Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Buscando un estándar de etiquetado
Bizerba desenvolupa un paquet de solucions per al nou reglament d'etiquetatge de la UE

Buscant un estàndard d'etiquetatge

Bizerba29/05/2012

29 de maig de 2012

El nou Reglament d'etiquetatge de la UE, que obliga a incloure certa informació nutricional dels aliments, entrarà en vigència pròximament. Els fabricants s'enfronten a un augment del treball d'impressió i del tràfic de dades. Preparant-se per al futur augment de volum de treball, Bizerba ha augmentat la potència de les seves etiquetadores. I al mateix temps està desenvolupant una solució de sistema per a codis QR encarregada de recuperar les noves dades a efectes publicitaris en Internet i d'aquesta manera amortitzar una part dels seus costos. Experts del sector es van reunir per debatre sobre el futur d'aquesta tecnologia en el marc d'una taula rodona de Bizerba en la fira Anuga FoodTec de Colònia.

Les noves obligacions

A la fi de l'any passat, el Parlament Europeu va aprovar el nou Reglament d'etiquetatge de la UE 1169/2011. Aquest reglament disposa que a partir del 13 de desembre de 2014 tots els fabricants han d'incloure informació sobre al·lergògens i aliments d'imitació, taules amb els valors nutricionals més importants i una etiqueta amb l'origen exacte del producte. L'objectiu d'aquesta informació obligatòria és facilitar al consumidor l'elecció dels productes segons les seves necessitats alimentàries individuals. Però una major transparència per al consumidor requereix també una major inversió de temps i de diners per part del fabricador.

Perfeccionament de la tècnica en el rerefons

Bizerba ja va augmentar la potència de les seves etiquetadores l'any passat. La GLM-Imaxx disposa d'una CPU de major rendiment, un processador gràfic més ràpid i una nova arquitectura de comunicacions eficient fins i tot amb grans volums de dades. A més, Bizerba ha creat nous camps per a valors nutricionals en la base de dades i ha dise­ñado un aplicador encarregat de col·locar les etiquetes ‘C-Wrap’ sobre l'embalatge. En l'actualitat, aquestes etiquetes gaudeixen d'una gran acceptació al mercat, ja que en embolicar el producte per tres costats, permeten una òptima gestió de l'espai. Amb aquestes millores, els fabricants estan preparats per al futur volum de treball sense que disminueixi el rendiment, encara que el tràfic de dades, la necessitat d'espai i el treball d'impressió augmentin.
Bizerba ja va augmentar la potència de les seves etiquetadores l'any passat
Bizerba ja va augmentar la potència de les seves etiquetadores l'any passat.

Reutilitzar les dades a efectes publicitaris i amortitzar costos

Bastant abans de l'aprovació del nou reglament, Bizerba ja estava treballant en un nou sistema de comunicació que permetés als productors d'aliments crear codis QR amb contingut dinàmic per als seus productes. El sistema permet gestionar dades bàsiques i de producció amb ajuda del programari _datamaintenance. Brain i transferir-los en línia a proveïdors de dades externes (per exemple, a mynetfair i fTrace). Allí es poden crear receptes, fotos i recomanacions addicionals de compra. Els consumidors accedeixen a aquesta informació a través d'etiquetatge mòbil (Mobile Tagging) escanejant el codi QR amb el seu smartphone.

I quin és l'objectiu de tot això? Dieter Conzelmann, director del departament Industry Solutions de Bizerba ho explica: “El nou reglament de la UE suposa una inversió de temps i de diners per als fabricants. Nosaltres hem trobat una solució per compensar el bloc de costos d'adquisició i gestió de les dades. Com? A través del màrqueting online: si per exemple conec el lloc i les condicions de la cria o cultiu, puc utilitzar aquesta informació a efectes publicitaris i representar-la en un mapa de Google.”

Els experts del sector van debatre sobre les perspectives de futur en Anuga FoodTec

Experts del sector alimentari es van reunir en la fira Anuga FoodTec celebrada en Colònia per debatre, en el marc d'una taula rodona de Bizerba, sobre la millor manera de satisfer els requisits del Reglament d'etiquetatge de la UE per part dels productors d'aliments, distribuïdors i proveïdors de maquinària. En la taula, a més de Dieter Conzelmann (director d'Industry Solutions en Bizerba), també estaven presents Angela Schillings-Schmitz (directora sènior del sector cárnico en GS-1 Germany) i Christoph Rösener (director del departament informàtic de Bauerngut Fleisch- und Wurstwaren).
D'esq. a dta.: Dieter Conzelmann, Angela Schillings-Schmitz i Christoph Rösener
D'esq. a dta.: Dieter Conzelmann, Angela Schillings-Schmitz i Christoph Rösener.
ja que en el futur els fabricants hauran de facilitar més dades, poden codificar-los directament en codi QR i utilitzar-los per a màrqueting online a fi d'adquirir una major presència i compensar una part dels nous costos. Els experts estan convençuts que haurien de fer-ho de totes maneres per seguir sent competitius. Però és clar que falta una estandardització, el procés és massa desorganitzat: les empreses desenvolupen cares solucions individuals per reunir les dades dels seus productes i dels dels seus proveïdors i transmetre'ls a proveïdors de dades externes. Això suposa un inconvenient per als proveïdors, que han de treballar constantment amb diferents interfícies, va assenyalar Christoph Rösener. D'altra banda, les petites empreses no disposen del capital necessari per a semblant treball de desenvolupament.

Els experts compartien una opinió: el sector necessita un nou estàndard. Conzelman va declarar, convençut, que l'estàndard GS-1 podria ser de gran utilitat per estendre un concepte a nivell europeu. Va exposar el seu desig d'aconseguir per al futur una orientació clara, la possibilitat d'oferir als clients un sistema estandarditzat amb una inversió baixa, i va destacar que Bizerba podria ajustar la tècnica a dita estàndard en poc temps. Angela Schillings-Schmitz compartia aquesta opinió, però va fer també recalcament sobre els enormes reptes que suposen els processos de consens, explicant que existeixen moltes empreses que no estan disposades a treballar en el desenvolupament d'un format estandarditzat. Però els experts coincideixen que el codi QR mereix tot aquest esforç. Perquè no només ofereix nous mitjans per a màrqueting, sinó també per la trazabilidad i la gestió de crisi.

Empreses o entitats relacionades

Anuga Food Tec

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    03/09/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

Enllaços destacats

AUTÉNTICA 2024Forum Cárnico 2024AWA Show2beSIAL France

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis