Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Bta 2012 apuesta por la internacionalización y la innovación como ejes estratégicos
Conjuntament a Hispack, la cita atreu del 15 al 18 de maig a 1.400 empreses, un 25% d'elles internacionals

Bta 2012 aposta per la internacionalització i la innovació com a eixos estratègics

Redacció Interempresas10/05/2012

10 de maig de 2012

Bta 2012 –Barcelona Tecnologies de l'Alimentació– celebra la seva tretzena edició centrada en dos conceptes clau donada la situació actual: la internacionalització i la innovació. Del 15 al 18 de maig de 2012, el recinte Gran Via de Fira de Barcelona acull la fira dedicada al sector de la maquinària i tecnologia per a la indústria alimentària més important del sud d'Europa. L'edició compta amb la participació d'empreses líders a escala internacional i ofereix noves activitats paral·leles que potenciaran la innovació de les empreses expositores.
Bta 2012 obre les seves portes a tots els professionals del sector de l'alimentació i de maquinària i tecnologia amb una oferta transversal i especialitzada de tecnologia, maquinària i ingredients per a la indústria alimentària. Al costat d'Hispack, la fira es converteix en la més important dedicada a aquest sector del sud del continent europeu, atraient a 1.400 empreses i amb una previsió de 45.000 visitants professionals en 100.000 m2 bruts d'exposició.

La internacionalització s'erigeix, juntament amb la innovació, en la principal aposta de l'organització per a aquesta edició. Una estratègia que es veu plasmada principalment en les activitats paral·leles del saló com l'International Business Center, una zona de generació de negoci en la qual conflueixen jornades, fòrums i trobades de negoci organitzats juntament amb Amec, Fiab i ACC1O.

S'espera que 45.000 visitants professionals visitin el recinte de Gran Via durant la celebració d'Hispack&Bta
S'espera que 45.000 visitants professionals visitin el recinte de Gran Via durant la celebració d'Hispack&Bta.
De la mà d'Amec, delegacions de visitants professionals de Xile, Mèxic, Veneçuela, Argentina, Brasil, Colòmbia, el Marroc, Algèria, Tunísia i Turquia vénen a Bta per generar negoci i sinergies entre empreses. Aquesta edició de la fira consolida el projecte internacional convertint a Bta en un centre internacional de negoci per al sector de la maquinària i tecnologia per a la indústria alimentària.

En el que fa referència a la innovació, l'Innovation Meeting Point concentra en un mateix espai a totes les empreses que vegin en la innovació una manera d'actualitzar la seva oferta, entrar al mercat internacional i donar valor al seu producte. Aquesta zona ofereix un ampli ventall de conferències sobre la innovació i el seu procés, que reforça l'objectiu de Bta. d'oferir una oferta global i de qualitat per a visitants i expositors i es completa amb un àrea de stands on estan presents centres tecnològics, organismes oficials i associacions del sector per donar a conèixer les ajudes que existeixen en aquest àmbit i ajudar a donar aquest pas a les empreses interessades. <#comment>Els productes que es presenten en aquest espai han estat seleccionats per un comitè format per Irta, Azti tecnalia, Amec, Aefemac, Innovac i Alimentària Exhibitions, que tutela i gestiona cadascuna d'aquestes innovacions.

Imagen

Una fira, tres salons: Tecnoalimentaria, Tecnocárnica i Ingretecno

A través de tres àrees monogràfiques –Tecnocárnica, Ingretecno i Tecnoalimentaria– el saló descobreix als professionals tota l'oferta tecnològica, de maquinària i de producte intermedi que necessita la indústria d'alimentació i begudes.

Tecnoalimentaria és el gran aparador dels últims llançaments en solucions tecnològiques per a la millora dels processos de fabricació tenint en compte aspectes com la trazabilidad, els sistemes de control de qualitat, la seguretat, la protecció mediambiental, o la refrigeració industrial, etc. El saló compta amb prop de 9.000 metres quadrats bruts de superfície expositiva bruta i una oferta comercial de 225 empreses.

El saló acull a fabricants, distribuïdors i comercializadores de maquinària i equips tecnològics per al processament i l'envàs i embalatge d'aliments i begudes; per al procés de fred industrial i comercial; equips i sistemes per al control de qualitat, de neteja, higiene, seguretat i protecció mediambiental, solucions d'enginyeria, i serveis a la indústria i al comerç.

