Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Llega un nuevo queso bajo en sal y con ácidos omega-3 y omega-6
Azti-Tecnalia té previst establir contactes amb empreses del sector làctic interessades a produir i comercialitzar el nou formatge

Arriba un nou formatge baix en sal i amb àcids omega-3 i omega-6

Redacció Interempresas18/12/2012

Un formatge baix en sal, el grassa animal de la qual ha estat substituïda per greix vegetal sense colesterol i amb àcids grassos omega-3 i omega-6, és el resultat d'una investigació duta a terme per l'Àrea de Nous Aliments de Azti-Tecnalia. L'innovador producte presenta un perfil nutricional equilibrat i saludable, molt recomanable per a la població d'edat avançada i persones amb hipertensió. A més de les seves propietats alimentàries, el formatge ha estat sotmès a tastos amb diferents tipus de consumidors que han apreciat les seves característiques de sabor, aroma i textura.

El repte dels investigadors d'Azti-Tecnalia ha consistit a desenvolupar un nou mètode d'elaboració del formatge que permeti augmentar els nutrients bioactivos i reduir els compostos no desitjats, com el greix saturat i la sal. Per aconseguir un producte el més sa possible des del punt de vista nutricional, s'ha substituït el greix butírica –porció grassa de la llet– per un greix vegetal ric en àcids grassos omega-3 i omega-6 i sense colesterol.
Imagen
La reducció de sodi s'ha aconseguit substituint el clorur sòdic (sal comuna) per clorur potásico. Amb la finalitat de que el producte final mostri el sabor salat propi del formatge, en lloc del salat tradicional que es duu a terme durant l'elaboració, els tècnics d'Azti-Tecnalia han desenvolupat un procés de salat que es duu a terme una vegada que el formatge està sec. El nou procediment permet aportar el característic sabor salat al mateix temps que es pot controlar de forma més precisa la quantitat de sal que s'incorpora al formatge.

El nou formatge s'ha sotmès a diferents estudis amb grups heterogenis de consumidors, amb resultats molt satisfactoris quant a sabor, aroma i textura. Les persones que han participat en els tastos i anàlisis sensorials troben el producte molt recomanable per al consum i valoren positivament les seves propietats saludables.

Imagen
La investigació ha comptat amb la col·laboració de les empreses basques Formatges Ibar i Gomiztegi, i s'ha desenvolupat dins del Programa Saiotek, finançat pel Departament d'Indústria, Innovació, Comerç i Turisme del Govern Basc.
Transferència de tecnologia en un centre de referència

La transferència de noves tecnologies a empreses del sector alimentari és una de les finalitats de la Unitat d'Investigació Alimentària d'Azti-Tecnalia. A aquest efecte, la fundació té previst establir contactes amb empreses del sector làctic interessades a produir i comercialitzar el nou formatge. Es tracta d'un producte naturalment més saludable, diferenciat al mercat i amb gran potencial entre consumidors amb necessitats nutricionals específiques.

Azti-Tecnalia, centre tecnològic expert en Investigació Marina i Alimentària, és una Fundació que el seu objectiu és el desenvolupament social i millora de la competitivitat en els seus sectors d'actuació, el mar i els aliments, mitjançant la investigació i innovació tecnològica. La Unitat d'Investigació Alimentària té la seva seu en Derio (Bizkaia), en un innovador edifici que incorpora els serveis i instal·lacions més avançades, amb l'objectiu d'oferir el millor servei en R+D+i per a la indústria de l'alimentación.

Empreses o entitats relacionades

Centro Tecnológico Azti - Derio

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Integración de datos en la fabricación de alimentos

    Integración de datos en la fabricación de alimentos

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    02/07/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    25/06/2024

Enllaços destacats

SIAL FranceAWA Show2beForum Cárnico 2024AUTÉNTICA 2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis