Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Azti-Tecnalia y el restaurante Mugaritz idean una base de datos para facilitar el uso de agentes de textura

Azti-Tecnalia i el restaurant Mugaritz ideen una base de dades per facilitar l'ús d'agents de textura

27/01/2009

27 gener 2009

Investigadors de la Unitat Alimentària de Azti - Tecnalia i l'equip del Restaurant Mugaritz, dirigit pel cuiner Andoni Luis Aduriz, han desenvolupat una aplicació informàtica sobre usos i aplicacions d'agents de textura (hidrocol). L'eina pretén facilitar el disseny de nous productes o adaptar formulacions originals aconseguint així resultats de forma més eficaç amb major qualitat.

Aquesta base de dades d'agents de textura (hidrocol) neix amb una finalitat eminentment pràctica ja que permetrà, al llarg del seu desenvolupament, que els manipuladors i transformadors d'aliments puguin trobar els compostos específics que millor s'ajustin a les seves necessitats. En conseqüència, es reduiran el nombre de proves per aconseguir el resultat desitjat, escurçant períodes i costos de desenvolupament. La guia permet també saber si els agents de textures utilitzats en un compost o plat determinat tenen incompatibilitat i sinergies amb altres agents de textura. La base de dades es troba disponible al web http://www.azti.es/texturas/.

Els agents de textura són hidrats de carboni i proteïnes d'origen natural que s'obtenen a partir de fruits, llavors vegetals, algues marines, tubercles i cereals entre d'altres (de vegades pateixen modificacions), que estabilitzen les característiques fisicoquímiques dels aliments. S'utilitzen de forma habitual en la indústria alimentària i en restauració. Compleixen funcions d'espessidors, gelificants, limitadors de formació de cristalls de sucre i gel, alhora que aporten sabor i estabilitzen escumes, emulsions, i dispersions. Són a més, un element fonamental en la conservació, ja que mantenen durant molt de temps les característiques nutritives i sensorials que l'aliment acabat de preparar presenta.

Empreses o entitats relacionades

Centro Tecnológico Azti - Derio

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    03/09/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

Enllaços destacats

SIAL FranceAUTÉNTICA 2024Forum Cárnico 2024AWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis