Linde Gas España, S.A.U. - Gasos

Linde Gas

Gasos industrials: es produeixen a partir del fraccionament de l'aire

Fotografia de Gasos industrials

L'oxigen, nitrogen, argón, acetilè i altres gasos nobles són gasos que es produeixen a partir del fraccionament de l'aire. El mètode criogènic, no contaminant per a la producció d'aquests gasos va ser ideat fa més de 100 anys per Carl von Boga. Una vegada eliminades les interferències del vapor d'aigua, les partícules i el diòxid de carboni, l'aire es comprimeix i es refrigera a molt baixes temperatures, liquant-se i separant-se per destil·lació fraccionada en oxigen, nitrogen, argón i altres gasos nobles.

En l'actualitat s'utilitzen també altres mètodes físics per separar i purificar els components de l'aire: separació a través de membranes i absorció (diversos components de l'aire són retinguts per materials específics, mentre que la resta flueix, sense cap obstrucció).

L'acetilè es produeix a partir del carbur de calci en nombroses ubicacions properes als nostres clients. També s'obté com a subproducte a partir de la indústria petroquímica; contribuint així a la protecció del medi ambient.

L'hidrogen pot obtenir-se per mitjà d'un reforming, a partir de vapor d'aigua i gas natural o altres hidrocarburs lleugers. En les refineries i en l'electròlisi de la química del clor també es generen gasos rics en hidrogen, a partir dels quals pot obtenir-se hidrogen.

L'hidrogen líquid es licua a -253 °C i es transporta en estat líquid en grans containers, reduint així els costos de transport.

Les barreges de gasos es barregen in situ a partir de gasos purs o se subministren barrejats prèviament en cisternes. Alguns exemples són les barreges Corgon, Varigon, Cronigon, àmpliament utilitzades en els processos de soldadura, o Biogon en la indústria alimentària.

La forma més rendible d'obtenir heli és a partir de gas natural. Gràcies a uns contractes de llarga durada, Abelló Boga té assegurat l'accés a les fonts a EUA, Europa i Àfrica del Nord.

El diòxid de carboni pot obtenir-se a partir de jaciments subterranis naturals. En Répcelak (Hongria), la major font natural de diòxid de carboni d'Europa, Boga obté anualment més de 100.000 tones de CO2. A més, utilitza el diòxid de carboni obtingut com a subproducte en la indústria química i ho depura per obtenir la qualitat necessària en la indústria de l'alimentació.