Linde Gas España, S.A.U. - Gasos

Linde Gas

Gasos tècnics en la fabricació de biocarburants

Fotografia de Gasos tècnics en la fabricació de biocarburants
El biodesel pot barrejar-se amb gasoil o, fins i tot, substituir totalment en els vehicles fabricats des de mitjans dels anys 90. El bioetanol es pot barrejar amb la gasolina o utilitzar-se per fabricar ETBE (etil terbutil èter). L'ETBE té els avantatges de ser menys volàtil i més miscible amb la gasolina que el propi etanol, i com l'etanol, es additiva a la gasolina en proporcions de 10-15%.

Gasos tècnics:

Nitrogen: Per les seves característiques intrínseques, en la majoria dels casos, el nitrogen és considerat com un element imprescindible, tant durant el procés de fabricació com un cop acabat el mateix, a causa de les següents Aplicacions:

- Inertització dels dipòsits d'emmagatzematge de les matèries primeres (alcohols, hidròxids...) i de productes acabats (etanol, metanol...)

- En processos d'impulsió de productes, purgues de línies, assecats, etc.

- En els processos de destil lació d'alcohols, ventilació de tancs i en els processos de càrrega i descàrrega dels mateixos, és recomanable aplicar el sistema de recuperació per crio-condensació de cov 's de Linde.

L'etanol i el metanol, són considerats compostos orgànics volàtils (cov 's), de manera que amb l'ús del sistema Linde Cirrus s'aconsegueix reduir les emissions de cov' s a l'atmosfera, així com un important estalvi econòmic:

- Evitant sancions.

- Reutilitzant l'etanol / metanol al recuperar pur.

- Reutilitzant el N2 utilitzat per al procés d'inertització i / o qualsevol altra possible demanda de la planta.

Formes d'emmagatzematge i subministrament del nitrogen:

- Blocs d'ampolles, capacitats d'emmagatzematge de nitrogen gasós fins a 120 Nm3 per bloc.

- Dipòsit criogènic, capacitats d'emmagatzematge de nitrogen líquid des 1.500-61.000 litres.

- On-site (Ecover, Memoss) capacitats de producció de nitrogen gasós des 1-10 Nm3/ha través d'una planta de producció in-situ garantint el subministrament mitjançant un sistema addicional de back-up per parades de planta o puntes de consum.

Altres gasos:

- Aire depurat, per afavorir la fase de fermentació.

- Gasos Especials: mescles de calibració i gasos purs per a anàlisi instrumental com H2, He, Aire Zero, N2, etc. per al control de qualitat, laboratori i procés.