Imagen
Tecnoalimentaria és el gran aparador dels últims llançaments en solucions tecnològiques per a la millora dels processos de fabricació
Tecnocárnica reuneix prop de 245 signatures i compta amb la presència de les principals marques capdavanteres del sector de maquinària i tecnologia cárnica. El saló compta amb una oferta diversificada que va des de la tecnologia i equipament per a escorxadors i sales d'especejament per al tractament de la carn i derivats, fins a la presentació del producte final, passant pels processos de fred industrial o els sistemes d'higiene, seguretat i protecció mediambiental. Amb un espai de 19.473 m2 bruts, el saló tornarà a mostrar el compromís del sector de maquinària cárnica per la innovació i la seva aposta constant per nous llançaments i maquinària d'última generació en equipaments i tecnologia industrial destinats a millorar la seguretat dels equips, la higiene dels aliments, el disseny i integració de les funcions, l'automatització i la millora del control dels equips.
El saló torna a ser reflex de la inversió que el sector de la maquinària i la tecnologia alimentària està realitzant en R+D per millorar els seus processos i, d'aquesta forma, guanyar en competividad tant al mercat nacional com a internacional. En termes d'innovació, Óscar Puig, sotsdirector general sectorial d'Amec (Associació Multisectorial d'empreses) destaca tres aspectes clau del sector: “La col·laboració de tota la cadena de valor, l'aportació dels centres tecnològics en la investigació de base i la necessitat de crear i gestionar sistemes de gestió en la innovació de les empreses”.
Imagen
Finalment, Ingretecno torna a ser el fòrum de les últimes tendències i tecnologies en ingredients alimentaris que aporten valor afegit i noves funcionalitats per satisfer les noves demandes de consum. Dins dels 1.790 metres quadrats bruts que ocupa el saló, el públic professional pot informar-se sobre els nous llançaments i les últimes solucions que els poden ajudar a fabricar productes més competitius que satisfacin les canviants tendències de consum basades en quatre eixos: salut, emocions, sostenibilitat i exotisme.

El saló reuneix a prop de 44 empreses entre les quals es troben els principals fabricants de Productes Alimentaris Intermedis (PAI): ingredients especials, productes funcionals, additius alimentaris i naturals, enriquidors, aromes i sabors i enzims, coadjuvants tecnològics, enzims, així com laboratoris d'anàlisis i consultories tècniques. Ingretecno és la gran oportunitat per mesurar l'esforços que aquests fabricants estan realitzant en R+D i conèixer els últims llançaments que estan introduint tant al mercat espanyol com a internacional.

Ingrenova i la Zona de Novetats

Ingrenova és una iniciativa que per segona convocatòria consecutiva dóna valor als esforços que moltes empreses fan desenvolupant productes alimentaris intermedis, com a ingredients i additius. Aquestes innovacions han estat classificades en tres grups: Innovació Funcional (aporten efectes saludables als aliments), Innovació Sensorial (atorga millores en el color, olor, sabor, textura i tacte) i Innovació Tecnològica (millores en el processament i elaboració dels aliments). Es tracta d'una zona de 200 m2, situada entre els pavellons 4 i 5, que es convertirà en un focus d'atracció i una visita obligada per a compradors, prescriptores i especialistes del sector. Membres d'Irta, Afca, Centa i Tecnifood han conformat el Comitè Ingrenova, que ha seleccionat i gestionat l'acceptació d'aquestes innovacions per ser donades a conèixer al públic que visita la fira.
D'altra banda, la 'Zona de Novetats' és un nou entorn digital i un espai exclusiu on apropar-se a les novetats de la fira i del sector. Es tracta d'una zona en la qual les empreses poden presentar de forma gratuïta els seus projectes i novetats, a més d'un àrea en la qual es poden descobrir les característiques dels productes nous que acudeixen a la fira i es redirigeix als visitants al stand de l'empresa fabricadora o comercializadora, perquè coneguin en directe el producte i entaulin contacte amb els seus representants. Per realçar l'aposta que s'ha fet des de Bta per la internacionalització s'han preparat una sèrie d'activitats amb la finalitat de promocionar les empreses, els seus productes i el seu esforç per contactar amb professionals forans.

Workshops amb mercats internacionals

Mèxic, Rússia i Xina són els protagonistes d'aquests tallers que, amb la col·laboració d'Amec, pretenen apropar al professional casos d'èxit d'empreses que treballen en aquests països i conferències amb especialistes en cadascun dels mercats.

De manera pràctica i teòrica, s'aproparan les característiques d'aquests mercats als professionals amb dades macroeconòmiques, localització d'indústries i requisits tècnics per vendre allí. Des d'un punt de vista pràctic, empreses que estan operant en aquests mercats expliquen la seva experiència, animant als professionals a internacionalitzar en la seva empresa per diferenciar-se de la competència.

Imagen
L'International Business Center acollirà tres jornades sobre aquests tres mercats:

- El 15 de maig, de 13:00 a 13:45 h., el director d'Amec Xina, Jun Yi parla sobri: 'Xina: L'actual model de creixement i els nous hàbits de consum poden afavorir les vendes de tecnologia per a alimentació, envàs i embalatge'.

- El 16 de maig, de 10:30 a 11:15 h., el CEO d'Inverest, José María Araico, tracta sobre 'Com entrar al mercat rus?

- El 18 de maig, de 10:30 a 11:15 h., el director d'Amec Mèxic, Juan Alberto Ruiz de Velasco, explica 'Per què el sector alimentari a Mèxic segueix sent una excel·lent oportunitat per als negocis?'

Empreses o entitats relacionades

Alimentaria Foodtech Barcelona

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    03/09/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

Enllaços destacats

SIAL FranceAUTÉNTICA 2024Forum Cárnico 2024AWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis