Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El IRTA participa en un proyecto europeo de soporte a la pymes que innoven en nutrición y salud

L'IRTA participa en un projecte europeu de suport a les pimes que innoven en nutrició i salut

23/05/2011

23 maig 2011

En els últims anys, la dieta mediterrània ha cobrat cada vegada més adeptes entre els consumidors, conscienciats amb la necessitat d'establir uns hàbits d'alimentació saludables, que contribueixin a la prevenció de determinades malalties pròpies del segle XXI. Aquest tipus d'aliments han representat una oportunitat per a la indústria agroalimentària del sud d'Europa. La creació de més productes sorgits de projectes d'R + D + i ha permès a moltes empreses desenvolupar noves línies de producte i accedir a mercats de tot el món.

No obstant això, en el context actual, les pimes segueixen trobant dificultats importants, ja que els constants canvis d'un mercat global cada vegada més competitiu fa més difícil compaginar la innovació i la recerca amb la producció diària.

Per aquesta raó, el passat mes de gener, un consorci de set socis internacionals va posar en marxa el projecte FOODSME-HOP, acrònim de 'Tutorització a pimes del sector agroalimentari de l'espai SUDOE per a l'enlairament de la seva activitat innovadora en el desenvolupament de productes saludables '. El projecte s'acull al programa d'Iniciativa Comunitària Interreg IVB Sud-oest Europeu (SUDOE) del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), amb un pressupost de més de 900.000 euros i una durada de dos anys. Aquesta cooperació entre centres d'investigació tecnològica d'Espanya, Portugal i França preveu fomentar la innovació del sector agroalimentari, donant suport a les pimes per al desenvolupament econòmic-industrial a la regió SUDOE. El IRTA és un dels socis d'aquest consorci que representa Catalunya.

Una de les principals motivacions del projecte rau en la informació obtinguda en diversos estudis que assenyalen que les pimes tenen un gran potencial d'innovació, però que, la manca de recursos humans i econòmics suficients, al costat d'un desconeixement general dels processos d'innovació, fan necessària una estratègia d'actuació global per dur a terme aquest tipus de projectes. Per això, FOODSME-HOP pretén assessorar a aquelles pimes que no tenen recursos especialitzats per dur a terme projectes innovadors, sempre que mostrin una actitud proactiva davant d'aquest repte.

En el marc de la millora de la nutrició i de la salut, el projecte es desenvoluparà principalment en la recerca de solucions viables per a la reducció o substitució de sal, sucres, greixos i additius en productes alimentaris.

Les empreses que participin en el projecte i després d'una fase inicial d'identificació de les pimes que manifestin un alt potencial d'innovació, es definirà un sistema d'orientació a través del qual les empreses rebran suport en termes tecnològics i de gestió de la innovació. En una segona etapa del projecte es preveu llançar una plataforma d'informació que contribuirà a augmentar el coneixement de les empreses en aquests aspectes i, finalment, es desenvoluparan projectes de demostració de productes alimentaris que responguin a les idees més innovadores de les pimes.

Encara que el propòsit dels socis del FOODSME-HOP és el de treballar de manera contínua i directa amb un grup aproximat de 130 pimes, la informació i els productes generats en el marc del projecte estaran a disposició de qualsevol empresa del sector del Sud d'Europa.

Empreses o entitats relacionades

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària - IRTA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    03/09/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

Enllaços destacats

Forum Cárnico 2024AWA Show2beAUTÉNTICA 2024SIAL France

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis