Maconse - Altres equips de congelació

Espirals per a la congelació i deshidratació de productes alimentaris: cárnicos, vegetals, rebosteria, fruita seca, etc

Fotografia de Espirals per a la congelació i deshidratació de productes alimentaris
El funcionament d'aquesta màquina consisteix en l'entrada del producte per la part inferior d'aquesta, on automàticament es distribueix per tot l'ample de la banda modular que hi ha a l'interior de la màquina per aprofitar al màxim les dimensions d'aquesta banda modular.

L'interior de l'equip consta d'un tambor rotatiu que arrossega la banda modular per contacte amb el lateral de la mateixa. En la sortida de la màquina hi ha instal·lat un motorreductor per recollir la llengua de banda una vegada que deixa d'estar en contacte amb el tambor, aquest motorreductor també és el que marca la velocitat i el temps del procés.

Aquesta màquina pot configurar-se depenent dels components externs per a diversos processos com podrien ser congelació i deshidratació.

Aquesta màquina porta instal·lats dos sistemes de generació d'aire calent mitjançant vapor (aerotermos) amb dos ventiladors centrífugs que impulsen l'aire calent a l'interior del túnel vertical, també porta instal·lat un ventilador axial per al refredat del producte en la sortida del túnel, que permet així l'emmagatzematge del producte a una temperatura adequada.

El moviment del producte a l'interior del túnel es realitza mitjançant una banda modular que en l'entrada i la sortida de la màquina funciona de forma lineal i una vegada la banda a l'interior del túnel descriu un moviment helicoïdal. La tracció de la banda es duu a terme mitjançant un tambor rotatiu, trobant-se el motorreductor del tambor a la zona inferior de la màquina.

La màquina també incorpora un sistema de tibat per a la banda modular mitjançant un eix lliure, a més de disposar de dos sistemes de seguretat, una per al tibat que permet mantenir-ho entre dos punts, mínim i màxim, i un altre per evitar danys per aixecament de la banda modular durant el funcionament, eviten així aconseguir tensions mínimes.