Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fabricación in situ de silos de gran capacidad en espacios reducidos
Com es va fer?

Fabricació in situ de sitges de gran capacitat en espais reduïts

Solids System-Technik09/10/2012
En el context del lliurament d'instal·lacions clau en mà per al maneig de sòlids a orri, l'aplicació habitual sol ser la fabricació en tallers dels components i el seu posterior enviament a la planta de destinació, per poder realitzar els corresponents muntatges i la posada a punt. No obstant això, sovint, ens trobem amb zones de treball en les quals no és possible l'accés d'una grua per ser espais reduïts o lliures de fum o amb casos en els quals, a causa del gran diàmetre i altura dels elements, el seu transport és inviable o els costos econòmics són massa alts. Enfront d'aquesta casuística, s'opta sovint per la fabricació d'elements in situ, traslladant tot el procés que es realitza en tallers, a la planta del propi client. En aquest article, Solids System-Technik, especialista en solucions flexibles per a sòlid a orri, relata un cas recent en el qual s'han fabricat tres sitges d'una capacitat major a 300 metres cúbics en la pròpia planta del client final.
Les tres sitges, de 325 metres cúbics de capacitat
Les tres sitges, de 325 metres cúbics de capacitat.
Est és el cas d'una empresa del centre d'Espanya, dedicada al tractament de matèria primera per a la indústria farmacèutica. En aquest projecte, es va contemplar un emmagatzematge de la matèria primera en tres grans sitges, amb capacitat de 325.000 litres cadascun. Tenint en compte les limitacions d'altura del client, els responsables de l'enginyeria encarregada del desenvolupament del projecte, Solids System-Technik, van calcular que les sitges havien de ser d'uns 5.300 mil·límetres de diàmetre i 19 metres d'altura.
Vista inferior de les sitges de 19 metres, col·locats sobre la seva estructura de suport
Vista inferior de les sitges de 19 metres, col·locats sobre la seva estructura de suport.
Després d'estudiar les diferents opcions de transport i en veure l'elevat cost derivat principalment per la dificultat de traslladar el mateix, es va plantejar l'opció d'estudiar una alternativa a la fabricació en tallers. El transport de peces tan grans i tan pesades, requereix de mitjans no habituals i, per tant, molt costosos i en certs casos, ha de ser transportat en diverses peces. Per tant, es va optar per traslladar tot el treball de fabricació a la mateixa planta del client i realitzar els treballs habituals del taller, in situ. Optant per aquesta mesura, els costos del treball es van reduir notablement, sent el cost econòmic de fabricació in situ molt aproximat a aquell en tallers, però molt més baix que el transport a planta de les sitges ja fabricades.
Les virolas d'acer inoxidable van ser muntades i soldades in situ
Les virolas d'acer inoxidable van ser muntades i soldades in situ.
Les labors de fabricació van ser realitzades dins dels terminis habituals. El treball va ser encarregat a un col·laborador de Solids System-Technik, la logroñesa Intranox. El proveïdor es va desplaçar a la planta amb els cons inferiors, d'un angle total de 60º, ja fabricats. Així, es va començar a treballar amb els altres accessoris, desenvolupant virolas a partir de bobines d'1.500 mil·límetres d'altura, amb un diàmetre de 5.300, sempre sota la supervisió i adreça de l'equip tècnic de Solids System-Technik.
La màquina desenvolupant virolas de 5.300 mm de diàmetre
La màquina desenvolupant virolas de 5.300 mm de diàmetre.
Mitjançant la màquina de soldadura horitzontal de virolas en obra, es van ser soldant les virolas primerament al fons superior i després a la resta de virolas, fins a conformar, pas a pas, tot el cilindre que s'uneix al con inferior i es col·loca finalment sobre l'estructura suporti allotjada en la ubicació final, donant com a resultat, una peça de prop de 20 metres d'altura.
Desenvolupament de virolas, muntatge, soldadura i col·locació sobre con inferior
Desenvolupament de virolas, muntatge, soldadura i col·locació sobre con inferior.

Sectors habituals

La fabricació in situ de sitges es pot aplicar principalment en sectors en els quals les empreses necessiten de l'emmagatzematge de grans volums de matèria primera o producte acabat, que requereix ser emmagatzemat amb garanties sanitàries. També és habitual, com en el cas recentment relatat, que a causa del gran diàmetre i altura dels dipòsits, el seu transport sigui inviable o els costos econòmics d'aquest, des de les instal·lacions en les quals es fabrica fins a l'empresa en la qual es col·loca, siguin massa alts.
L'estació de fabricació de sitges in situ és capaç de debanar bobines, polir a l'acabat de paret triat, soldar horitzontalment d'acord al mètode de soldadura desitjat (TIG, MIG o plasma) amb aportació de gas automàtic i polir la seva soldadura virolas des de 2.000 fins a 10.000 mil·límetres de diàmetre i amb espessors de fins a 8 en inoxidable i 10 mil·límetres en acer al carboni.
Soldadura exterior de virolas (esquerra) i soldadura interior de virolas (dreta)
Soldadura exterior de virolas (esquerra) i soldadura interior de virolas (dreta).
Tecnologia al detalli

Curvadora vertical 1.500 x 6/8 mm

Aquesta màquina aconsegueix un espessor màxim de corbat de fins a 8 mil·límetres en inoxidable i 10 en acer al carboni, per a bobines d'1.500 metres. La velocitat d'avanç de xapa és variable i els corrons superficials exteriors estan construïts en material plàstic. L'equip compta amb comandaments de rotació amb panell de comandaments mòbil, a més de 3 visualitzadors portàtils.

Sistema de poliment de la superfície amb raspalls

Sistema de poliment incloent raspalls per a poliment interior i exterior de la soldadura. El recorregut útil de poliment es realitza fins a una altura màxima d'1.500 mil·límetres, a velocitat variable, en dues columnes verticals per possibilitar l'extracció de la peça des de l'alt.

Plataforma elevadora hidràulica per a màquina de soldadura circular

Plataforma hidràulica d'ajust de la soldadura horitzontal per soldar a diferents altures, des d'1.000 fins a 2.000 mil·límetres.

Màquina per a la soldadura horitzontal de virolas TIG, MIG o plasma

Màquina per soldar virolas d'1.500 i 2.000 mil·límetres, concorde al procediment, material i espessor del material a soldar. La soldadora compta amb una base mòbil per a altura reduïda de la bobina d'1.500 mil·límetres i un sistema electrònic que controla la velocitat de rotació. Addicionalment, compta amb un porta-torxes amb palpador electrònic AVC, proveït de variador de potència per mantenir constant la distància entre la torxa i la peça, durant el procés de soldadura. A més d'això, la màquina compta amb rodes de compressió per alinear les virolas i anivellació de soldadura mitjançant ajust hidràulic.

Empreses o entitats relacionades

Hosokawa Solids, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria alimentaria

    03/09/2024

  • Newsletter Industria alimentaria

    30/07/2024

Enllaços destacats

SIAL FranceForum Cárnico 2024AWA Show2beAUTÉNTICA 2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis