Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Cooperativas Agro-alimentarias satisfecha con las líneas de actuación prioritarias del nuevo ministro

Cooperatives Agro-alimentàries satisfeta amb les línies d'actuació prioritàries del nou ministre

09/01/2012

9 de gener de 2012

Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya es va reunir el passat 4 de gener amb el nou ministre de Agricultura, Alimentació i Medi ambient, Miguel Arias Cañete. Va ser la primera reunió després del seu nomenament, en una trobada en el qual es van analitzar les prioritats de la política agrària espanyola, tant per al nou Govern com per a l'organització cooperativa.

Les principals prioritats de Miguel Arias Cañete al capdavant del ministeri es poden resumir en quatre punts, que coincideixen plenament amb els plantejaments de Cooperatives Agro-alimentàries: la negociació de la reforma de la PAC, el reequilibrio de la cadena agroalimentària, la internacionalització del sector, i la concentració de l'oferta i la integració cooperativa. Precisament aquest punt, la concentració de l'oferta i la integració cooperativa, era un dels assumptes més importants que Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya volia analitzar amb el nou ministre. Per a Arias Cañete es tracta d'un factor necessari per millorar la competitivitat del sector i reequilibrar la cadena agroalimentària, per la qual cosa es va mostrar disposat a col·laborar amb Cooperatives Agro-alimentàries i treballar conjuntament en la recerca dels instruments més adequats per aconseguir tots dos objectius.

El ministre també va plantejar elaborar conjuntament amb Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya una proposta legislativa que desenvolupi una figura jurídica, dependent del Ministeri d'Agricultura, i que doni cobertura als grups cooperatius supra-autonòmics de comercialització –reivindicació històrica de Cooperatives Agro-alimentàries–, de tal forma que gaudiran de totes les prioritats en l'accés als instruments de suport.

A la foto, el ministre al costat del president de Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya, Fernando Marcén, i el director general, Eduardo Baamonde...
A la foto, el ministre al costat del president de Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya, Fernando Marcén, i el director general, Eduardo Baamonde.
Igualment, es va mostrar sensible als problemes plantejats per Cooperatives Agro-alimentàries que posen de manifest situacions d'abús per part de la gran distribució, i la necessitat d'aconseguir un major equilibri entre els diferents agents de la cadena agroalimentària. Quant a la internacionalització, Arias Cañete va suggerir que Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya present, conjuntament amb la Federació d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB), una proposta per potenciar la internacionalització del sector agroalimentari espanyol.

Respecte a la imminent reforma de la Política Agrària Comuna (PAC), el Ministre d'Agricultura va animar a Cooperatives Agro-alimentàries a presentar esmenes a les propostes legislatives de la Comissió i a desenvolupar una estratègia conjunta amb els eurodiputats espanyols i els ponents de la Comissió d'Agricultura.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Industrias de La Alimentación y Bebidas
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    03/09/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

Enllaços destacats

Forum Cárnico 2024AWA Show2beAUTÉNTICA 2024SIAL France

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis