Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Almacenamiento, transporte neumático y dosificación de sílice pirogénica
En línies de fabricació de silicones i adhesius industrials

Emmagatzematge, transport pneumàtic i dosificació de sílice pirògenes

16 octubre 2009

La sílice pirògenes és un producte de múltiples aplicacions en la indústria moderna, des del sector dels productes per la cura personal, passant per productes farmacèutics i el sector de l'alimentació. Noms comercials com Aerosil, Cabotsil o HDKV 15% són productes molt estesos en diversos sectors industrials. Un dels seus usos més referencials es troba en la indústria de les silicones i els adhesius industrials, on la sílice pirògenes millora notablement les propietats mecàniques d'aquests productes. Sense l'aportació de la sílice pirògenes moltes de les característiques d'aquests productes serien inadequades per a complir les funcions d'elements hidròfugs i segellants / adhesius entre diferents tipus de materials.

La sílice pirògenes ha estat fins aquests darrers anys una matèria primera amb un tractament una mica especial i allunyada dels mètodes de manipulació convencionals i automatitzats per als productes sòlids per les seves característiques físiques: una densitat molt baixa (0,03 kg / dm ³ - 0,2 kg / dm ³), valor de granulometria baix (pols fi) i volatilitat. En aquest sentit Solids System Technik ha desenvolupat lacions per al maneig automàtic d'aquest producte en empreses fabricants líders en el mercat d'adhesius i silicones industrials.

Aquests processos es basen en la dosificació d'una varietat de productes sòlids a punts de dilució (disolvers) o reacció (reactors) juntament amb diferents matèries primeres líquides. Depenent de la capacitat productiva de les plantes, el consum de sòlids (on els carbonats i la sílice pirògenes són els components més habituals) pot ser elevat, de manera que l'emmagatzematge dels productes en sitges i posterior enviament a punts de consum mitjançant transport pneumàtic de manera automàtica redueix els costos de producció i augmenta l'eficàcia de les dosificacions, reduint així mateix l'exposició dels operaris a atmosferes potencialment perjudicials.

Depenent de la capacitat productiva de les plantes, el consum de sòlids pot ser elevat
Depenent de la capacitat productiva de les plantes, el consum de sòlids pot ser elevat.

Divisió en tres etapes

Per tant és possible dividir aquest tipus d'enginys per al maneig de la sílice pirògenes en tres etapes clarament diferenciades:

· Emmagatzematge: A causa de les característiques físiques particulars de la sílice pirògens (mida de partícula fi i densitats molt baixes), són necessàries prendre certes mesures a l'hora de poder emmagatzemar productes d'aquesta família. La primera de les mesures a prendre és la d'incloure un factor d'expansió a l'hora de calcular el volum necessari de les sitges d'emmagatzematge a causa del núvol de pols en suspensió generada en el procés de càrrega des dels camions cisterna. D'altra banda, la instrumentació del mateix sitja, principalment sondes de nivell i filtres de desaireig, ha de ser adequada per a poder funcionar de manera eficaç amb productes de baixa granulometria.

Emmagatzematge en sitges que compten amb sondes de nivell i filtres de desaireig
Emmagatzematge en sitges que compten amb sondes de nivell i filtres de desaireig.

· Transport pneumàtic: Respecte al transport pneumàtic, i considerant la volatilitat del producte, Solids System Technik ha optat a les seves instal·lacions per implantar el sistema 'Solids Fly Pneu' per buit per evitar que el producte quedi en suspensió davant l'efecte de qualsevol pressió positiva . La sílice pirògenes és un material molt fluidificar que pot arribar a tenir en alguns casos un comportament semblant al d'un líquid, pel que el seu transport no requereix d'altes pressions per ser transportat, però sí que és necessari controlar l'aportació gradual de producte a la canonada a causa de la fluïdesa.

En el transport pneumàtic, Solids System Technik ha optat per un sistema per buit per evitar que el producte quedi en suspensió...
En el transport pneumàtic, Solids System Technik ha optat per un sistema per buit per evitar que el producte quedi en suspensió.

· Dosificació: La dosificació de la sílice pirògenes als processos industrials habitualment no requereix de gran precisió deguda a la seva baixa densitat, però comporta certa dificultat a causa de la seva gran volatilitat. És per això que Solids System Technik ha optat per dosificacions gravimètriques subtractives amb sistemes de compensació de tara per poder garantir el major control i la més alta precisió en la dosificació. En casos on la sílice pirògenes s'ha de diluir en disolvers ha l'opció d'aspirar a través de la columna de líquid augmentant la homogeneïtat del producte final. En aquests casos és possible la utilització de bombes de membrana similars a les utilitzades en el tràfec de líquids.

Solids System Technik ha optat per dosificadors gravimètrics substractius amb sistemes de compensació de tara
Solids System Technik ha optat per dosificadors gravimètrics substractius amb sistemes de compensació de tara.

Totes aquestes etapes de procés van comandades per un armari potència i un armari de comandament central on hi ha el PLC que governa tota la seqüència de procés i ofereix informació actualitzada de tots els paràmetres relatius a l'estat de la instal·lació. Al seu torn és habitual la implantació de quadres de comandament locals en els diferents punts de consum, per poder realitzar peticions o controlar aquells paràmetres als quals l'operari té accés.

Solids System Technik ha aconseguit la integració de la sílice pirògenes en sistemes de dosificació automàtica

Evolució constant

Després de més de dos anys de producció i unes altes cotes de producció, Solids System Technik ha aconseguit la integració de la sílice pirògenes en sistemes de dosificació automàtica, salvant les dificultats pròpies de les característiques físiques del material. Els sistemes dissenyats han millorat l'operativa de producció de manera notable, facilitant la planificació dels lots de producció, augmentant l'eficiència en la dosificació i millorant les condicions dels operaris implicats en el procés. D'altra banda, l'emmagatzematge en sitges permet optimitzar la gestió de l'espai en les àrees de producció.

En l'actualitat, es continua avançant en la recerca de noves solucions per al mercat en l'àmbit d'aquells materials, que per les seves característiques físiques, són dificultosos per al maneig, i d'aquesta manera poder acompanyar els diferents clients en el camí cap al èxit i el més alt grau de satisfacció.

Empreses o entitats relacionades

Hosokawa Solids, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    03/09/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

Enllaços destacats

SIAL FranceForum Cárnico 2024AWA Show2beAUTÉNTICA 2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis