Maconse - Manipulat d'envasos i embalatges

Línies automàtiques d'engabiat i desenjaulado: per a envasos de metall i vidre

Fotografia de Línies automàtiques d'engabiat i desenjaulado
Com a complement per a la total automatització en les línies d'envasament tant ,d'envasos metàl·lics com de vidre, es poden conbinar enjaulador i desenjaulador, asi com, els transports de gàbies necessaris, formant un bloc de màquines totalment coordinades que ens permetin realitzar el procés d'esterilització de forma automatitzada.

Consisteix a col·locar un circuit tancat de gàbies d'esterilització, transportades mitjançant transports de cadena a través del mateix, posicionandoles on procedeixi a cada moment.

Aquest circuit consisteix en les següents fases:

1. Engabiat: Recollida dels envasos procedents de les llenadoras o envasadoras i ,omplert de les gàbies d'esterilitzat capa a capa amb els separadors corresponents i, deixant les mateixes a la zona d'espera per a l'esterilització.

2. Alimentació zona esterilització Connexió de l'enjaulador amb les autoclaus d'esterilitzat. Els gàbies d'esterilitzat que es troben plenes i preparades per al procés es recullen de la zona d'espera mitjançant un transport que , pot ser fix, si es tracta d'una sola línia , o transport tránsfer, si es tracta de diverses línies funcionant alhora. Les gàbies s'introdueixen en les autoclaus d'esterilitzat.

3. Recollida zona esterilització: Connexió de les autoclaus d'esterilitzat amb l'esenjaulador. Les gàbies una vegada ha acabat el procés d'esterilitzat són transportades d'igual forma que en l'etapa anterior, però de forma inversa, a la zona d'espera del desenjaulador.

4. Desenjaulado: En aquesta etapa del procés es realitza la funció inversa a l'engabiat, aquí, els envasos es van desenjaulando capa a capa, acumulant-se en el plomissol d'acumulació de la màquina i, desenliándose mitjançant el transportador de sortida de la mateixa fins a aconseguir que els envasos formen fila d'un en un, podent-se introduir així de nou en la linea de producció,alimentant a la zona d'etiquetatge, encartonat i envasat.