Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a The Food Mirror: compartir tendencias también a través del móvil
Azt-Tecnalia va mostrar en Alimentària els diferents escenaris presents i futurs per al sector de l'alimentació

The Food Mirror: compartir tendències també a través del mòbil

Redacció Interempresas09/04/2014

El projecte The Food Mirror, promogut per Azti-Tecnalia, compte ara amb una plataforma virtual i la seva corresponent aplicació mòbil (App) para terminals Android, que permetrà als usuaris compartir, mitjançant imatges, les innovacions i indicis de tendències alimentàries que es trobin en el seu moment a dia. Azti va desplaçar a Alimentària 2014 a un ampli equip que va presentar noves fórmules de recerca de mercat per generar solucions innovadores llistes per ser transferides a la indústria i a la distribució alimentària.

La nova plataforma i la consegüent aplicació per a mòbil pretén aconseguir la participació d'una gran comunitat internacional d'observadors i consumidors que col·laborarà amb Azti-Tecnalia, centre tecnològic especialitzat en recerca marina i alimentària. L'aplicació facilita la identificació de conceptes alimentaris innovadors compartint entre tots els usuaris de la comunitat imatges de productes, serveis, iniciatives, campanyes, punts de venda, etc., que estaran emmarcats en alguna de les nou categories establertes en l'eina: sense, experience, ethic, convenience, design, health, tech, communication i people.
Imagen

Aquesta col·laboració amb els ciutadans permetrà als investigadors d'Azti descobrir noves tendències i oportunitats per a la innovació alimentària que reverteixin en la creació de nous aliments per avui i per al futur. “El 75% del creixement de les empreses vindrà de la mà de la innovació”, apuntava Sonia Riesco, responsable de l'Observatori de Tendències i Innovació.

Les aportacions d'aquesta primera comunitat global d'observadors i consumidors alimentaris es processaran, s'analitzaran i es faran visibles a través de la pàgina web www.thefoodmirror.com. A través d'aquest projecte, el centre tecnològic ofereix una sèrie de serveis entorn de tres eixos: la recerca del consumidor i de les tendències; la intel·ligència de negoci (food business intelligence) i les sessions d'inspiració i creativitat. “D'una banda es manté una actitud vigilant respecte a tot allò que pot tenir impacte en el consumidor. Aquest sempre és l'eix central i s'ha de comptar amb ell durant tot el procés. Estudiar els seus patrons i les tendències de consum ens marcarà el camí de la innovació”, afegia la investigadora d'Azti-Tecnalia.

Azti-Tecnalia planteja The Food Mirror des d'un punt de vista empresarial i social. D'una banda, té com a finalitat la recerca del mercat, realitzada a través de metodologies pioneres per a l'estudi i participació del consumidor. Per un altre, oferir idees factibles de ser dutes a terme i solucions rendibles que facilitin al sector alimentari i gastronòmic la presa de decisions de negoci.

Imagen

Treballant en les tendències del futur

Punt àlgid de la presència d'Azti en la passada edició d'Alimentària va ser la jornada teòric-pràctica 'Creant escenaris de present i futur per a l'alimentació', celebrada en el marc de l'espai The Alimentària Hub. La directora de recerca alimentària d'Azti-Tecnalia, Leire Barañano i les investigadores Matxalen Uriarte (coordinadora de l'àrea de Nous Aliments), i Sonia Riesco (responsable de l'Observatori de Tendències i Innovació), van estar acompanyades pels cuiners de l'equip de R+D d'Azti-Mugaritz, Igor Cantabrana i Tatsuya Iwasaki.

Imagen

De les seves mans, els presents vam poder observar com s'elaboren alguns dels aliments que estan creant tendència:

  • Aliments texturizados, elaborats a partir de la barreja d'una sèrie de proteïnes i aigua, que vénen a resoldre necessitats de la població d'edat avançada amb problema d'ingestió de sòlids
  • Gelats
  • Snacks de fruites que no perden les propietats malgrat la seva transformació
Imagen
Una jornada teòric-pràctica, que va comptar amb la presència de gairebé un centenar d'assistents i que va finalitzar amb la degustació d'algun dels productes elaborats durant la presentació.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Integración de datos en la fabricación de alimentos

    Integración de datos en la fabricación de alimentos

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    02/07/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    25/06/2024

Enllaços destacats

SIAL FranceAWA Show2beForum Cárnico 2024AUTÉNTICA 2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis