Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La feria de alimentación Anuga 2013 contará con la participación de 480 empresas españolas
Conferència de premsa Anuga 2013

La fira d'alimentació Anuga 2013 comptarà amb la participació de 480 empreses espanyoles

Mª Carmen Fernández López10/06/2013
Del 5 al 9 d'octubre de 2013 tindrà lloc la 32ª edició de la major i més important fira dedicada a l'alimentació, Anuga. L'any 2011 van acudir a la ciutat alemanya de Colònia més de 155.000 professionals procedents de 180 països per conèixer l'oferta que 6.596 expositors de 100 països presentaven. Segons les previsions de l'organització, s'espera que aquest any acudeixin uns 160.000 expositors professionals que estaran repartits pels onze pavellons i 284.000 m2 de superfície bruta que componen la fira.
Koelnmesse disposa del cinquè major recinte firal del món
Koelnmesse disposa del cinquè major recinte firal del món.

El passat 6 de juny va tenir lloc a Madrid una roda de premsa organitzada per l'empresa Koelnmesse i presidida per Katharina C. Hamma, directora general de Koelnmesse GmbH, i Olivier Kölsch, director de l'Associació Federal de la Indústria Alemanya de l'Alimentació (BVE). En aquest acte es va informar sobre les xifres de les edicions passades, les estimacions de l'edició 2013 i sobre les novetats que es van a introduir en la fira que tindrà lloc del 5 al 9 d'octubre de 2013 en Colònia (Alemanya).

Productes gourmet, orgànics, de comerç just, especialitats regionals i fins i tot aliments halal i kosher es donaran cita en la fira Anuga 2013, que a més comptarà amb la presència de 480 empreses espanyoles enfront de les 450 que van acudir en 2011.

Anuga comptarà amb un programa paral·lel de gran nivell tècnic
Anuga comptarà amb un programa paral·lel de gran nivell tècnic.

La fira tornarà a ocupar aquest any la totalitat de la seva superfície de Colònia posat que “a dia d'avui, podem parlar d'uns pavellons firals pràcticament complets amb al voltant de 6.700 expositors procedents de 100 països”, va afirmar Katharina C. Hamma. La directora de Koelnmesse va aclarir que l'objectiu principal és que Anuga es converteixi en la plataforma global per al comerç de productes alimentosos i begudes.

Certàmens monogràfics

De la mateixa manera que en edicions anteriors, Anuga organitzarà deu certàmens monogràfics que estaran orientats a les necessitats del mercat. Aquests certàmens són:

  • Anuga Fini Food (dedicat als productes gourmet)
  • Anuga Drinks (dedicat a les begudes)
  • Anuga Meat (dedicat als productes cárnicos)
  • Anuga Frozen Food (dedicat als productes refrigerats)
  • Anuga Chilled & Fresh Food (dedicat als congelats frescos)
  • Anuga Dairy (dedicat als productes làctics)
  • Anuga Bread & Bakery, Hot Beverages (dedicat a les begudes calentes, fleca i pastisseria)
  • Anuga Organic (dedicada als productes orgànics)
  • Anuga RetailTec (dedicat a l'equipament tècnic)
  • Anuga FoodService (dedicat al servei alimentós)
Cadascun dels certàmens monogràfics posseeix un perfil propi inconfusible
Cadascun dels certàmens monogràfics posseeix un perfil propi inconfusible.

Adaptacions conceptuals

Algunes mesures que s'introduiran aquest any van encaminades a proporcionar un impuls sostenible al certamen. És el cas de l'Anuga Organic, en la qual s'exigirà la presentació de la corresponent certificació reconeguda i usual al mercat en tots els productes biològics, amb la finalitat d'oferir als compradors una seguretat encara major i un augment de la qualitat.

Una altra adaptació es refereix al certamen monogràfic Anuga FoodService, en el qual s'introduiran elements nous per adaptar-se encara més a les necessitats dels visitants professionals pertanyents a aquests sectors. S'oferirà un programa paral·lel que comptarà amb conferències especialitzades en les quals participaran el cap de l'oferta de foodservice dels grans magatzems Harrods, Paul Goudale, i el cap d'alimentació de Volkswagen, Martin Cordes.

