Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una investigación contribuye a mejorar la vigilancia de la salud de los cultivos acuícolas europeos

Una investigació contribueix a millorar la vigilància de la salut dels cultius aqüícoles europeus

07/06/2011

7 juny 2011

Un projecte de recerca encapçalat per investigadors de l' IRTA i amb l'acrònim de 'DataQuest' ha avaluat la qualitat de la informació a Internet sobre malalties emergents per a les poblacions de peixos en cultius aqüícoles a Europa.

Finançat per l'Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) i iniciat l'any 2010, l'estudi conclou que les fonts de dades actualment disponibles a la Xarxa presenten una baixa qualitat de la informació, a causa de la manca de continguts i de detalls. A part de les fonts proporcionades per l'Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE) i considerant la definició de "malaltia emergent" proporcionada per aquesta organització, com a referència, els investigadors de l'IRTA no van identificar a Internet cap font que satisfés aquests requisits.

Malgrat tot, les dades obtingudes seran de valor per als gestors de riscos. De fet, l'estudi ha permès crear un inventari de les fonts de dades rellevants i avaluar la seva qualitat per a la identificació de possibles malalties emergents que suposen una amenaça per a les poblacions de l'aqüicultura europea. El projecte va utilitzar una tècnica d'enquesta directa per determinar la disponibilitat de les dades de comerç, producció i control sanitari relacionat amb la vigilància i el Monitoratge de les malalties dels peixos, així com el programa automatitzat per al control indirecte de fonts basades en la web.

L'EFSA es va mostrar molt satisfeta amb les recomanacions contingudes en l'informe del 'DataQuest' i està avaluant la possibilitat d'oferir un servei de vigilància tecnològica en l'àrea de la salut dels animals aquàtics.

Arran de la recent publicació de l'informe de 'DataQuest', el director adjunt de la Divisió d'Activitats Científiques de l'Associació Americana de Medicina Veterinària, el doctor David Scarfe, va expressar el seu interès pels resultats del projecte. En particular, va destacar la recomanació per a la creació d'un sistema de vigilància sindròmica, (és a dir, un sistema capaç de detectar de manera precoç dels indicadors relacionats amb riscos emergents de malalties aquàtiques a través d'un Monitoratge continu de les fonts de dades) que sigui capaç de cercar indicadors relacionats amb els riscos emergents.

Empreses o entitats relacionades

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària - IRTA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    03/09/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

Enllaços destacats

Forum Cárnico 2024AWA Show2beAUTÉNTICA 2024SIAL France

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis