Bulker (Caipla, S.L.) - Dosificadors de sòlids

Bulker

Dosificadors volumètrics i gravimetricos: per treballar en continu o per lots

Fotografia de Dosificadors volumètrics i gravimetricos
Existeixen dos tipus de dosatge el dosatge volumètric i la gravimétrica. Ambdues dosatges poden treballar en continu o per lots. Estan especialment dissenyats per a productes granulados i en pols, adaptant-se a gran varietat de densitats i granulometries.

En el dosatge volumètric generalment s'usen mitjans mecànics com sinfines, encara que també poden ser vàlvules rotatives cintes o altres elements units a una tremuja fixa. Consisteix a dosar el producte a partir d'un control per volum del mateix. Això s'aconsegueix a partir d'una velocitat de gir constant que permet l'avanç constant del material. Si el producte és cohesivo la tremuja pot incloure un agitador per afavorir la descàrrega.

En el dosatge gravimétrica igual que el dosatge volumètric s'utilitzen elements mecànics units a una tremuja. Aquest tipus de sistemes de dosatge inclouen un sistema de pesaje que permet controlar la quantitat de material dosat obtenint una major precisió. A més són capaços d'autorregular la velocitat de dosatge per mantenir-la dins dels marges establerts.