Les conferències del programa paral·lel estaran a càrrec de ponents d'alta qualificació
Les conferències del programa paral·lel estaran a càrrec de ponents d'alta qualificació.

A més, durant tots els dies de la fira es podrà gaudir d'alguns concursos com el qual organitza la revista italiana especialitzada ‘Pizza i Pasta Italiana’, en el qual es competirà per aconseguir la millor pizza.

Katharina C. Hamma va destacar la presència del comerç just en els deu temes de tendències de la fira, ja que han tingut un gran increment en la demanda en els últims deu anys. Aquests temes de tendència es poden trobar al banc de dades de la fira amb l'objectiu d'ajudar als compradors que vulguin informar-se de forma transversal sobre determinats complexos temàtics.

Programa paral·lel

La tarda prèvia a la inauguració de la fira tindrà lloc el ‘Anuga Executive Summit’, que comptarà amb la presència de destacats ponents del món comercial i industrial. Altres esdeveniments destacats són el ‘Frozen Food’, el ‘Wine Special’ i l'exhibició de tendències ‘taste13’, un dels esdeveniments més importants de la fira on s'observaran els productes de moda que seleccioni un jurat professional.

L'exhibició especial 'OliveOil Market' es farà en col·laboració amb les revistes especialitzades 'bioPress' i 'Der Feinschmecker'...
L'exhibició especial 'OliveOil Market' es farà en col·laboració amb les revistes especialitzades 'bioPress' i 'Der Feinschmecker'.

Un esdeveniment destacat, especialment per a Espanya, serà el de ‘OliveOil Market’, dedicat a la presentació de nombrosos olis biològics i en el qual participaran empreses de diferents països i regions. En aquest esdeveniment es degustaran els productes amb l'objectiu d'ajudar als compradors a prendre les seves decisions de compra. “L'oli d'oliva està de moda i aspira a substituir a la mantega, per això han decidit dedicar-li un espai”, va afirmar Katharine C. Hamma.

Comerç alimentós espanyol

Segons les previsions dels organitzadors, s'espera que 480 empreses espanyoles participin en aquesta edició d'Anuga, 30 més que en 2011. Els 2.170 compradors professionals espanyols que van acudir en la passada cita van convertir al nostre país en el segon amb més participació en el certamen, al marge d'Alemanya.

Espanya va ser en 2011 el segon país estranger amb més participació en Anuga
Espanya va ser en 2011 el segon país estranger amb més participació en Anuga.

Katharina C. Hamma va subratllar que un 82% dels expositors i un 62% dels visitants acudeixen a Anuga des de l'estranger. És per aquesta raó per la qual la fira és un gran aparador internacional i un efectiu mètode per obtenir informació.

Segons Olivier Kölsch, l'any passat Espanya va subministrar a Alemanya productes alimentosos per un valor d'aproximadament 1.400 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment d'un 4,7%. Entre els productes exportats més importants es trobes les fruites fresques i els cítrics, les hortalisses fresques i el vi. A més, Alemanya també va subministrar a Espanya productes alimentosos per un valor d'1.700 milions d'euros, un 1,4% menys que en 2011. Entre els seus productes més importants figuren els productes cárnicos, el formatge i els productes de fleca.

Nou horari d'obertura

Anuga modifica el seu horari en resposta a les peticions dels visitants
Anuga modifica el seu horari en resposta a les peticions dels visitants.

Durant els cinc dies de fira, Anuga obrirà les seves portes a les 10:00 h i tancarà a les 19:00 h, amb excepció de l'últim dia de fira en el qual es tancarà a les 18:00 h amb l'objectiu d'ajudar als assistents a organitzar el seu horari de vols i respectar els seus costums de viatges. L'accés a la fira estarà reservat exclusivament a visitants professionals. Totes les passades d'entrada i les acreditacions dels expositors serviran com a bitllets per utilitzar gratuïtament els autobusos i tramvies en Colònia i els seus voltants.

Empreses o entitats relacionades

Anuga Food Tec
Hannover Messe
Koelnmesse GmbH

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Integración de datos en la fabricación de alimentos

    Integración de datos en la fabricación de alimentos

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    23/07/2024

Enllaços destacats

SIAL FranceAUTÉNTICA 2024AWA Show2beForum Cárnico 2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis