Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Próximo taller práctico sobre valorización de residuos en las pymes agroalimentarias del Valle del Ebro

Proper taller pràctic sobre valorització de residus en les pimes agroalimentàries del Valle de l'Ebre

07/11/2011

7 de novembre de 2011

El proper 9 de novembre,  a la seu de el Centre d'Innovació i Tecnologia Alimentària de La Rioja (CITA) en Calahorra, tindrà lloc el taller pràctic 'Value – Regió Valle de l'Ebre'. Una jornada que permetrà conèixer com es poden transformar els residus agroalimentaris en energia o donar lloc a nous productes, entre altres usos.

El taller es dirigeix a pimes del sector agroalimentari de la vall de l'Ebre i inclou conferències i tallers pràctics sobre valorització de residuos. Els socis del projecte Value realitzaran una breu presentación de les possibles tecnologies de valorització d'acord amb los diferents tipus de residus. Posteriorment, s'organitzaran taules all per dur a terme la planificació dels assajos de valorización alimentària i energètica amb les empreses interessades.

El projecte Value té com a principal objectiu donar resposta a la industria agroalimentària per donar valor als seus residus, identificant, entando, validant i difonent les tecnologies de tractament i valorització de residus d'aplicació en pumes. El projecte està ciado pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa de Cooperació Territorial de l'Espai Sud-oest (SUDOE).

La generació de residus, la seva gestió i tractament suposen un cost que les pimes agroalimentàries han d'assumir. La tecnologia permet convertir un problema en factor de competitivitat i fins i tot una anotació neutra o positiva en el compte de resultats. D'aquí la importància d'estar al dia en les novetats i en la transferència tecnològica.

Sobre aquest tema, la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB), el centre tecnològic basc AZTI, el Centre Nacional d'Energies Renovables (CENER) i l'Associació per a la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació Alimentària, AIDIA, (CTIC-CITA) són conscients de la importància d'apropar les tecnologies per valorizar els residus a les pimes agroalimentàries. Per això, participen en el projecte europeu 'Intercanvi i transferència tecnològica sobre valorització de residus de la indústria de transformats vegetals del SUDOE (VALUE)', amb socis francesos i portuguesos, mitjançant una sèrie de tallers pràctics que duran a terme en ciutats espanyoles per contribuir al coneixement de solucions que aportin valor a les deixalles.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Industrias de La Alimentación y Bebidas
Fundación Cener - Ciemat

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    03/09/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

Enllaços destacats

Forum Cárnico 2024AWA Show2beAUTÉNTICA 2024SIAL France

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis