Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a David Brunet, director de Marketing de Automatismos Teinco
"L'exportació suposa una via alternativa en compensació al ralentizamiento del mercat nacional"

Entrevista a David Brunet, director de Màrqueting de Automatismes Teinco

David Pou13/12/2010

13 desembre 2010

En un cap d'any marcat per l'estancament de la nostra economia, la indústria conservera espanyola busca nous mercats per compensar les pèrdues del sector en el panorama nacional. Així ho vam poder observar en la recentment clausurada cita de Conxemar. Hem repassat amb David Brunet, responsable de Màrqueting de Automatismes Teinco , de quina manera està afectant la situació a empreses auxiliars com Teinco i quins són els reptes de cara a un futur immediat.
David Brunet, director de Màrqueting de Automatismes Teinco
David Brunet, director de Màrqueting de Automatismes Teinco.

Salons com Conxemar han demostrat un any més que la indústria conservera segueix en auge. Fins a quin punt l'exportació està ajudant el sector a recuperar-se de l'estancament del mercat interior?

Sens dubte, en l'actualitat és necessària la recerca d'alternatives a l'estranger. L'exportació suposa una via alternativa en compensació del ralentizamiento del mercat nacional, però encara la principal font de beneficis segueix sent aquest últim.

La indústria conservera té el seu especial aliat en la pesca. El descens en la producció pesquera també s'ha traduït en una baixada en els números de les empreses auxiliars de la indústria conservera?

Hi ha un efecte dominó pel qual l'empresa auxiliar es veu arrossegada, encara que és cert que la incidència del descens productiu es veu en certa manera esmorteïda per noves tendències, gammes de producte i tecnologies. En conseqüència, l'empresa auxiliar també resulta beneficiada en aquest sentit.

La deslocalització de les indústries processadores de la UE, especialment al Vietnam o la Xina, ha estat una constant en els darrers anys. Quines mesures s'han de prendre perquè el nombre de 'emigracions' no segueixi augmentant?

Com que resulta complicat o fins i tot impossible competir amb certs factors que mouen la indústria, com és el cas del baix cost de la mà d'obra en aquests països, la supervivència de la indústria processadora nacional consistirà en l'especialització i optimització tecnològica de la mateixa. No hi ha dubte que a més s'ha de protegir el mercat intern i evitar l'entrada lliure d'aranzels dels mercats exteriors.

Fins a quin punt estan notant empreses com la vostra aquesta deslocalització?

Automatismes Teinco és una empresa nòmada amb una gran capacitat d'adaptació a les noves circumstàncies. La nova tendència a la deslocalització no és contrària a la necessitat per part de la indústria conservera de la subcontractació de serveis externs especialitzats. En aquest sentit, l'existència d'una gran experiència prèvia com és el nostre cas prima sobre altres inconvenients com poden ser els desplaçaments.

"El sector conserver ha sabut reaccionar davant la nova demanda dels mercats, adaptant les seves gammes de productes, processos productius i tecnologies emprades"

Una important demanda del sector transformador és harmonitzar la normativa europea per evitar costos i traves administratives innecessàries. Què opina sobre això?

Suport aquesta demanda en el benefici comú.

Estem en un món en què el consumidor compra cada vegada més un producte final preparat. ¿Quin lloc ocupa en aquest panorama el sector conserver?

El sector conserver ha sabut reaccionar davant aquesta nova demanda de mercat adaptant les seves gammes de productes, processos productius i tecnologies emprades. A més, aquesta via suposa una mesura amortidora de factors negatius com són el descens de la producció pesquera. Però falta encara molt camí per recórrer.

Una de les vostres últimes aportacions al sector, és el sensor de temperatura de baix cost. En què consisteix?

És vital en qualsevol empresa de producció d'aliments preservats mitjançant tractaments tèrmics mantenir els seus processos adequadament establerts i controlats. Per això, resulta fonamental la realització d'estudis de temperatura de distribució i penetració de calor en autoclaus. L'alt cost dels mateixos per subcontractació o inversió en la instrumentació necessària suposa generalment un gran impediment que fa al control i investigació propis de l'empresa productora.

En Automatismes Teinco posem a disposició de la indústria el sistema d'instrumentació necessari companyia de baix cost per dur a terme aquests estudis de temperatura sense que la inversió en el mateix suposi una repercussió econòmica notable.

"Resulta vital en qualsevol empresa de producció d'aliments preservats mitjançant tractaments tèrmics, mantenir els seus processos adequadament establerts i controlats"
El sensor de baix cost d'Automatismes Teinco permet realitzar estudis de temperatura sense una inversió desmesurada
El sensor de baix cost d'Automatismes Teinco permet realitzar estudis de temperatura sense una inversió desmesurada.

En quins altres projectes està treballant Automatismes Teinco per ajudar a la indústria conservera?

L'optimització de processos tèrmics, cursos formatius en empreses per millorar la competitivitat de les mateixes i el desenvolupament d'autoclaus 'Steribru' de gran efectivitat amb els seus nombrosos avantatges sobre el procés, són alguns exemples.

Fins a quin punt és important una innovació constant en els materials i eines que utilitza el sector?

En una indústria tan viva i canviant com aquesta, l'actualització i innovació són imprescindibles per a mantenir-se competitius. Concebre que continuem en un sector tradicional i poc evolutiu és un clar error. La mateixa adaptació del sector a les noves necessitats del mercat comporta una adaptació tecnològica.

A què es deu l'expansió de l'empresa cap a altres països?

Com ja he dit anteriorment, Automatismes Teinco és una empresa de llarga trajectòria i gran experiència. Estem en contínua evolució i adaptació a les circumstàncies, per això seguim una tendència d'expansió que ens permeti estar més a prop dels nostres principals clients.

Empreses o entitats relacionades

Automatismos Teinco, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Envasadora al vacío de carga y descarga automática  EVC-A-30

    Envasadora al vacío de carga y descarga automática EVC-A-30

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    08/10/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    01/10/2024

Enllaços destacats

SIAL FranceTechsolidsAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis