C.T.A. Maquinaria Vinícola - Generador de nitrogen

CTA Nitromat

Generadors de nitrogen: per a cellers

Fotografia de Generadors de nitrogen
Els generadors de nitrogen produeixen nitrogen en situ a partir de l'aire comprimit, permetent un subministrament continu a un cost molt reduït.

Són una font de nitrogen permanent, amb consums energètics molt baixos i necessitats de manteniment mínimes.

Amb els generadors de nitrogen evitem els desavantatges operatius de les formes tradicionals de subministrament de nitrogen (ampolles o tancs criogènics).

Aplicacions:

Inertización: el sistema d'inertización de dipòsit i d'ampolles plenes abans del taponado consisteix a substituir l'aire que emplena la part buida per una atmosfera de gas inert (nitrogen). Amb aquest procediment, evitem la pèrdua de qualitat del vi deguda a l'oxigen de l'aire: enranciamiento, canvis de colors, pèrdues d'aroma, oxidació SOTA2 lliure, envelliment prematur, etc.

Purga de dipòsits d'emmagatzematge: previ a l'ompliment dels dipòsits d'emmagatzematge de vi, és necessari eliminar l'oxigeno present en els mateixos mitjançant purga amb nitrogen gas.

Transvasament per pressió: realitzar els tràfecs de vins sota atmosfera inerta. El transvasament es duu a terme mitjançant un augment de pressió amb nitrogen en el dipòsit d'origen, sent la diferència de pressió produïda capaç de traslladar el vi al punt desitjat.

Agitació: utilitzant el nitrogen a baixa pressió en forma de fines bombolles, com a agent agitador permet controlar la velocitat d'agitació en funció del cabal de nitrogen emprat. El metódo sparging consisteix a aplicar N2 per eliminar l'oxigen dissolt.

Embotellat: amb un bufat de gas inert en el gollete després del seu ompliment, es pot reduir el contingut d'O2 de l'ampolla. El nitrogen, a més de desplaçar l'O2, ofereix l'avantatge de mantenir una pressió constant en l'ampolla, i s'introdueix entre els porus del suro, reduint la possibilitat de formació de fongs allargant la vida del mateix. Aquest procés afavoreix la fermentació per a l'elaboració de negres (remuntant als mosts).