Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Mannesmann potencia la inyección de dos componentes

Mannesmann potencia la injecció de dos components

01/07/1997


Procés estrella en la seva Jornada de Portes Obertes




El disseny modular permet crea màquines especials a partir d'equips estàndard


Del 22 al 24 del passat mes de maig, Mannesmann Demag realitzar a la seva seu de Montcada (Barcelona), amb la col·laboració de Wittmann, una Jornada de Portes Obertes per als seus clients. Uns 120 professionals de Catalunya, Aragó i Llevant van acudir a la cita, en la qual va destacar especialment la injectora Ergotech de dos components, una tecnologia cada vegada més utilitzada



Els motius dels responsables de Mannesmann per estar satisfets semblen suficients. D'una banda, segons membres de la pròpia empresa, el mercat d'injecció de plàstics a Espanya es troba immers en una tendència ascendent. De l'altra, i en certa manera com a conseqüència d'això, més de 120 persones havien confirmat per escrit la seva assistència a aquesta jornada de portes obertes. En sessions de matí i tarda, ja des de dijous, primer dia de la convocatòria, es podia intuir que l'interès dels professionals seria l'esperat. I, efectivament, així va ser. La gran afluència de públic registrada el dissabte va dissipar tots els dubtes sobre la idoneïtat o no d'haver inclòs un dia festiu en aquestes jornades, amb una assistència molt significativa d'empreses provinents de Llevant, que van posar de manifest l'interès d'aquesta regió per les tecnologies avançades.
Sense cap dubte, la gran protagonista durant els tres dies va ser la Ergotechde 50 tones amb dos grups d'injecció, 120 en horitzontal i 80 en vertical, per a injecció de dos components. Com es pot comprovar en la major part de les exposicions que se celebren a nivell mundial i segons el que expressen molts experts del sector, la injecció de dos components, fins ara més orientada cap al automòbil, s'està expandint cap a un gran nombre d'aplicacions. I Mannesmann Demag es troba en la mateixa línia. De fet, el nombre de comandes d'aquest tipus de màquines ha crescut un 100 per cent respecte a anys anteriors, segons han explicat els mateixos responsables de la companyia en les conferències pronunciades paral·lelament a les demostracions.


Figura 1 Unes 120 persones van acudir a l'acte






Durant l'esmentada jornada, la Ergotechde 50 tones va estar produint una peça base per a un detector de fums de Siemens, modelada en ABS-PC com a material principal rígid i en TPU com a material secundari tou.
És el sistema de construcció modular que Mannesmann Demag utilitza el que ha permès a aquesta empresa alemanya adaptar-se a les demandes del mercat d'aquest tipus de màquines per a aplicacions especials. Aquesta qüestió també es va abordar durant les conferències, en les quals es va explicar com les Ergotech es construeixen sobre una base mecànica, hidràulica i de comandament comú per a totes les versions. Introdueix, a més, el concepte kit com a ampliació de la construcció modular clàssica, que combina tancaments amb unitats d'injecció i bombes.

Un nou concepte de modularitat

Definit com el nou concepte de modularitat, el kit permet adaptar fàcilment components, com per exemple una unitat d'injecció secundària per injecció de dos components, a les màquines bàsiques. En el cas de la màquina que es va utilitzar durant la demostració, la disposició del segon injector és vertical, però també hi ha un altre tipus d'execucions. Algunes d'aquestes altres possibilitats poden ser: en paral·lel HH, en perpendicular al motlle L, o sobre el plastificador principal a 30 graus d'inclinació R. Si les necessitats d'una peça ho requereixen, hi ha plats rotatius adaptables a tots els tancaments disponibles, siguin horitzontals o verticals, per poder modelar simultàniament en dues cavitats, una aplicació més pròpia de peces en dos colors.

Figura 2 La gran protagonista va ser la màquina de 50 Tones





Existeixen nombrosos kitsper a altres aplicacions. Entre altres, es poden destacar els servomotors elèctrics per a càrrega, en substitució del motor hidràulic d'accionament de l'eix; sistemes autònoms o integrats per injecció amb gas, sistemes per injecció amb decoració dins del motlle; coinyección de materials diversos com per exemple, PET recuperat amb verge, etc. Tots ells estan pensats segons el principi de facilitat per acoblament a màquines bàsiques estàndard, desterrant d'aquesta manera el concepte de màquines especials.

100 T per una carcassa de Hewlett Packard

Una altra de les màquines que es van mostrar durant la jornada va ser la Ergotech Pro - Vision de 100 tones, pertanyent a una sèrie que Mannesmann està promocionant amb intensitat des de l'última celebració d'Equiplast. En aquesta ocasió va produir una carcassa d'ABS per Hewlett Packard i va demostrar al mateix temps la facilitat d'aplicació d'un robot d'extracció, amb la instal·lació d'un robot Wittmann model W 420 amb control CNC d'última generació, acoblat a la màquina mitjançant un interfície Euromap.
Els assistents van poder comprovar la robustesa de les màquines Pro, així com el control de qualitat estàndard en combinació amb el robot. També es va mostrar el sistema de filtratge by-pass de l'oli hidràulic del tanc mitjançant un filtre autònom de la signatura RRR, assenyalant-se que totes les màquines Ergotech tenen preses previstes a aquest efecte en els tancs.
La tercera màquina que es va poder veure funcionant a les instal·lacions de Mannesmann a Montcada va ser una Ergotech 100 Compact, produint una part d'impressora de Hewlett Packarden poliamida, amb un 30 per cent de càrrega. D'aquesta manera, es va completar l'exhibició de les tres versions disponibles a la gamma de màquines petites: Pro, Compact i System.


Definit com a nou concepte de modularitat, el kit permet adaptar fàcilment components a les màquines bàsiques Els assistents van poder comprovar la robustesa de les màquines Pro, així com el control de qualitat estàndard en combinació amb el robot

Empreses o entitats relacionades

Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
Euromap c/o VDMA, FV KuG
Siemens, S.A. - Smart Infrastructure
Wittmann Battenfeld Spain, S.L

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Envasadora al vacío de carga y descarga automática  EVC-A-30

    Envasadora al vacío de carga y descarga automática EVC-A-30

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    08/10/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    01/10/2024

Enllaços destacats

TechsolidsAWA Show2beSIAL France

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis