Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Fundación del Jamón Serrano Español cerró 2011 con un 8,7% más en el volumen comercializado

La Fundació del Pernil Serrano Español va tancar 2011 amb un 8,7% més en el volum comercialitzat

22/02/2012

22 de febrer de 2012

La Fundació del Pernil Serrano Español va tancar l'exercici 2011 amb un 8,7% d'increment en el volum de producte emparat pels seus contraetiquetas respecte a l'any anterior, la qual cosa suposa que els seus associats van comercialitzar un total de 2,5 milions de peces equivalents de les diferents categories i en totes les presentacions.

El creixement s'ha registrat tant en les presentacions de loncheados i porcions (+7,1%), els formats que més desenvolupament han experimentat en els últims anys d'acord a les tendències del mercat d'alimentació, com en el consum de pernils en peces (+12,4%), que han remuntat la tendència a l'estabilització. La tendència positiva de creixement s'ha registrat en les dues categories de producte emparat, l'etiqueta Reserva (12 mesos de curació mínima) i la de Gran Reserva (pernils amb més de 15 mesos de curació).

Les últimes xifres suposen un respir per al sector, després de dos exercicis difícils –2009 i 2010– en els quals es va observar una retracció general del consum, tant en el ofegar com l'extradoméstico. Això va afectar de forma sensible a la alización de tots els tipus de pernils guarits. Les expectatives doncs, per a l'any en curs, són millors tant al mercat nacional com fora de les nostres fronteres.

Imagen
El Patronat de la Fundació del Pernil Serrano Español ha analitzat els resultats de l'exercici 2011 i l'estratègia que es va a desenvolupar durant aquest any quant a activitats de promoció i comunicació, internacionalització, relacions institucionals, pla de control de qualitat i estudis d'interès sectorial.

El Patronat ha ratificat el seu suport a l'establiment, per part de la Unió Europea, d'una Indicació Geogràfica Protegida (I.G.P.) per al Pernil Serrano Español, una figura de qualitat diferenciada que permetria avançar de forma significativa en la defensa i promoció del nostre producte en l'àmbit internacional.

Aquesta I.G.P. significaria la protecció de la denominació enfront de possibles iniciatives de tercers països, l'exclusivitat del territori espanyol per a la seva elaboració, major diferenciació i reforç del prestigi del nostre producte, així com l'accés més fluït a fonts de fons comunitaris per a promoció.

Quant a l'activitat estratègica de promoció exterior, s'han estudiat les accions a desenvolupar dins de la campanya 'Original Flavors: The Mediterranean Essence', el pla de promoció a tres anys (subvencionat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient i la Comissió) al costat de l'oli d'oliva verge extra de Baena i els vins de Ribera del Duero a Polònia, Alemanya i Dinamarca.

Igualment, s'ha aprovat la participació en diverses fires significatives d'Europa i Àsia, així com l'organització de workshops i showrooms i en jornades d'alimentació i gastronomia espanyoles, en col·laboració amb l'Oficina d'Exportació de la Carn d'Espanya (OECE), el MAAMA i la FIAB.

Per al mercat nacional, s'ha donat llum verda a les activitats de formació, que inclouen noves edicions de les campanyes en col·legis en Comunitats Autònomes, formació de treballadors de la distribució, professionals de la restauració o consumidors en general, cursos i concursos de tall en escoles d'hostaleria i cuina.

A més, es va a potenciar encara més la informació al consumidor en nutrició, salut i gastronomia i el coneixement i diferenciació del pernil serrà, a través del portal web de la Fundació, amb iniciatives com un concurs de videos, per impulsar l'interès pel pernil serrà a través de les noves tecnologies, el màrqueting viral i les xarxes socials, fomentant el contacte directe i feedback amb els consumidors, facilitant el seu coneixement del producte, la seva valoració i l'aportació d'opinions i inquietuds de consum.

Finalment, es donarà continuïtat a la política de control de qualitat del pernil serrà, tant en centres de producció com en punts de venda a Espanya i en l'exterior a través d'inspeccions pròpies, per contribuir a la millora de la qualitat i la diferenciació i incrementar la garantia per al consumidor. També es participarà en diferents estudis cientificotècnics d'interès sectorial, inclosos, entre uns altres, la finalització dels estudis sobre vida útil en diferents formats de presentació i incidència de toxoplasma en pernil serrà i una guia d'interpretació de la nova normativa d'etiquetatge.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Industrias de La Alimentación y Bebidas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    03/09/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

Enllaços destacats

Forum Cárnico 2024AWA Show2beAUTÉNTICA 2024SIAL France

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis