Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El jamón serrano español se prepara para entrar con fuerza en Dinamarca, Alemania y Polonia

El pernil serrà espanyol es prepara per entrar amb força a Dinamarca, Alemanya i Polònia

18/03/2012

19 de març de 2012

La Fundació del Pernil Serrano Español ha iniciat a Dinamarca les activitats de la campanya 2012 de 'Original Flavors: The Mediterranean Essence', el pla de promoció a tres anys, subvencionat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient i la Comissió Europea, els primers passos de la qual es van donar el passat any al costat de l'oli d'oliva verge extra de Baena i els vins de Ribera del Duero a Polònia, Alemanya i Dinamarca.

Les accions a desenvolupar durant aquest mes de març als tres països inclouen jornades en escoles d'hostaleria, jornades informatives a cuiners, accions formatives sobre tall i tast de Pernil Serrano, degustació de productes i anàlisis de maridatges.

A Dinamarca s'han dut a terme aquestes activitats promocionals amb gran èxit, complementades amb sopars amb periodistes i prescriptores gastronòmics, que poden dinamitzar el coneixement i el consum dels nostres productes. En la jornada celebrada a l'escola d'hostaleria de Copenhaguen es va explicar a més amb l'assistència i col·laboració de la directora de l'Oficina Comercial d'Espanya a la capital danesa.

Una vegada completada la programació a Dinamarca, els responsables de la campanya es van traslladar a Alemanya, on han dut a terme similars jornades i reunions formatives i informatives en escoles d'hostaleria i amb prescriptores gastronòmics. Al llarg d'aquesta setmana que ve prosseguiran amb les activitats dissenyades a Polònia.

Com a complement a les accions desenvolupades, s'han organitzat concursos de receptes en aquests països dirigits a restauradores i escoles d'hostaleria i restauració. Els premis als guanyadors seran lliurats en les fires en les quals participarà la fundació en properes dates en aquests països (Polagra Poznan 2012, Anuga Colònia 2013 i Tema Copenhaguen 2013).

Imatge d'una de les activitats 'Original Flavors: The Mediterranean Essence', dutes a terme a Dinamarca
Imatge d'una de les activitats 'Original Flavors: The Mediterranean Essence', dutes a terme a Dinamarca.
La Fundació del Pernil Serrano Español continua amb els seus plans de promoció i comunicació, internacionalització, relacions institucionals, pla de control de qualitat i estudis d'interès sectorial.

Es va a treballar per l'establiment, per part de la Unió Europea, d'una Indicació Geogràfica Protegida (I.G.P.) per al pernil serrà espanyol, una figura de qualitat diferenciada que permetria avançar de forma significativa en la defensa i promoció del producte en l'àmbit internacional. Això significaria a més la protecció de la denominació enfront de possibles iniciatives de tercers països, l'exclusivitat del territori espanyol per a la seva elaboració, major diferenciació i reforç del prestigi del nostre producte, així com l'accés més fluït a fonts de fons comunitaris per a promoció.

En promoció exterior, al costat de la campanya 'Original Flavors: The Mediterranean Essence', la Fundació participarà en fires significatives d'Europa i Àsia, així com en workshops i showrooms i jornades d'alimentació i gastronomia espanyoles, en col·laboració amb l'Oficina d'Exportació de la Carn d'Espanya (OECE), el MAGRAMA i la FIAB.

Per al mercat nacional, estan previstes noves edicions de les campanyes en col·legis en Comunitats Autònomes, formació de treballadors de la distribució, professionals de la restauració o consumidors en general, cursos i concursos de tall en escoles d'hostaleria i cuina.

A més, es va apotenciar encara més informació al consumidor en nutrició, salut i gastronomia i el coneixement i diferenciació del pernil serrà, a través del portal web, amb iniciatives com un concurs de videos, per impulsar l'interès pel pernil serrà a través de les noves tecnologies, el màrqueting viral i les xarxes socials, fomentant el contacte directe i feedback amb els consumidors.

D'altra banda, seguirà la política de control de qualitat del pernil serrà, tant en centres de producció com en punts de venda a Espanya i en l'exterior a través d'inspeccions pròpies, per contribuir a la millora de la qualitat i la diferenciació i incrementar la garantia per al consumidor. També es redoblaran els esforços en diferents estudis cientificotècnics de gran interès sectorial, incloent, entre uns altres, la finalització dels estudis sobre vida útil en diferents formats de presentació i sobre incidència de toxoplasma en pernil serrà i una guia d'interpretació de la nova normativa d'etiquetatge.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Industrias de La Alimentación y Bebidas
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    03/09/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

Enllaços destacats

Forum Cárnico 2024AWA Show2beAUTÉNTICA 2024SIAL France

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis