració immediata del raïm mitjançant neu carbònica o CO2.

En la maceración pre-fermentiva, el contacte de la neu carbònica amb el raïm produeix la congelació de l'aigua dels vacúols de les cèl·lules epiteales, provocant la seva ruptura i l'alliberament al mitjà del seu ric contingut (taninos, antocinos, aromes, polisacàrids, etc.). D'aquesta forma, s'obtenen vins més aromàtics i complexos, de perfil varietal i afrutado més marcat, de major volum i amb més color i plenitud de boca. La maceración pre-fermentiva també permet extreure més taninos de la pell sense necessitat d'allargar la maceración, evitant així els taninos més agressius de les llavors.

Així mateix, la refrigeració immediata del raïm resulta imprescindible per evitar oxidacions prematures o maceraciones indesitjades, inhibir qualsevol inici d'activitat microbiana o simplement com a primera etapa per arribar a la temperatura desitjada d'arrencada de fermentació, tant en vi blanc com en negre.