Maconse - Instal·lacions de neteja

Sistemes de neteja C.I.P.: no fa falta desmuntar el sistema de producció

Fotografia de Sistemes de neteja C.I.P.
El sistema de neteja C.I.P. (clearing in plau) es basa en la neteja de l'equip de producció sense el desmuntatge, la qual cosa suposa un avantatge notable respecte als sistemes tradicionals de neteja.

El sistema consisteix a fer circular a través del sistema de dipòsits i línies de procés una sèrie de solucions de neteja i desinfecció en un circuit tancat des d'uns dipòsits de preparació d'aquestes dissolucions, d'acord amb unes seqüències i uns temps establerts a priori. Aquests sistemes admeten un alt grau d'automatització, però també es poden configurar perquè funcionin de forma manual.

El propòsit del sistema de neteja C.I.P. és eliminar els compostos orgànics propis del procés ja que són la base per al creixement de bacteris i precursors de fenòmens de biocorrosión. La neteja de dipòsits i canonades és una neteja química basada en els paràmetres; concentració i tipus d'agents de neteja, temperatura i temps. La brutícia es dissol químicament i la velocitat del fluid haver de ser l'adequada per a la descàrrega de les partícules despreses de la brutícia. Els programes de rentat dependran del producte i exigències sanitàries.

La dissolució C.I.P. es prepara afegint el reactiu al tanc de formulació i recirculando la dissolució a través de la planta de procés mitjançant la bomba centrífuga que se situa en paral·lel a la bomba del producte. El reactiu es dosa en un tanc mitjançant una bomba dosificadora i al mateix temps es va afegint aigua perquè es pugui aconseguir la concentració desitjada. Una vegada que s'hagi aconseguit la concentració necessària del producte, el sistema de control ho detectarà i donarà avís que ha finalitzat amb el pas de preparació de la dissolució.